2023 Dünya Sampiyonasi Avrupa Elemeleri Açiklamasi Türkiye Açiklamasi 30 - Belçika Açiklamasi 25

Türkiye A Milli Hentbol Takimi, 2023 Dünya Sampiyonasi Avrupa Elemeleri 1. Grup’taki 3. maçinda Belçika’yi 30-25 yenerek önemli bir galibiyete imza atti.



Türkiye A Milli Hentbol Takimi, 2023 Dünya Sampiyonasi Avrupa Elemeleri 1. Grup’taki 3. maçinda Belçika ile karsilasti. Kastamonu Merkez Spor Salonu’nda oynanan karsilasmada maça baskili baslayan ay-yildizli ekip, üst üste buldugu gollerle farki açmayi basardi. Karsilasmanin 13. dakikasinda skoru 7-3’e kadar getiren ay-yildizli ekip, ilk yarinin ikinci devresinde ise oyundaki üstünlügünü kaybetti. Farki giderek eriten Belçika takimi, karsilasmanin 24. dakikasinda 12-11 yapmayi basardi. Karsilasmanin ilk yarisi ise 17-24 Türkiye A Milli Hentbol Takiminin üstünlügüyle kapandi.

Ikinci yariya hizli baslayan ay-yildizli ekip, karsilasmanin 36. dakikasina gelindiginde Belçika karsisinda 20-15 önde geçirdi. Ikinci yarinin basindan itibaren oyunun kontrolünü elinde bulunduran Milli Takim, 21. dakikada skoru 27-20’ye kadar çikardi. Milliler, karsilasmadan 30-25 galip ayrilarak önemli bir basari elde etti.

Müsabaka boyunca alkislariyla milli takimi destekleyen Kastamonulu sporseverler, maça yogun ilgi gösterdi. Yaptiklari tezahüratlariyla ay-yildiz ekibin motive olmasinda önemli bir katki sunan Kastamonulu taraftarlar, maç boyunca hiç susmadi.

“Kastamonu bir hentbol sehri, böylede olmaya devam edecek”

Çok önemli bir galibiyete imza attiklarini söyleyen Türkiye Hentbol Federasyonu Baskani Ugur Kiliç, “Bugün çok önemli bir maç oynadik. Kastamonu’da oynadigimiz ilk milli maçimizdi. Kastamonu seyircisine sonsuz tesekkür ediyorum. Bu galibiyeti onlara armagan ediyoruz. Sahada mücadele eden çocuklarimizin terlerinin son damlasina kadar mücadele ettiler. Onlari da tebrik ediyorum insallah bu grubu, diger üç karsilasmadan da galibiyetle ayrilarak birinci bitirmek istiyoruz” dedi.



Müthis bir organizasyonun oldugunu söyleyen Kiliç, “Salon son derece doluydu. Bir bu kadar daha kapasite olsa orasi da dolacakti. Ben her zaman söylüyorum Kastamonu bir hentbol sehri. Böylede olmaya devam edecek. Iyi ki varlar, bu galibiyeti onlarin enerjisine armagan ediyoruz. Mutlaka bundan sonrada Kastamonu’da bu tür organizasyonlar olacak. Zaten sporcular otomatikmen bu ortami isteyecekler. Herkes seyirci ile oynamak istiyor. Spor, hentbol seyirci ile güzel. Biz, kazandikça ve basarili oldukça çok daha güzel organizasyonlar olacagina inaniyorum” diye konustu.



Su anda maçlarin pandemi ortaminda yapildigina isaret eden Kiliç, “Belçika’ya eksizsiz bir sekilde gitmeyi istiyoruz. Belçika’dan da galibiyetle dönmek istiyoruz. Ben, sporcularimiza ve teknik ekibimize sonuna kadar inaniyorum. Yetenekli ve çok istekli bir takimimiz var, galibiyetle ayrilacagimiza inaniyorum” seklinde konustu.



