Mustafa Resit Akçay Açiklamasi 'Orta Sahaya En Az Iki Oyuncu Takviyesi Yapmak Istiyoruz'

Kocaelispor Teknik Direktörü Mustafa Resit Akçay, orta sahada eksikleri oldugunu vurgulayarak, bu bölgeye iki transfer yapmak istediklerini söyledi.

Kocaelispor, Spor Toto 1. Lig’in 20. haftasinda deplasmanda oynayacagi Ümraniyespor maçinin hazirliklarini bugün yaptigi idmanla sürdürdü. Antrenman öncesi basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Teknik Direktör Mustafa Resit Akçay, sezonun ilk yarisinda performanslari iyi olmasa da hedeflenen puan skalasina yaklastiklarini söyledi.

Öte yandan transfer sezonuna da deginen Akçay, orta sahaya 2 tane oyuncu transfer etmek istediklerini ve Dino’nun alternatifi olarak alinacak oyuncunun da transferinin hallolmak üzere oldugunu belirtti.



"Mazeret üretmek istemiyorum”

Sezonun ilk yarisini degerlendirirken çesitli sebeplerden dolayi performanslarinin çok da iyi olmadigini ama hedeflenen puan skalasina yaklastiklarini belirten Mustafa Resit Akçay, “Sezonun ilk yarisinda kurdugumuz takimimiz çok iyi bir performans göstermese de düsündügümüz puan skalasinin ortalamasina yaklasti. Sezonun ilk 8 maçinda 16 puan aldik, son 8 maçinda ise 8 puan aldik. Mazeret üretmek istemiyorum. Bu nedenle eksikler, problemler gibi seyleri konusmak yerine o puanlari toplayamadik demek daha dogru olur. Ikinci yarida yaris daha siki olacak. Puan kazanmak daha zor olacak. Amacimiz camiamizi en iyi sekilde temsil etmek ve onun mücadelesini vermek. Yani amacimiz, sahada da rakibi rahatsiz eden, rakiple bogusan bir takim olusturmak” seklinde konustu.



"Orta sahaya en az iki oyuncu takviyesi yapmak istiyoruz”

Orta sahada eksikleri olduklarini ifade eden Akçay, 2 futbolcu transferiyle bölgeyi güçlendirmek istediklerini vurguladi. Akçay, “Bizim problemli mevkiimiz orta sahamizdi. Orta sahayla ilgili çalismalarimiz sürüyor. Oraya en az 2 futbolcu takviyesi yapmak istiyoruz. Bunlar 8 ve 6 mevkiilerinde oynayan oyuncular olacak ama 8 numara oynayan oyuncu ihtiyacimizin fazla oldugunu biliyoruz. Ilk yarida Dino’ya alternatif olarak denedigimiz oyuncularin isteneni verememesi, beklentilerin çok altinda kalmasi yeni bir santrfor arayisini gündeme getirdi. Onu da halletmek üzereyiz. Kenar oyuncularimizla da ilgili belki alternatif oyuncular katarak güçlendirme yapmak istiyoruz. Savunmamizda Hasan’in sakat olmasi stoper ihtiyacimiz varmis gibi gösterse de Hasan’in dönüsüne kadar çok fazla maç oynayacagimiz için alternatif Türk bir stoper bakmaya çalisiyoruz. Su anda Türkiye’de gerek sol bek gerekse de stoper konusunda biraz problemler var ama tespitlerimiz var, onlari katmak için de ugrasacagiz” dedi.

Son olarak antrenmanda yer almayan Dino ve Cisse’nin durumuyla ilgili de açiklama yapan Akçay, “Dino, yarin ögleden sonra burada olacak. Sonraki gün de idmana katilacak. Cisse de uçak biletini aldi. O da geliyor. Biliyorsunuz, evlendi. Yönetimin gerek Cisse’ye gerekse Dino’ya tanidigi sürelerde gelecekler” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA