Lisedeki Satranç Turnuvasi Kiran Kirana Mücadeleye Sahne Oldu

Edremit Saniye Hüseyin Balya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki satranç turnuvasi, kiran kirana mücadeleye sahne oldu

Ögrencileri motive etmek amaciyla okul ‘Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanligi Kulübü’nün organizasyonu ve Istanbul’dan is kadini Fatma Hande Aydinalp ve arkadaslarinin sponsorlugunda ‘1. Geleneksel Satranç Turnuvasi’ düzenlendi.

Okul Müdürü Yücel Mercan organizasyonun sponsorlarina ve organizasyonu uygulayan kulüp üyelerine tesekkür ederek turnuvaya katilan 56 ögrenciye basarilar diledi.

Okul turnuva salonu, yarisma öncesi 3 adet 36 wattlik uvc dezenfekte lamba ve hava temizleme cihazlariyla dezenfekte edildi.

Turnuva tek oyun üzerinden 28 takimla baslayip en son 3 kisi kalincaya kadar devam etti. Turnuva heyecani ise 2 gün sürdü. Son 3’e kalan ögrenciler arasinda kura çekilerek birinci ögrenci dogrudan finale çikma sansini yakaladi. Ögrencilerin elleri ise maç baslamadan ve maç bittikten sonra dezenfekte sivisi sikilarak satranç taslarindan ellerine geçebilecek virüs ve bakterilere karsida önlem alinmasi unutulmadi.

Turnuvanin finalinde 10/A sinifindan Samet Gökoglu ve 11/C sinifindan Hasan Çetin arasinda oynandi. Oyun sonunda birinci olan ögrenci Samet Gökoglu’na yarim altin, 2. olan ögrenci Hasan Çetin’e Büro Yönetimi Alan Sefi Mehmet Yumusak tarafindan çeyrek altin, 3. olan ögrenci Tolga Erdogan’ada çeyrek altin hediyesi turnuva komitesinden Eda Kus Yumusak tarafindan verildi.

Kaynak: İHA