Sudenur Basanci, Türkiye Sampiyonasinda Altin Madalya Kazandi

Türkiye Kick Boks Federasyonu’nun 2022 yili faaliyet programinda yer alan 17-27 Ocak tarihleri arasinda Ordu ilinde düzenlenen Kick Boks Türkiye Sampiyonasi’nda Sudenur Basanci, 56 genç kadinlar K1 bransinda sampiyon oldu.

Ordu’nun Baspehlivan Recep Kara Spor Salonu’nda gerçeklesen Kick Boks Türkiye Sampiyonasi’na minikler, yildizlar, gençler ve büyükler kategorilerinde 81 ilden 6 bin 300 sporcu ve yaklasik 250 antrenör katilim saglayarak.

Devrek ilçesi Çaydegirmeni beldesinde yasayan sampiyon milli sporcu Sudenur Basanci, Gençler Avrupa Kick Boks Sampiyonasi’nda altin madalya kazanmisti. Kick Boks Türkiye Sampiyonasi’nda 56 genç kadinlar K1 bransinda sampiyon olan Basanci, kategorisinde en iyi olmayi sürdürüyor.

Bu yil yapilacak dünya sampiyonasinda birinci olmayi hedefleyen antrenör Cemal Kocabas, yarisma sonrasi sunlari söyledi:

“Avrupa sampiyonu olan sporcumuz Sudenur Basanci’dan çok ümitliyim. Bu turnuvaya iki sporcum ile katildik. Furkan Yilmaz, 54 kg’da çok iyi mücadele etti ama derece alamadi. Bize bu süreçte destegini esirgemeyen herkese tesekkür ederiz. 13 Subat’ta Istanbul’da oynanacak olan Avrupa Muaythai Sampiyonasi’nda ülkemizi temsil etmek için hazirliklarimiza ayagimizin tozu ile basladik. Insallah kendi bransimizda yine sampiyon olup altin madalyamizi alip gelecegiz."

Kaynak: İHA