Hüseyin Eroglu Açiklamasi 'Altinordu'da Hedefler Hiçbir Zaman Bitmez'

Altinordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroglu, ligin ilk yarisinda oyun sistemlerini sahaya geç yansittiklarini ancak ikinci yariyla beraber üst siralara tirmanmaya çalisacaklarini söyledi. Eroglu, savunma, orta saha ve hücum hattina takviyeler yapmayi planladiklarini ifade etti.

TFF 1. Lig’de ilk devreyi 22 puanla 13. sirada kapatan Altinordu’da Teknik Direktör Hüseyin Eroglu, sezonun ilk yarisini, ikinci devre hazirliklarini ve yapilmasi planlanan takviyeler hakkinda açiklamalarda bulundu. Geçtigimiz sezonun kadrosundan 11 oyuncunun baska takimlara transfer oldugunu ve altyapidan dahil edilen genç oyuncularla birlikte yapilan transferlerin kadroya geç katilmasi nedeniyle sezona iyi baslayamadiklarini söyleyen Hüseyin Eroglu, ”Birçok genç oyuncuyu vitrine çikardiktan sonra oyuncularimiz transfer oluyor. Yeniden kurguladigimiz sekilde ve 17-18 yasindaki genç oyuncularla lige baslamak hiç kolay degil. Ligdeki takimlarin bütçesi belli, çogu takimin hücum bölgesinde yabancilar oynuyor. 10 yildir Altinordu’nun basindayim. Her yil yeniden kurulan ve çogunlugu kendi Öz Kaynak Sistemimizden yetisen sporcularla mücadele ediyoruz” dedi.



“Oyun sistemini sahaya yansitmamiz biraz zaman aldi”

Ilk yarida üst üste alinan maglubiyetlerde bile takimina ve oyun sistemine güvendigini kaydeden Hüseyin Eroglu, sözlerini söyle sürdürdü: “Eldeki kadroyu en iyi sekilde çalistirarak istedigimiz oyun sistemini sahaya yansitmamiz biraz zaman aldi. Kaybettigimiz haftalarda bile ben iyi sonuçlar alacagimizi hep söylemistim. Ilk yarinin son 5 haftasinda müthis bir seri yakaladik. Üst üste galibiyetler aldik. Kaybettigimiz maçlarda bile oyun anlaminda üstündük sadece skor gelmiyordu. Alinan sonuçlar tesadüfi degil, planli çalisarak buraya geldik. Kazanilan galibiyetler ikinci yariya moralli girmemizi saglayacak”

“Hiçbir zaman sampiyonluk hedefi koymadik”

Altinordu Futbol Kulübü olarak hiçbir zaman sampiyonluk hedefi koymadiklarini ve geçen yil Süper Lig’in kapisindan döndüklerini hatirlatan Eroglu, “Bizim misyonumuz tabi ki yetistirici kimligimiz, bunun yaninda yarismaci kimligimiz olmak zorunda. Geçen sene finale çikinca beklentiler bir anda çok yükseldi. Geçen sezon basinda sampiyonluk hedefi ile kurulmayan bir takimla final oynadik. O oyuncu grubundan 11 oyuncumuz baska takimlara transfer oldu. Devre arasinda da benim 15 yasindayken güvenip forma verdigim Burak Ince Bundesliga’ya gitti. Geçen sezonki basarinin ardindan sezona bu defa kötü baslayinca ‘Altinordu acaba bu sezon sikinti mi yasayacak’ yorumlari yapilmaya baslandi. Biz tabi ki misyonumuz dogrultusunda yetistirici kimligimiz ön planda olmak üzere yarismaya çalisiyoruz. Altinordu’ya baktiginiz zaman ikinci yarilarda en fazla puan toplayan takimlar arasinda yer alir” diye konustu.



“Altinordu’da hedefler hiçbir zaman bitmez”

Altinordu’nun ikinci yaridaki hedefi konusunda ise Hüseyin Eroglu, sunlari dile getirdi: “Altinordu’da hedefler hiçbir zaman bitmez. Biz her maçi kazanmak için sahaya çikiyoruz. Rakibin kim oldugu önemli degil biz kendi oyun planimizi yansitip maçimizi kazanmayi hedefliyoruz. Alinan basarili sonuçlar takimdaki genç oyuncularimizin özgüvenini de arttirdi. Ikinci yari hedefimiz yukari tirmanmak ve güzel oyunumuzu sahaya yansitmaktir.”

“Savunma, orta saha ve hücum hattina takviye planliyoruz”

Altinordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroglu, devre arasinda takima yapilacak takviyeler konusunda da açiklamalarda bulundu. Eroglu, devre arasinda transfer yapmanin hiç kolay olmadigini vurgulayarak, “Her takim oyuncu ariyor. Ancak devre arasinda istenilen oyunculari bulmak çok zor. Altinordu olarak savunma, orta saha ve hücum hattina takviye planimiz var. Takimimizin o bölgelere ihtiyaci var. Elimizdeki oyunculardan memnunuz ancak ligin ikinci yarisi oldukça çekismeli geçecek. Kart cezalisi, sakatlik ve koronadan dolayi genis bir kadroya ihtiyaç var. Bize uygun, bizimle beraber çikis yakalayabilecek, hem kendini gelistirecek hem de takimin gücüne güç katacak oyuncu ariyoruz. Yüksek maliyet baska takimlar için geçerli olabilir ama bize gelen oyuncu da bizimle beraber bu sistem içerisinde bize güç katacak . Transfer önümüzdeki hafta baslayacak. Insallah istedigimiz oyunculari kadromuza dahil ederiz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA