Trabzonspor, Manchester City Modelinin Temellerini Atiyor

Trabzonspor, Manchester City modelinin temellerini atiyor. Ara transfer döneminde gelecege yönelik yatirim yapan bordo-mavili kulüp, yetenekli genç oyunculari kadrosuna katarak degerlerini arttirma adina organizasyonlar planliyor.

Trabzonspor, Teknik Direktör Abdullah Avci’nin önerisiyle, Avrupa’da dev kulüplerin uyguladigi transfer politikasinin temellerini atiyor. Özellikle, UEFA’nin plansizca para harcayan kulüplerin Finansal Fair-Play ile önüne geçme adina uyguladigi politikalardan cani yanan kulüplerin basinda gelen Trabzonspor, Abdullah Avci ile bir yandan sampiyonluk mücadelesi verirken, bir taraftan ise gelecegin temellerini olusturma adina organizasyon planlamasi da yapiyor. Altyapi ile futbol egitimine büyük bir önem veren Avci, gelecek vadeden 19 ile 22 yas arasindaki oyunculari bordo-mavili kulübün bünyesine katarak gelisimlerini yakindan takip ediyor.

Temeller atilmis durumda

Uzun yillardir, yetenekli genç futbolculari arayan, bulan ve egiten bir yapi olmayi amaçlayan bordo-mavililer, sampiyonluk mücadelesiyle birlikte bunun da temellerini atma yolunda önemli isler yapiyor. Türkiye’nin birçok takiminda kiralik oyunculari bulunan Karadeniz ekibi, son olarak Tymoteusz Puchacz, Enis Destan, Batuhan Kör, Kerem Sen ve Taha Altikardes gibi gelecek vadeden isimleri bünyesine katti. Geçtigimiz aylarda açilisini yaptigi Özkan Sümer Futbol Akademisi de bu organizasyonun önemli bir ayagini olusturuyor. Türkiye’nin bir çok bölgesinden ve Avrupa’nin çesitli ülkelerinden gelen oyuncular, bu tesislerde egitim aliniyor.

Oyuncu yatirimi

Bordo-mavili kulüp, Avrupa’nin dev kulüpleri gibi bundan sonra daha çok genç futbolculara yatirim yapacak. Oyuncu havuzunu genisletip, kadrosunda bulunduracagi oyuncular disinda kalanlari ise Avrupa’nin dev kulüpleri gibi özellikle genç ve potansiyeli yüksek olan birçok futbolcusunu kiraya gönderecek olan Trabzonspor, Teknik Direktör Abdullah Avci’nin organizasyonu ve yönlendirmesiyle oyuncularin hem gelisimi hem de degerlenmesi için zemin hazirlayacak. Düsük bedelle veya bonservissiz transfer edilen oyuncular, Karadeniz ekibi adina oyuncu kazaniminin yani sira ekonomik olarak da gelir elde edilmesinin yolu açilacak.

Gençler için farkli versiyonlar

Önümüzdeki sezonlardan itibaren yabanci kuralina getirilecek sinirlamalarin yani sira mali yapilanma da kulüpleri zorlayacak. Altyapilara ve genç oyunculara yatirimi hizlandiran kulüplerin, bu süreci az hasarla atlatmasi beklenirken, genç futbolcularin yarismaci takimlarda forma giyerek rekabet ortami içerisinde gelisimlerini tamamlamalari adina Rezerv Lig veya farkli versiyonlarla ilgili olarak TFF’nin yeni uygulamalari hayata geçirmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA