Samsunspor'un Gol Yükünü Yasin Öztekin Çekti

SAMSUN – Spor Toto 1. Lig takimlarindan Samsunspor’da 9 gol atan Yasin Öztekin takimin en skorer oyuncusu olurken, yaptigi 4 asistle de takiminin en çok gol pasi veren oyuncusu olarak dikkat çekti.

Lige verilen 14 günlük arayi yaptigi kamp ile degerlendiren Samsunspor, hücum varyasyonlari üzerinde çalismalarina agirlik verdi. 2. devrede çiktigi 2 karsilasmadan da galibiyetle ayrilan kirmizi-beyazlilar, bu sezon 20 maçta 31 kez rakip fileleri havalandirdi. 31 golün 29’unu Samsunsporlu futbolcular atarken, 2 golü ise rakip takim oyunculari kendi kalesine atti.

Yasin Öztekin 9 golle en skorer isim

Samsunspor’un bu sezon simdiye kadarki en çok gol atan oyuncusu deneyimli milli oyuncu Yasin Öztekin oldu. 34 yasindaki yildiz futbolcu, ligde süre aldigi 20 maçin tamaminda 9 gol atti. Yasin Öztekin’den sonra takimin en golcü oyuncusu 6 gol ile Tomane olurken, bu oyunculari 5 golle Moryke Fofana, 4 golle Hasan Kiliç takip etti. Vukan Savicevic, Melih Okutan, Berk Taskin, Cihan Kahraman, Ismael Diomande ise 1’er golle takimlarina katki verdiler.

Asist yükünü de Yasin Öztekin çekti: 4 asist

Kirmizi-beyazli ekibin en çok gol pasi veren oyuncusu da Yasin Öztekin oldu. Öztekin 4 asistle takimin en çok gol pasi veren oyuncusu oldu. Yasin Öztekin’i 3’er asistle Cihan Kahraman, Hasan Kiliç, Tomane ve Moryke Fofana Takip etti. Melih Okutan 2 asistle takima katki verirken, Ali Ülgen, Erald Çinari ve Soner Gönül ise 1’er asist yapti.

Karadeniz temsilcisinde bu sezon en çok maça çikan oyuncular 20’ser maçla Melih Okutan, Soner Gönül ve Yasin Öztekin oldu. Bu oyunculari 18 maç ile Tomane ve 18’er maçla Osman Çelik, Ali Ülgen, Cihan Kahraman ve Moryke Fofana takip etti. Samsunspor’da ligde en çok süre alan oyuncu ise tüm maçlarda 90 dakika oynayan Soner Gönül Oldu. Soner Gönül 1800 dakika sahada kalirken bu oyuncuyu 1682 dakika ile Yasin Öztekin, 1662 dakika ile Tomane, 1579 dakika ile Osman Çelik ve 1411 dakika ile Hasan Kiliç takip etti.

En çok kart gören oyuncu da Yasin Öztekin

Takimin en hirçin oyuncusu da birçok istatistik alaninda oldugu gibi Yasin Öztekin oldu. Yasin Öztekin gördügü 7 sari kart ile takimin en çok kart gören oyuncusu oldu. Yasin’i 4’er sari kartla Hasan Kiliç ile Yunus Emre Çift, 3’er sari kartla da Soner, Diomande, Berk, Tomane ve Ali Ülgen takip etti. Kirmizi-beyazlilarda Yunus Emre, Tomane, Savicevic ve Ali Ülgen’de 1’er kez kirmizi kart görerek, takimlarini sahada yalniz biraktilar.

Kaynak: İHA