Hentbol EHF Kadinlar Sampiyonlar Ligi

Hentbol EHF Kadinlar Sampiyonlar Ligi’nde Kastamonu Belediyespor, B Grubu’ndaki 11. maçinda konuk ettigi Isveç’in IK Savehof takimina 29-26 yenildi.

EHF Sampiyonlar Ligi B Grubunda mücadele eden Kastamonu Belediyespor, Kastamonu Merkez Spor Salonunda Isveç ekibi IK Savehof ile karsi karsiya geldi. Karsilikli gollerle baslayan karsilasmada maçin ilk 6 dakikasi 4-4’lük skorla geçildi. Karsilasmanin ilk çeyreginin ardindan sahada istenileni veremeyen Kastamonu Belediyespor, hücumlardan eli bos dönünde karsilasmanin 10. dakikasi 8-5 IK Savehof üstünlügü ile tamamlandi. Karsilasmanin 16. dakikasinda 10-6 geriye düsen Kastamonu Belediyespor, iyi savunma yaparak hücumlarda da etkili olmaya çalisti. Rakibi önce durduran Kastamonu Belediyespor, ardindan hücumlarda buldugu gollerle skoru 12-11’e kadar getirdi. Karsilasmanin ilk devresi IK Savehof’un 16-14 üstünlügüyle tamamlandi.

Ikinci yariya da temposunu düsürmeden baslayan Kastamonu Belediyespor, rakibin sert savunmasi karsisinda hücumlarda istenileni veremedi. Karsilasmanin 46. dakikasinda 26-22 geriye düsen Kastamonu Belediyespor, farki kapatabilmek için mücadele etse de sahadan 29-26 yenilmekten kurtulamadi.

“Bundan sonra prestij için mücadele edecegiz”

Kastamonu Belediyespor Antrenörü Hakan Günal, “Burada önemli olan takimin galip gelmesiydi ama maalesef olmadi. Ben soyunma odasinda da arkadaslarima söyledim. Ortaya koyduklari mücadele benim için bugün, ilerisi için önemli mesajlar, önemli isiklar vermeliydi dedim. Maçin zor olacagini da biliyorduk. Savehof takimini da tebrik ediyorum. Matematiksel olarak bu karsilasmayi alsaydik sansimiz devam ediyordu ama kaybederek artik gruptan çikma sansimizi da kaybettik. Bundan sonrasi artik prestij ve sampiyonlar liginde karsilasilacak olan puan ya da daha fazla puanlar olacak. Kastamonu’nun belediye olarak sehir olarak yaptigi is çok büyük, umarim bu ayni sekilde devam eder, bizimde bunda bir katkimiz olursa bundan mutluluk duyariz” dedi.



“Basit hatalar yaptik”

Takimda herhangi bir sekilde disiplinsizlik görmedigini söyleyen Günal, “Takimdaki disiplinsizlik degil, daha henüz iki idman yapabildik ama disiplin noktasinda herhangi bir sikinti görmedim. Bugün olan seylerden bir tanesi rakip koçunda söyledigi gibi ikinci yaridaki sert savunmadan dolayi maçi kaybetmekti. Ama asil konu bizim takimimizin yapmis oldugu basit hatalar oldu. Özellikle kirilma noktasi olan pozisyonlar vardi. Hizli hücuma çikarken elimizden düsürdügümüz, yanlis pas hatalarimiz vardi ve 6 metreden kaçirdigimiz iki tane net pozisyon. Buralarda farki biz asagiya indirip hatta yakaladigimiz pozisyonlarda öne geçme imkani yakalamisken maalesef bunu degerlendiremedik ve geriye düstük. Buna ragmen takim son saniyeye kadar mücadele etti” diye konustu.



“Hatalari en aza indirmek istiyoruz”

Toplantida Jovanka Radicevic’in Kastamonu Belediyespor’a geldigi günden beri vasat bir hentbol sergilemesi ve penalti disinda gol atamamasina yönelik basin mensuplarinin sorusunu da yanitlayan Günal, “Kaçan pozisyonlar tabii ki önemli ama diger taraftan oyuncularin sahaya yansittiklari ruh. Bu ruhu sahaya yansittigi sürece hem savunma hem de hücum anlaminda belki pozisyonlar kaçmis olabilir, bariz pozisyonlarda kaçmis olabilir. Fakat takim içerisinde birbirlerini destekleyip bu ruhu ortaya koyduklari sürece oyuncularin degisimlerini çok fazla tercih etmiyoruz. Sadece yorgunluk aninda degisimlerini tercih ediyoruz. Fakat sahada bugün gezinen kimse yoktu, en azindan bunu söyleyebilirim. Sadece hata yapan oyuncular vardi, hepimiz insaniz tabii ki hata yapacagiz. Hata yapmaya da devam edecegiz, buna bende dahil hepimizde dahiliz. Hata yapmadan yasam devam etmiyor. O hatalari en azindan en aza indirmeyi basarabilmeliyiz” seklinde konustu.



“Sonuna kadar savastik”

Kastamonu Belediyespor oyuncusu Majda Mehmedovic ise, “Bugün özellikle oynanan oyundan çok keyif aldim. Çok güzel bir maç oldu. Özellikle rakibimiz bugün çok hizliydi. Maalesef bu sezon sansimizi kaybettik plaf-off’larda olmak için fakat hentbol kesinlikle mücadeleden ibarettir ve biz sahada mücadele ettik takim olarak. Takim olarak gerçekten gurur duyuyorum, sonuna kadar savastik. Herkesin bildigi gibi Sampiyonlar Liginde biz oynayan ilk kadin takimiyiz. Bu yüzden sonuna kadar savasiyoruz. Her maçta tecrübe kazaniyoruz. Bizim için sonuna kadar adim adim gitmek ve herkesin tecrübe kazanmasini saglamak” dedi.



Toplanti sonrasi basin mensubuna hakaret edildi

Toplantida Jovanka Radicevic’in performansi ile ilgili sordugu sorudan dolayi toplantinin ardindan basin mensubuna hakaret edildi. EHF’de görevli oldugu ögrenilen bir kisi tarafindan Jovanka Radicevic ile ilgili basin mensubuna yönelik “O sekilde sen nasil soru sorabilirsin, sen hentboldan ne anliyorsun, bir daha gelme, haber falanda yapma” seklinde sözlü saldirida bulunuldu.

Sözlü saldiri sonrasi büyük sok yasayan basin mensubu ise, “Size ne oluyor, siz sordugum soruya ne karisabiliyorsunuz, avukatimi oluyorsunuz, burada görevli bile degilsiniz” seklinde cevap verdi.

Ayrica basin mensubuna yönelik yapilan sözlü saldiri sirasinda herhangi bir görevlinin de müdahale etmemesi dikkatlerden kaçmadi.

Kaynak: İHA