Afrika Kupasi'nda Yari Finalistler Belli Oldu

Korona virüs salgini nedeniyle 1 yil ertelemeli düzenlenen 2021 Afrika Uluslar Kupasi’nda çeyrek final maçlari tamamlanarak yari finale yükselen 4 takim belli oldu. Yari final maçlari 2-3 Subat’ta oynanacak.

Kamerun’un ev sahipliginde bu yil 33.’sü düzenlenen Afrika Uluslar Kupasi’nda çeyrek final maçlari tamamlandi. Turnuvada rakiplerini eleyen Kamerun, Burkina Faso, Misir ve Senegal yari final bileti aldi.

2017 Afrika Uluslar Kupasi finalinde karsilasan Misir ve Kamerun bu kez kozlarini yari finalde paylasacak. Ev sahibi Kamerun’un seyirci destegi ile sahaya çikacagi karsilasma Olembe kentindeki Paul Biya Stadyumu’nda oynanacak.

Son 16 turunda Fildisi Sahili’ni seri penalti atislari sonrasi deviren Misir’da son penaltiyi atarak ülkesini çeyrek finale tasiyan Mohamed Salah, Fas ile oynanan çeyrek final maçinda da 1 gol, 1 asiste imza atti. Turnuvanin 2017 finalinde karsilasan iki takimin maçinda kazanan 2-1’lik sonuçla Kamerun olmustu.

Süper Lig’den 3 futbolcu yola devam ediyor

Turnuvaya Süper Lig’den katilan Afrikali futbolculardan sadece 3 isim ülkesi ile yari finale çikma basarisi gösterdi. Galatasaray formasi giyen Misirli forvet Mostafa Mohamed ile Alanyaspor formasi giyen Diedhiou ve Kayserispor formasi giyen Mame Thiam de Senegal ile yola devam ediyor.

Aboubakar ve Ekambi, Kamerun’u sirtliyor

2016-2017 ve 2020-2021 sezonlarinda Besiktas formasi giyen ve Afrika Kupasi’nda Kamerun’un yari finale yükselmesinde önemli rol oynayan Vincent Aboubakar 6 golle gol kralliginda zirvede yer aliyor. Lyon formasi giyen Kamerun’un bir diger forveti Ekambi ise turnuvada 5 gole imza atti. Turnuvada 5 maçta, 4 galibiyet 1 beraberlik alan Kamerun’un kaydettigi 11 golde bu ikilinin ismi yer aliyor.

Yari Final eslesmeleri su sekilde olustu:

2 Subat Çarsamba:

22.00 Burkina Faso - Senegal

3 Subat Persembe:

22.00 Kamerun - Misir

Kaynak: İHA