Dakar Rallisi'nin Üçüncü Gününde Efsane Red Bull Sporcusu Sebastien Loeb Zirvede

Kazanmak kadar tamamlamanin da çok zor oldugu Dakar Rallisi’nde üçüncü gün geride kaldi. Suudi Arabistan’daki dünyanin en zorlu yarisinin üçüncü gününde efsane Red Bull sporcusu Sebastien Loeb otomobil kategorisinde birinci olurken, onu diger Red Bull sporculari Nasser Al-Attiyah ve Carlos Sainz takip etti. Kamaz Master pilotu Andrey Karginov ise kamyon kategorisinde zirvede yer aldi.

Dünyanin en zorlu ve tehlikeli yarisi olarak kabul edilen Dakar Rallisi bu sene 44. kez motor sporlari tutkunlarini bir araya getirdi. Sporcularin 14 gün boyunca yaklasik 4 bin 300 kilometrelik yol kat edecegi Dakar Rallisi, üçüncü gününde de büyük bir heyecana sahne oldu. Hail- Al Artawiyah arasinda kosulan 338 kilometrelik etabin sonunda otomobil kategorisinde efsane Red Bull sporcusu Sebastien Loeb birinci olmayi basardi. Otomobil kategorisinde ikinci ve üçüncü sirayi ise diger Red Bull sporculari Nasser Al-Attiyah ve Carlos Sainz aldi.

Kamyon kategorisinde Kamaz Master, Dakar Rallisi’nin üçüncü gününe de damga vurmayi basardi. Ilk iki günün sonunda ilk üç sirayi alan Kamaz Master takimi bugün de ilk üç siranin sahibi oldu. Kamaz Master pilotu Andrey Karginov Hail etabinin kazanani olmayi basardi.

Dakar Rallisi’nin motosiklet kategorisinde de Sam Sunderland rüzgari esiyor. Red Bull sporcusu Sunderland üçüncü günün sonunda genel klasmanda zirveye yerlesti.

Bir prolog ve 12 etaptan olusan 14 günlük yolculugun dördüncü günü Al Artawiyah ile Al Qaysumah arasinda kosulacak.

Kaynak: İHA