Dolandirici Ve Sakatlik Sokuna Ragmen 5. Dünya Sampiyonlugunu Almayi Basardi

Dünya Muay Thai Sampiyonasi öncesi, bir yandan dolandiriciliga ugrayan bir yandan da saglik sorunlari nedeniyle doktorlarin sampiyonaya katilamazsin dedigi Milli Yildiz Bediha Taçyildiz, katildigi turnuvada 5. dünya sampiyonlugunu elde etmeyi basardi. Sampiyonlugu öncesi yasadigi sorunlari anlatan Taçyildiz: "Sakatligimi ögrendigimde sampiyonaya 3 ay vardi, doktorum ’hiçbir yere gidemezsin’ dedi. Dünyam basima yikildi ama pandemi vesilesiyle sampiyona ertelenince hazirlanmayi sürdürdüm. Kesinlikle dolandiricilik, sakatlik önüme geçecek seyler degil, fedakarliklarin hepsine degdi” dedi.

Genç yasina ragmen en basarili Türk Muay Thai sporculari arasinda gösterilen Bediha Taçyildiz, geçtigimiz ay düzenlenen ve 98 ülkeden sporcunun katildigi Tayland Bangkok’taki Dünya Muay Thai Sampiyonasi’nda basarilarina bir yenisini daha ekledi. 4 Dünya ve 3 Avrupa sampiyonlugu bulunan basarili sporcu Tayland’da yeniden dünya sampiyonu olarak dünya sampiyonlugu sayisini bese çikardi. Ancak genç sporcu sampiyonaya hazirlik sürecinde birçok aksilikle karsilasti. Taçyildiz, sampiyonaya 3 ay varken hissettigi bel agrilari sonrasi doktora gittiginde büyük sok yasadi. 2’si patlamis durumda, 3 tane fitiginin oldugunu ve bu sekilde sampiyonaya gidemeyecegini ögrenen genç sporcu gözyaslarina boguldu. Uzunca süre emek verdigi sampiyonaya katilamamanin üzüntüsünü yasayan sporcuya acil ameliyat gerektigi belirtildi. Taçyildiz’in tedavisi sürerken pandemi nedeniyle sampiyonanin ertelendigi açiklandi.

Aksilikler onun, o sampiyonluklarin pesini birakmadi

Karar sonrasi büyük mutluluk yasan Taçyildiz, antrenmanlarini tedavisine uygun sekilde devam ettirdi. Genç sporcu, bu süreçte akil almaz bir dolandiricilikla da karsi karsiya kaldi. Iddiaya göre S. Ç. Isimli kadin, dünya sampiyonu Bediha’nin fotograf ve müsabaka videolarini kendisinin gibi göstererek yaklasik 1 yil boyunca kurumlardan burs ve ödüller aldi. Bir yandan sakatlikla mücadele ederken bir yandan da dolandirici soku yasayan sporcu, hirsini ve azmini kaybetmeyerek sampiyonaya odaklandi. Zorlu rakiplerini geçerek sakatligina ragmen finale çikan Taçyildiz, finalde sampiyonlugu gögüsleyerek Türkiye’ye de büyük gurur yasatti. Geçtigimiz yillarda da doktorunun ‘yarismayi birak’ demesine ragmen birakmayan, arkadaslarinin tekerlekli sandalyede müsabakalara tasidigi Tacyildiz, çatlak ayak parmagiyla yarisarak 4’üncü dünya sampiyonlugunu elde etmisti. Basarili sporcu, madalyasini almak için seremoniye ise sekerek çikmisti.

“Gururluyum, hepsine degdi diyebilirim”

Sampiyona sürecini anlatan 24 yasindaki genç sporcu Bediha Taçyildiz: “2 hafta önce dünya sampiyonasindan geldik, Tayland Bangkok’a gittik, orada besinci dünya sampiyonlugumu elde ettim. Ülkeme ve kendime kazandirdigim bu basari için çok mutluyum, gururluyum. Besinci kez bu madalyayi boynuma taktigim, Türk kadinin gücünü gösterdigim için çok mutluyum, devami gelecek diye düsünüyorum. Güzel yani sira çok zorluydu. 5 kez dünya, 3 Avrupa sampiyonlugum var. Ayrica Türkiye muay thai tarihinin en basarili kadin sporcusuyum. Erkekler de dahil olmak üzere benim unvanimi geçen olmadi. Sakatlik benim en büyük korkum ve hala devam eden bir sakatligim var. Kaybetme hissine hiç kapilmiyorum sadece zorlandigimin farkina variyorum ve o an bir seyleri degistirmem gerekiyor. Sanki ilk kez dünya sampiyonu oluyorum çünkü ben de öyle bir his birakti. O kazanma hissini, sevinci, o yorgunlugu gerçekten çok özlemisim, hepsine degdi diyebilirim” ifadelerini kullandi.

