Fikret Kileci Açiklamasi 'Ogulcan Çaglayan Ile Ilgimiz Olmadi'

Gaziantep FK Baskan Yardimcisi Fikret Kileci, Antalya kampinda açiklamalarda bulundu. Galatasaray formasi giyen Ogulcan Çaglayan ile herhangi bir ilgilerinin olmadigini söyleyen Kileci, takim olarak oyuncu derinliklerinin de çok iyi oldugunu ifade etti.

Milli arada lige verilen arayi Antalya’da degerlendiren Gaziantep FK’da, Kosova temsilcisi Gjilani ile oynanacak olan hazirlik maçi öncesinde Baskan Yardimcisi Fikret Kileci basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Kamp için Antalya’ya geldiklerini ifade ederek sözlerine baslayan Kileci, “Milli takim arasini en iyi sekilde degerlendirmek adina buradayiz. Kendi bölgemizdeki kar yogunlugunun da etkisi oldu. Kardan dolayi takimimizi Gaziantep’e götürmeyecegiz ve hafta sonuna kadar kampimizi uzattik. Içinde bulundugumuz sartlara ragmen iyi bir dönem geçti. Türkiye’de futbol önemli bir esikten geçiyor. Biz de bir Anadolu kulübü olarak elimizdeki bütün sartlari kullanarak kulübümüzü bir yerlere getirmeye çalisiyoruz” dedi.



“Pandemide herkes sikinti çekti”

Pandemi döneminde Gaziantep FK’da birçok futbolcunun virüse yakalandiginin hatirlatilmasi üzerine konusan Fikret Kileci, “Öncelikle sunu söylemek istiyorum, bu kulüpte ya da herhangi bir kulüpte sahaya kaç kisi çikarsa çiksin görevini yapacaktir. Sahaya 11 kisi çikiyorsak ve arkalarinda da 5-6 tane yedek oyuncumuz varsa, teknik anlamda problem yoktur demektir. Ama pandemide bütün dünyada problem yasandi. Bizde 9-10 kisi korona yasadi baska kulüplerde 13-14 kisi yasadi. Burada herhangi bir kulübün, bu konuyla ilgili mazeret uydurmamasi gerekiyor. Hepimizin içinde bulundugu bir durum. Burada sartlara göre hareket etmemiz gerekiyor. Oyuncularimizi izole etmemiz gerekiyor. Genç arkadaslari biraz daha uyarmamiz ve onlarin da kendilerine dikkat etmesi gerekiyor. Sonuçta insanlari baski altina alamazsiniz. Onlar da bireyler ve bir sekilde yasayacaklar. Olabildigince kendilerini koruyacaklar. Kamp süresince burada birçok kisi yok. Belli dönemlerde belli yönetici arkadaslarimizla birlikte takima destek oldugumuzu göstermek adina kendileriyle birlikte oluyoruz” açiklamasinda bulundu.

“Hakemler de hata yapabilir ama bilinçli hata yapiyorlarsa gidip hesabini yukariya versinler”

Hakem hatalari hakkinda konusarak sözlerini sürdüren Kileci, “Hakemlerle ilgili net bir sey söyleyecegim, onlar da insanlar. Hata yapilabilir. Bu hata art niyetli degilse onlara söyleyecek hiçbir sözüm yok. ama bu is art niyetliyse onlari havale ediyorum. Özellikle son maçta bir pozisyon yüzde 100 penaltiydi. Bunun verilmemesi gibi bir durum söz konusu degil. Biz buraya gelmeden önce minimum 12, toplam 15 puanimiz gitti. Trabzonspor maçinda 5. dakikada kirmizi kart verilseydi o maç baska olurdu. Ilk maçtan bugüne kadar birçok hata var. Ben kimseyi zan altinda birakmiyorum, insani duygularla yapilan hatalarin hepsi bas üstüne. Ama bunun içinde art niyet varsa, herkes gitsin yukariya hesabini versin” diye konustu.



“Bizim yedek kulübemizdeki isimler baska takimlarda direkt oynar”

Transfer döneminde yapilacak olan takviyeler hakkinda da konusan Fikret Kileci, “Su anda Türkiye’de kadro derinligi en fazla olan takimlardan birisi biziz Su anda çok elzem bir ihtiyacimiz yok. Tabii iyi bir forvet, iyi bir orta saha oyuncusu ya da baska bölgelerde, özellikle genç oyuncu konusunda ilgimiz var. Ama aman aman aradigimiz bir oyuncu yok. Hakikaten kadro derinligimiz çok fazla. Dolayisiyla bizim su an için özellikle aradigimiz bir oyuncu yok. Bugün Türkiye’de bütün kulüpler mali bir krizin içindeler. Siz bir tarafta kendi oyuncularinizla ilgili mali problemlerinizi çözmeden, öbür tarafta mali problem olusturacak oyunculari transfer etmeye çalismamalisiniz. Popülizm yapmamak lazim, bu yanlis bir sey. Hem gelen oyuncuya yazik hem takima yazim hem de diger oyunculara yazik. Su anda kulüpler elindeki kaynaklarla, kendi imkanlariyla belli bir noktaya bu isi tasimak zorunda. Benim düsüncem bu. Kulüp olarak böyle yapmaya çalisiyoruz. Elimizde her biri birbirinden degerli oyuncularimiz var. Gaziantep FK’da lisansli olan bütün oyuncularimiz degerli. Bizde degersiz oyuncu yok. Kadro derinliginden kaynakli yer bulamayan isimler var. Yedek kulübesine baktiginizda birçok takimda direkt oynayacak oyuncular var. Bunu dogru sekilde degerlendirip, Erol hocamizin ve teknik ekibimizin dogru organizasyonlariyla belli bir yere gelmeye çalisacagiz” ifadelerini kullandi.

“Ogulcan Çaglayan ile herhangi bir ilgimiz yok”

Galatasaray formasi giyen Ogulcan Çaglayan’i kiralik olarak kadrolarina katacaklari iddialari üzerine de konusan Kileci, “Son dönemlerde basinda Ogulcan ile ilgili çok sey duyuyoruz. Bizim resmi olarak bir teklifimiz yok. Basinda çok yerde çikiyor bu. Çok farkli insanlari bu kulübe getiriyorlar. Ben özellikle Ogulcan öne çiktigin için bunu söylemek istiyorum. çok degerli bir oyuncu. Mutlaka bir yere transfer olacaktir. Çok degerli bir oyuncu. Bizim eski oyuncumuzdur, çok sevdigimiz ve takdir ettigimiz bir oyuncudur ama su an için bizim Ogulcan ile ilgili herhangi bir tasarrufumuz yoktur” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA