Türkiye Isitme Engelliler Voleybol Sampiyonasi Sona Erdi

Türkiye Isitme Engelliler Spor Federasyonu tarafindan Karabük’te düzenlenen ve 5 gün süren Türkiye Erkekler Voleybol Sampiyonasi sona erdi. Sampiyonu Gölcük Isitme Engelliler Takimi oldu.

Yeni Mahalle ve Yenisehir spor salonlarinda 8 ilden 8 takimin katildigi müsabakalar, iki grup halinde oynandi.

Turnuvanin son gününde Gölcük Isitme Engelliler Erkekler Voleybol Takimi sampiyon olurken, Manavgat Belediye Isitme Engelliler ikinci, Uludag Sagirlar takimi ise üçüncülügü elde etti.

Yenisehir kapali spor salonunda düzenlenen final müsabakasinda dereceye girenlerin madalya ve kupalari Karabük Valisi Fuat Gürel, Milletvekili Cumhur Ünal ve kurum müdürleri tarafindan verildi.

Kupa töreni öncesi konusan Türkiye Isitme Engelliler Spor Federasyonu Baskani Kerim Vural, Türkiye sampiyonasi müsabakalarini tamamladiklarini ve burada ayrica milli takim oyuncularinin da belirlendigini söyledi.



Vural, “Türkiye Erkekler Voleybol Takimi’nin bir özelligi de, Avrupa ve dünya olimpiyat sampiyonu olmus milli takim. 2-3 ay öncede dünya sampiyonu olmus kadinlar takimimiz var. 1-15 Mayis tarihleri arasinda Brezilya’da yapilacak olan 25. DEAFLYMPICS Isitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunlari Sampiyonasi’na hazirlik yapiyoruz. Bir önceki olimpiyatlarda erkek milli takimimiz, çitasi bir hayli yüksek ve ayni unvanini sürdürmesini hedefliyoruz. Kadinlar voleybol takimimiz da insallah seri olarak dünya sampiyonu olarak tamamlayarak olimpiyat sampiyonu olarak taçlandirir. Türkiye Isitme Engelliler Spor Federasyonu’muzdaki katilabilecegimiz bütün branslarda Türkiye Sampiyonasi’ni ve ardinda kamplarimizi tamamlayarak hazir bir sekilde olimpiyatlara gitmeyis hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA