Teknoloji Bagimliligindan Uzak Ve Verimli Bir Yariyil Tatili Için Öneriler

DÜZCE – Yesilay Düzce Subesi, yariyil tatilinde çocuklarin ekran karsisinda geçirdigi zamani kontrol altina almak için önerilerde bulundu.

Yesilay’in çocuklarin ve gençlerin saglikli yasam aliskanliklarina sahip olmasi için pek çok çalisma yürüttügünü belirten Yesilay Düzce Sube Baskani Av. Arb. Ali Dilber; ebeveynlere yariyil tatili için kontrollü teknoloji kullanimi saglayan önerilerde bulundu; “Tatil dönemlerinde çocuklarin ekran karsisinda geçirdikleri zaman artabiliyor ancak çocuklarin tatili verimli ve saglikli geçirmesi için bu sürenin kontrol altina alinmasi gerekiyor. Bu kapsamda ailelere önemli görevler düsüyor. Örnegin bos zamanlarda çocuklarla birlikte park ve bahçelerde temiz hava alabilir, basketbol ve voleybol sahalarinda spor yapabilir, bisiklet ve paten kullanarak eglenceli vakit geçirebilirler. Bunun yani sira evde de yapilabilecek birçok aktivite de var. Ebeveynler kendilerini rol model alan çocuklari kitap okumaya, spor yapmaya, dans etmeye ya da sanatla ugrasmaya tesvik edebilir. Ailece yeni bir hobi edinebilir, yeni bir sey ögrenebilir veya üretebilirler. Bunlari yapmak için internetten faydalanabilecekleri gibi, bu sirada çocuga internetin dogru kullanimini uygulamali bir sekilde ögretebilirler. Bunlar çocuklarin asiri teknoloji kullaniminin önüne geçmek için fayda saglarken bir yandan da aile içi iletisimi güçlendirecektir. Tüm çocuklara ve ailelerine verimli geçen bir yariyil tatili diliyoruz.”

YEDAM’dan ücretsiz destek

Her bagimlilikta oldugu gibi teknoloji bagimliliginin da olusmadan önlenmesi gerektigini vurgulayan Ali Dilber, “Çocuklar bizim gelecegimiz. Onlarin saglikli ve bagimliliktan uzak bir yasam sürmesi için ailelerden bu önerilerimizi sadece yariyil tatilinde degil her zaman dikkate almalarini ve bagimliliklari olusmadan önlemek için duyarli olmalarini tavsiye ediyoruz. Bagimliligin olusmasi durumunda ise tamami bagimlilik alaninda uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarindan olusan YEDAM ekibimiz ile destek veriyoruz. Bagimliliklarindan kurtulmak isteyenleri YEDAM’dan destek almaya davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA