MSK Hentbol Takimi, Kadinlar Türkiye Kupasinda Mücadele Edecek

İçel Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün (MSK) basarili takimlarindan olan ve Kadinlar Türkiye 1. Ligi’nde mücadele eden kadin hentbol takimi, hentbol bransinda İçel tarihinde ilk kez Kadinlar Türkiye Kupasi’na katilacak.

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer’in spora ve sporcuya verdigi tam destek, Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün (MSK) birçok bransta elde ettigi basarilarla taçlaniyor. Büyüksehir Belediyesi MSK Kadin Hentbol Takimi, 2020-2021 sezonunda 2. Lig B grubunda oynadiklari 6 maçta da galip gelerek namaglup sampiyonlugu gögüslemisti. İçel’de hentbol bransinda 12 yil aradan sonra gösterilen büyük basari ile 1. Lig’e yükselen Kadin Hentbol Takimi, bir ilke daha imza atti. Basarili kadin sporcular, hentbol bransinda İçel tarihinde ilk kez Kadinlar Türkiye Kupasi’nda mücadele edecek.

Ankara THF Spor Kompleksi’nde gerçeklesen kura çekimine Büyüksehir Belediyesi MSK Hentbol ve Voleybol Sube Sorumlusu Haluk Gülbahar, Hentbol Kadin Takim Menajeri Ozan Kaya ve Yardimci Antrenör Özgür Ilmek katildi.

Kura çekimine göre Büyüksehir Belediyesi MSK Kadin Hentbol Takimi, A Grubu’nda yer alacak. 12 Süper Lig takimi ile 8 1. Lig takiminin katilacagi Türkiye Kupasi müsabakalarinda gruplarinda ilk iki sirayi alan takimlar son sekiz müsabakalarina kalacak.

22-26 Ocak’ta Mardin’de yapilacak müsabakalarda Büyüksehir Kadin Hentbol Takimi, son sekiz takim arasina kalmak için Süper Lig temsilcileri olan Izmir Büyüksehir Belediyesi, Antalya Anadolu SK ve Tekirdag Belediye SK ile karsilasacak. Basarili sporcular, 1. Lig temsilcisi Mardin Kiziltepe SK ile ise ilk ikiye kalmak için mücadele edecek.

Kaynak: İHA