“Aldigimiz galibiyetin yüzde 50’si bizim ise yüzde 50’si de seyircinindir”

Aldiklari galibiyetin önemli bir kisminin da seyircinin oldugunu belirten Türkiye A Milli Hentbol Takimi Antrenörü Okan Halay ise, “Öncelikle Kastamonu halkina bizlere vermis oldugu desteklerden ötürü tesekkür ediyoruz. Gerçekten burada mükemmel bir ortam vardi. Oyundan düstügümüz onlarda mükemmel bir destek göstererek bizleri oyuna ortak ettiler. Maçin genelinde 40 dakika gibi güzel bir oyun sergiledik. Bu zaman zarfinda ufak tefek hatalarimiz vardi. Ilk yarinin ortalarinda aldigimiz 5 tane iki dakika cezasi savunmamizin dengesini bozdu, hücumdaki biraz balansimizin bozulmasina neden oldu. Ama ilk yarinin son 5 dakikasinda tekrar toparlanarak ilk yariyi galibiyetle bitirdik. Ikinci yarida da dengeli bir oyun vardi. Maçta iken degisik hücum sekilleri denemeye çalistik. Onda da basarili oldugumuzu söyleyebilirim. Güzel bir oyunla güzel bir galibiyet aldik. 6 maçin ilk periyodunu galibiyetle kapattik. Insallah Belçika’yi deplasmanda da yenerek yolumuza emin adimlarla ilerlemek istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Belçika’da kendilerini çok zor bir maç bekledigini söyleyen Halay, “Orada da ayni buna benzer bir atmosfer olacagini düsünüyorum. Yani Kastamonu’nun bize sagladigi atmosferi Belçika’da saglayacagini düsünüyorum. Bu maçlarda uzun zamandir böyle atmosferlerde maç oynamadigimiz için biraz açikçasi heyecan ve tedirginlik vardi. Ama bunu atlattigimizi düsünüyorum. Insallah Belçika’dan da güzel bir galibiyetle dönecegiz.” dedi.

“Mükemmel bir seyircimiz vardi” diyen Halay, söyle konustu: “Gerçekten hentbol namina bizlere destek adina çok güzel performans gösterdiler seyirci olarak. Bizlerde maçta düstügümüz zamanlarda çok büyük destekleri oldu. Bu galibiyetin gerçekten yüzde 50’si bizim ise yüzde 50’si de seyircinindir”

“Takimimizin performansini tam olarak yeterli bulmadim”

Takimin performansini tam olarak yeterli bulmadigini ifade eden A Milli Hentbol Takiminin basarili oyuncularindan Alperen Pektas da, “Inanilmaz bir taraftar vardi. Bizlerde maça çiktigimizda ayni duygulari hissettik. Tüylerimiz diken diken oldu. Uzun zamandir böyle bir atmosferde de maç yapmiyorduk pandemiden dolayi. Maçlarimizi taraftarsiz oynuyorduk. Ben holde iken maçin hakemiyle de diyalogum oldu. Hakemde içerisi inanilmaz dedi, maç nasil bitecek bilmiyorum dedi.

Bende sakin olun burasi Türkiye dedim. Sikinti olmayacak diye hakem ile bir diyalogumuz geçti. Taraftarimiz inanilmazdi. Hentbolun bu sekilde bir taraftar kitlesi ile tüm Türkiye’ye yapilmasini istiyoruz. Inanilmaz bir seyircimiz vardi. Tesekkür ediyoruz Kastamonu’ya” diye konustu.



Pektas, sunlari kaydetti: “Açikçasi takimimizin performansini tam olarak yeterli bulmadim. Çok çalismistik, her seyi analiz ettik, her oyuncuyu ne yaptigini inceledik. Belçika takimi eksik gelmis buraya. Bazi oyunculari yoktu. Tabi birazda sanssizlik oldu, birkaç top onlarda kaldi. O da bizlerin moralini bozdu. Farki 6-7-8 yapiyoruz, iki basit hata yapiyoruz tekrar fark 5’e iniyor. Bu bizim için bir handikap oldu. Ama 5 farkla bitmesi bizim için avantaj oldu, Yunanistan’a bizler 4 fark ile yenilmistik, belki orada bu farkin bizler için bir artisi olacagina inaniyorum”

Ayrica karsilasma sonunda Kastamonu’nun yöresel lezzetlerinden olan çekme helva, her iki takim oyunculari ile teknik ekibine hediye edildi.

Kaynak: İHA