Modern Pentatlonda Hakem Ve Antrenör Vize Seminerleri Tamamlandi

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu, 2022 yilina yönelik hakem ve antrenör vize seminerlerini tamamladi. 2-3 Ocak’ta online olarak gerçeklestirilen seminerlere 200 hakem ve 60’i askin antrenör katildi.

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu’nun (TMPF) 2022 yili sezonuna yönelik yapilan Modern Pentatlon Hakem ve Antrenör Vize Semineri, 2-3 Ocak tarihlerinde çevrimiçi (online) olarak gerçeklestirildi.

2 Ocak’ta yapilan ve TMPF Merkez Hakem Kurulu Baskani Irfan Arguz, Merkez Hakem Kurulu Üyesi Mehmet Öztürk ve Dis Iliskiler Kurulu Baskani Emir Kivanç Basar’in sunum yaptigi seminere 200’ün üzerinde hakem katilim gösterdi. TMPF Egitim Kurulu Süha Baser, TMPF Teknik Kurulu Baskani Kutlughan Özkan ve Dis Iliskiler Kurulu Baskani Emir Kivanç Basar’in sunum yaptigi Antrenör Vize Semineri ise, 3 Ocak’ta 60’in üzerinde antrenörün katilimiyla gerçeklestirildi.

Seminerlerin açilis konusmasini yapan TMPF Baskani Doç. Dr. Veli Ozan Çakir, federasyonun gerçeklestirdigi çalismalarla modern pentatlonda çok önemli bir gelisim yakaladigina ancak pandemi nedeniyle eksik kalan çalismalarin da yapilmasiyla modern pentatlonun tabana yayilmasini saglamayi öncelikli hedef olarak ortaya koyduklarini aktardi. 2022 yilinda yapilacak ulusal ve uluslararasi yarismalarla birlikte hakemlere daha fazla görev düsecegi mesajini veren Çakir, "biathle, triathle, laser run’ gibi olimpik olmayan disiplinlerimizin kitlesellesmesini saglayarak buradan olimpik formattaki dörtlü ve besli branslara geçislerin gerçeklestirilmesini arzu ediyoruz ve bunun da antrenörlerimizin katkisiyla gerçeklesecegine inaniyorum" dedi.

Hakem Vize Semineri’nde konusan TMPF Merkez Hakem Kurulu Baskani Irfan Arguz, 2022 sezonunda izlenecek yol haritasina iliskin genel bilgiler verirken; Merkez Hakem Kurulu Üyesi Mehmet Öztürk de, modern pentatlondaki branslar ve yarisma kategorileri üzerinden yarislarda görev alan hakemlerin sorumluluklarina yönelik detayli bir sunum gerçeklestirdi.

Federasyonunun son yillarda çok anlamli çalismalar gerçeklestirdigini belirten TMPF Egitim Kurulu Baskani Süha Baser ise, Antrenör Vize Semineri’nde yaptigi konusmada, bu çalismalarin takdir edilmesi gerektigini söyledi ve bunun daha iyi noktalara tasinmasi noktasinda içeride veya disarida olan tüm pentatlon paydaslarinin bu çalismalari desteklemesinin önemine vurgu yapti.

2022 taslak faaliyet programi içerigine yönelik bilgi veren Teknik Kurul Baskani Kutlughan Özkan, milli takim seçmelerine iliskin bilgilendirmede bulundu. UIPM’in bazi kurallarda yaptigi degisikliklerle modern pentatlonun yeni bir evreye girdigini ifade eden Özkan, sezonun ilk 6 ayinin kritik oldugunu, bu sürecin yapilan degisikliklerin sporcularla birlikte uyum içinde geçecegini söyledi.



TMPF Teknik Kurul Üyesi ve Dis Iliskiler Kurulu Baskani Emir Kivanç Basar ise, Uluslararasi Modern Pentatlon Birligi’nin (UIPM) modern pentatlon yarislari özelinde gerçeklestirdigi degisikliklere iliskin sunum yapti. Modern pentatlon sporunu daha izlenebilir kilmak için UIPM tarafindan yapilan degisikliklerin Kasim 2021’de yapilan UIPM Kongresi’nde kabul edildigini belirten Basar, UIPM’in henüz bir kural kitapçigi yayinlamadigini, ancak kongrede binicilik, kosu mesafeleri, eskrim, kiyafetler, puanlamalar, yaris siralamalari gibi basliklar üzerinden yapilan açiklamalari dikkate alarak bir bilgilendirme gerçeklestirdi. Basar, yapilan degisikliklerin UIPM’in degisiklikleri resmen açiklamasiyla birlikte, çevirisi yapilarak kamuoyuna sunulacagini sözlerine ekledi.

Toplantida, federasyonun 2022 yilinda gerçeklestirecegi iki Dünya Kupasi etkinligi, ulusal siralama yarislari, PentAntik, SüperAtlet ve il il laser run tanitim turlarina iliskin paylasimlarin da yapildigi toplanti, hakem ve antrenörlerin sorulari ve görüs alisverisiyle sona erdi.

Kaynak: İHA