“Dolandiricilik, sakatlik önüme geçecek seyler degil”

Bir kisinin sporcunun görüntülerini kendininmis gibi kullanmasiyla ilgili konusan Taçyildiz: “Bu kadar bilindik bir sporcunun üzerinden böyle bir dolandiricilik yapmasi çok akilsiz bir durum. Hiçbir sekilde motivasyonumu bozacak bir seye kapilmadim. Kapilsaydim da kendime zarari olurdu bunun, sadece manevi anlamda üzdü. Ben belim sakat oldugu halde gidiyorum, hazirlaniyorum, emek veriyorum bu kadar olmamali. Kesinlikle dolandiricilik, sakatlik bunlar benim önüme geçecek seyler degil, ben bunlari bildigim halde bu sampiyonaya hazirlandim. Verdigimiz emekler, yaptigimiz fedakarliklarin hepsinin karsiligi bu madalya ve Istiklal Marsi; su an çok mutluyum. Bunun devamini getirmek istiyorum, 6,7,8 artik nereye kadar giderse” diye konustu.



“Dünyam basima yikildi diyebilirim, her gittigimde agliyordum”

Sampiyonaya hazirlik sürecinde yasadigi zorluklar sonrasi doktora gittigini anlatan Taçyildiz, muayene sonrasi yasadigi üzüntüyü söyle anlatti: “Bel fitigi rahatsizligim oldugunu, 3 tane fitigimin ikisinin de patlamis oldugunu anladik. O günü hiç unutamiyorum dünyam basima yikildi diyebilirim. O zaman geçen sene dünya sampiyonasina 3 ay vardi ve ben böyle bir sakatlikla karsilastim. Doktor MR sonucuna baktigi zaman Bediha sen bu sekilde hiçbir sey yapamazsin, hiçbir yere gidemezsin, acilen ameliyat olman gerek dedi.

Araya pandeminin girmesiyle sampiyonalarimiz ertelendi. Ben de bu vesileyle belimi bir an önce eski sagligina kavusturmak için fizik tedaviye basladim. Çok zorlu bir 2,5 ay geçirdim. Özellikle ilk zamanlar her gittigimde agliyordum orada, benimle birlikte dayanamayip hemsire de agliyordu. Tabi o zaman dünya sampiyonasina 3 ay kaldigi için hiçbir sey yapamayacagimi son zamanlarda anladim. Çünkü ayaga kalkip dogru düzgün yürüyemiyordum bile. Su an hala dikkat ediyorum o sakatligima en ufak bir aksilik beni tekrar eski halime döndürebilir. Gitmeden önce aklimdaydi ama maçta hiç aklima getirmemeye çalistim. Isinmami yaparken bile belimi düsünerek isinmami yaptim. Maçta da aklima getirmemeye çalistim çok sükür bana hiçbir sikinti çikarmadi, bu yüzden de mutluyum”

“10 senelik spor hayatinda 8 kez Istiklal Marsi okuttu”

Sporcusunun büyük bir azim ve çaliskanlikla basari elde ettigini dile getiren Muay Thai Milli Takim Antrenörü Yilmaz Çeken: “Hazirlik süreci çok uzundu buna ragmen biz ciddi rakipleri yendik. Muay thaide Türk kadinin markasi oldu. 10 senelik spor hayatinda 8 kez Istiklal Marsi okutmayi nasip etti Allah, bundan sonra daha iyilerini yapacagina inaniyorum. 98 ülkenin içinde Türk bayragini dalgalandirip Istiklal Marsi’ni okutup tüm dünyayi ayaga kaldirdigi için Bediha Taçyildiz’a çok tesekkür ediyorum. Tüylerim diken diken anlatamam, bunun duygusunu tarif edemem. Hastaneye gittigimizde ortopedisyen bu kizin ameliyat olmasi, sporu birakmasi lazim dedi.

Çok üzüldüm beraber birbirimize baktik. Bir yandan da Bediha’ni videolarini, kürsü resimlerini kullanarak belediyelerden diger kurumlardan sponsorluklar bularak dünya sampiyonu oldugunu iddia etmis. Senin basarini çalip kendi basarisi yapmaya çalisan insanlar bile var bu ülkede demek ki biz dogru yoldayiz. Türk sporu dünyada tirmanis halinde bunu olimpiyatlarda da gördük” dedi.

Kaynak: İHA