Ögrencilerinin Dersleri Aksayinca Spor Salonunu 'Etüt Salonu'na Dönüstürdü

Izmir’in Kemalpasa ilçesinde yasayan genç tekvandocular, yogun maç ve antrenman tempolarindan dolayi okuldaki derslerini aksatinca devreye antrenörleri girdi. Antrenör Mehmet Nuri Çiçek, spor salonunun bir kismini etüt sinifina çevirerek ögrencilerinin antrenmanlardan önce okuldaki derslerini çalismasina imkan tanidi. Okuldaki dersleri de iyiye gitmeye baslayan ögrenciler ‘salonda etüt’ uygulamasindan memnun olduklarini söyledi.

Izmir’in Kemalpasa ilçesinde faaliyet gösteren Kemalpasa Tekvando Spor Kulübünde spor yapan ögrenciler, uzun yillardir hayatlarini okul, ev ve spor salonu arasinda mekik dokuyarak geçiriyor. Dönem basinda yarismalardan dolayi yogun bir antrenman dönemine giren ögrenciler, okuldaki derslerini aksatmaya basladi.

Tekvandoda sportif basariya ulasirken derslerinden geri kalan ögrenciler, sikinti yasamaya basladi.

Bu noktada devreye antrenörleri Mehmet Nuri Çiçek girdi. Çiçek, spor salonunun bir kismini etüt sinifina çevirerek ögrencilerinin antrenmanlardan önce okuldaki derslerini çalismasini sagladi.

‘Salonda etüt’ uygulamasi basari getirdi

Antrenör Mehmet Nuri Çiçek, dönem basindaki yogun antrenman programina girdiklerini ve bazen günde çift antrenman yaptiklarini söyledi.

Yogun antrenman temposundan dolayi sporcularinin derslerinden geri kaldigini belirten Antrenör Çiçek, “Biz de burada çocuklari sportif basariya ulastirirken ayni zamanda akademik egitimlerinden geri kalmasinlar istiyoruz. ’Ne yapabiliriz?’ diye düsündük ve salonumuzun bahçe kismini masalarda düzenleyip bir etüt salonuna dönüstürdük. ‘Salonda etüt’ basligi altinda güzel bir çalisma yaptik. Bu çalismalar neticesinde kisa sürede çocuklarimizin deneme sinavlarinda aldiklari sonuçlarin iyiye gittigini gördük. Bu da bizi çok mutlu etti” dedi.



Ailelerden iyi tepkiler aldi

Çocuklarin derslerinden geri kalmasindan en çok ailelerin rahatsiz oldugunu belirten Çiçek, “Aileler, bazen çocuklarina söz geçiremiyorlardi. Ancak ben bir hoca olmanin da verdigi görevle ve tekvandonun dogu prensibiyle çocuklara sözümü geçirebiliyorum. Tabii bunu zorla degil sevgiyle yapiyoruz biz. Sevgi olmasa bu çocuklarin hiçbiri burada durmaz. Bu uygulamayla birlikte sporcularimizin ailelerinde de çok güzel tepkiler aldim” diye konustu.

Çiçek, son olarak ise 6-7 yil içerisinde yetistirdikleri sayisiz sporcuyla Türkiye ve uluslararasi sampiyonluklar elde ettiklerini ve hedeflerinin olimpiyatlar oldugunu, ocak ayi itibariyla da Ankara Büyüksehir Belediyesi Takimi’na 5 milli sporcularinin transfer etmenin mutlulugunu yasadiklarini ifade etti.



Ögrenciler uygulamadan memnun

Ögrencilerden Murat Semih Uzun, ‘salonda etüt’ uygulamasindan sonra derslerinin düzeldigini belirterek, “Okuldan buraya gelip ders çalisiyordum ve ardindan antrenmana giriyordum. Böylece kendimi daha iyi hissetmeye basladim. Ayni zamanda antrenmanlardan da bir sey eksilmedi. Daha önce antrenmana gelmeyebiliyorduk veya dersimizi kaçirabiliyorduk. Fakat su an ikisini de yapabiliyoruz. Bazen gece 12’de eve gittigimiz oluyor ama ne derslerden ne de antrenmanlardan eksik kalmiyoruz” diye konustu.



“Okuldaki basarilarimiz da artti”

Zehra Gürbüz ise yogun maç ve antrenman tempolarindan dolayi okuldaki derslerini aksattigini vurgu yaparak söyle konustu: “Sabah aksam antrenman yapiyorduk. Bu sekilde tekvando da basarili olduk ama okula döndügümüzde derslerimizden geri kaldigimizi anliyorduk. Antrenör hocamizda bunu fark edince bir etüt karari verdi. Okuldan çiktiktan sonra buraya gelerek antrenman saatimize kadar test çözmeye basladik. Böyle olunca okuldaki basarilarimiz da artti. Hocamizin sayesinde bunlari düzelttik.”

Kaynak: İHA