Kocaelispor'un Yeni Transferi Rasheed Akanbi Açiklamasi 'Müslüman Oldugum Için Kolay Adapte Oldum'

Kocaelispor, Spor Toto 1. Lig’in ikinci yarisi için hazirliklarini sürdürüyor. Bugün ögle saatlerinde gerçeklesen yeni transfer Rasheed Akanbi de açiklamalarda bulundu. Akanbi, Müslüman oldugu için adaptasyon sürecini hizli atlattigini söyledi.

Spor Toto 1. Lig’in 20. haftasinda Ümraniyespor deplasmanina çikacak olan Kocaelispor, çalismalarini sürdürüyor. Yesil-siyahlilarda antrenmana yeni transfer Rasheed Akanbi de katildi.

Yeni evlendigi için izinli olan Cisse ve tedavisinden dolayi izinli olan Dino’nun yani sira ligin ikinci yarisinda kadroda düsünülmeyen Mevlüt Erdinç ve Dilaver Güçlü idmanda yer almadi.

“Kocaelispor gibi bir kulübe katildigim için Allah’a sükrediyorum”

Antrenman bitiminde açiklamalarda bulunan Nijeryali yeni transfer Rasheed Akanbi, Kocaelispor gibi bir kulübe katildigi için Allah’a sükrettigini söyledi.

Akanbi, “Allah’a sükretmek istiyorum. Böyle güzel bir sehre, böyle güzel bir takima geldigim için ’Elhamdüllillah’ diyorum. Bir an önce takima katilip elimden gelenin en iyisini yapmak, Süper Lig hedefi dogrultusunda, takima katki saglamak istiyorum” dedi.



“Müslüman oldugum için adaptasyon sürecini çabuk geçtim”

Müslüman oldugu için Türkiye’de adaptasyon sorunu yasamadiginin altini çizen Rasheed, Kocaelispor’da da takim arkadaslariyla çabuk kaynastigini dile getirdi. Rasheed Akanbi, “Adaptasyon sürecimi astim. Bir süredir Türkiye’deyim ve Müslümanim. Müslüman oldugum için ve siz de Müslüman oldugunuz için buraya adaptasyon sürecini çabuk geçtim. Nijerya benim evim, Türkiye de evim sayilir. Sicakkanli insanlarsiniz. Uyum süreci iyi gidiyor. Takim arkadaslarimla zaten iyi anlasiyoruz. Bireysel degil takim olarak, kolektif olarak iyi olmamiz lazim. Birbirimize katki saglamamiz ve elimizden geleni yapmamiz lazim. Çünkü futbolda zafer kazanildigi zaman sadece futbolcularin degildir, baskanindir, hocanindir, sehrindir. Yani, bütün takimindir” seklinde konustu.



“Hep takim için oynamaya çalistim, Allah da bana yardim etti”

Iki sene öncesine kadar amatör liglerde oynayan Rasheed, bugün geldigi süreçle ilgili çok çalistigi için Allah’in kendisine yardim ettigini belirtti.

Akanbi, “Bunun en büyük sebebi Allah’tir. Ben günde 5 defa namaz kilar ve gece de dua ederim. Dinine bütün bir insanim ama çalismayi da çok severim. Eger takim için çalisirsaniz Allah da size yardim ediyor gerçekten. Ben her zaman oynadigim takimlarda takim için oynamaya çalistim. O yüzden Allah da bana yardim etti” ifadelerini kullandi.

“Onlara söz veriyorum Süper Lig’e çikariz”

Son olarak taraftarlara mesaj veren Nijeryali futbolcu, taraftar destek verdigi sürece her seyin en iyi sekilde neticelenecegini vurguladi. Rasheed Akanbi, “Öncelikle bizi desteklemelerini istiyoruz. Onlar bizi destekledigi sürece, biz futbolcular kafa olarak yüzde yüz elimizden geleni yapariz. Yüzde yüz buraya odaklanabiliriz. Onlar bizi destekledigi zaman burada hocalar, baskan, herkes rahat olur. Ben de onlara söz veriyorum Süper Lig’e çikariz o zaman” diye konustu.

Kaynak: İHA