Büyükler Ferdi Halter Türkiye Sampiyonasi Çorum'da Yapilacak

Büyükler Ferdi Halter Türkiye Sampiyonasi 02-06 Subat tarihleri arasinda Çorum’da yapilacak.

Çorum Belediyesi’nin ev sahipliginde gerçeklesecek olan sampiyona için imzalar atildi. Yaklasik 500 sporcu Çorum’da madalya mücadelesi verecek.

Çorum Belediyesi spor müsabakalarina ev sahipligi yapmaya devam ediyor. Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin imzaladiklari protokol ile Büyükler Ferdi Halter Türkiye Sampiyonasi’nin Tevfik Kis Spor Salonu’nda 02-06 Subat tarihleri arasinda gerçeklestirilecegini duyurdu.

Geçtigimiz aylarda Türkiye U23 Serbest Güres Sampiyonasi’nin Çorum’da yapildigini hatirlatan Baskan Asgin, simdi de Büyükler Ferdi Halter Türkiye Sampiyonasi’nin ilimizde gerçeklestirecegini söyledi.



Çorumlu sporseverleri 2-6 Subat tarihleri arasinda Tevfik Kis Spor Salonu’nda yapilacak olan Büyükler Ferdi Halter Türkiye Sampiyonasina davet eden Asgin, “Böyle önemli bir organizasyonda sehrimizi tercih ettigi için Türkiye Halter Federasyonu Baskani Talat Ünlü’ye ve yönetimine tesekkür ediyoruz” dedi.

Halterin önemli bir spor dali oldugunu ifade eden Baskan Asgin, “Olimpik anlamda madalya aldigimiz önemli spor dallarindan birisi. Bütün spor dallarinda oldugu gibi halter spor dalimiz bundan sonra hem ilimizde hem de ülkemizde güçlü bir sekilde yoluna devam edecek. Biz bu anlamda federasyonumuza güveniyoruz. Bu halter sporuna gönül verenlere güveniyoruz. Gençlik Spor Il Müdürlügümüz, Belediyemiz ve sivil toplum örgütlerimiz el ele, gönül gönüle, sporcu ve antrenörlerle beraber yaklasik 500 civarinda sporcu bekledigimiz bu ulusal organizasyonda ev sahipligi yapacagiz.” seklinde konustu.

Çorum Belediyesi olarak sampiyonanin sponsorlugu için protokol imzaliklarini açiklayan Baskan Asgin, “Bütün spor dallarina oldugu gibi halter sporuna da destegimizi yapacagiz. Tekrardan bu sampiyona katilacak sporcu ve antrenörlere basarilar diliyorum” diye konustu.



’Çorum’da müsabaka düzenlemekten gurur duyuyorum’

Çorum’da bu müsabakanin gerçeklesmesinde gurur duydugunu belirten Türkiye Halter Federasyonu Baskani Talat Ünlü de, “Benim için Çorum’un ayri bir yeri var. Halter dalinda ilk defa Çorum’da yarismalara katildim. Federasyon Baskani olduktan sonra da ilk müsabakayi da Çorum’da yapmak benim için çok önemliydi. Çorum Belediyemize ve baskanimizin destek ve tesvikiyle ilk defa bir baskan olarak protokole imza atiyorum. Gönlüm istiyor ki her sene Çorum’da müsabaka yapalim. Tüm Çorumlulari yapacagimiz Büyükler Ferdi Halter Türkiye Sampiyonasina davet ediyorum.” dedi.



’Protokol Imzalandi’

Konusmalarin sonunda, Çorum Belediyesi ve Türkiye Halter Federasyonu arasinda sampiyonanin is birligi protokolü imzalandi. Imza törenine, Türkiye Halter Federasyonu As Baskani ve Olimpiyat Sampiyonu Taner Sagir, Türkiye Halter Federasyonu Genel Sekreter Vekili Levent Parlar, Uluslararasi hakem Zekeriya Lek, Gençlik ve Spor Il Müdürü Hasim Eger, Belediye Baskan Yardimcisi Ismail Yagbat ve Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Nadir Solak katildi.

Kaynak: İHA