Madalyalar Olimpiyat Ikincisi Eray Samdan'dan

Manisa’da 28 Ocak’ta baslayan ve 30 Ocak tarihine kadar devam edecek olan Murat Essiz Karate Turnuvasi’na bine yakin sporcu katilirken, turnuvanin ikinci gününde Karate Federasyonu Baskani Aslan Abid Uguz ve olimpiyat ikincisi Eray Samdan dereceye giren karatecilere madalyalarini takdim etti. Samdan, sporculardan büyük ilgi gördü.

Manisa’da 2001 yilinda Mesir Karate Spor Kulübü’nü kuran ve Manisalilarin karate sporuyla tanismasini saglayan merhum Murat Essiz adina Muradiye Spor Salonu’nda düzenlene Murat Essiz Karate Turnuvasina 17 ilden 950 sporcu katilirken kata ve kumite dallarinda minikler, yildizlar, ümit gençler ve büyükler kategorilerinde müsabakalar yapiliyor. Turnuvanin ikinci gününde ise Karate Federasyonu Baskani Aslan Abid Uguz ve olimpiyatlar tarihinde karate bransinda Türkiye’ye ilk gümüs madalyayi kazandiran 2020 Tokyo Olimpiyatlari ikincisi Eray Samdan, dereceye giren karatecilere madalyalarini takdim etti.

Manisa Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nün ev sahipliginde, Manisa Karate Il Temsilcigi ile Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan ortaklasa düzenlenen turnuvada merhum Murat Essiz’in karate antrenörü olan ogullari Ali ve Enes Essiz de katilimlarindan dolayi Karate Federasyonu Baskani Aslan Abid Uguz ve Eray Samdan’a plaket vererek tesekkür etti.

Federasyon baskani organizasyonu çok begendi

Turnuvayla ilgili açiklamalarda bulunan Karate Federasyonu Baskani Aslan Abid Uguz, "Murat hocamiz camiamiz için bizler için çok kiymetli bir hocamizdi. Allah rahmet eylesin. Çok güzel bir organizasyon olmus. Bine yakin sporcu var. Ben de yurtdisindaydim sirf bu turnuva için gece 02.00’de geldim, Istanbul’a üzerimi degistirip Manisa’ya geldim. Buradaki emege, bu güzel hazirliga katki sunmak için geldim. Tüm katki sunanlara, organize edenlere, sporculara, antrenörlere, hakemlere çok tesekkür ediyorum. Çok güzel bir organizasyon olmus. Insallah bunu geleneksel hale getiririz ve sürekli olarak yapariz biz de federasyon olarak gerekli katkiyi yapariz" dedi.



"Murat hocamiz gerçekten camiamiz için çok önemliydi"

Eray Samdan ise, Murat Esssiz’in çok kiymetli bir hoca oldugunu belirterek, "Onun adina düzenlenmis bir turnuva. Ali hocam ve Enes hocam beni buraya davet etti. Onlara da çok tesekkür ediyorum. Burada olmaktan çok mutluyum. Tüm sporculara basarilar diliyorum" diye konustu.

Eray Samdan turnuvaya katilan sporculardan büyük ilgi görürken, genç karatecilerin fotograf çektirme isteklerini geri çevirmedi. Turnuva yarin sona erecek.

Kaynak: İHA