Ordu'daki Kick Boks Turnuvasi Sona Erdi

Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafindan, Ordu’da düzenlenen ‘Kick Boks Türkiye Sampiyonasi’ sona erdi. Vali Tuncay Sonel, dereceye giren sporculara madalyalarini takdim etti.

Türkiye Kick Boks Federasyonu’nun 2022 yili faaliyet programinda yer alan ve kick boksta yilin ilk yurt içi organizasyonu program sona erdi. Minikler, yildizlar, gençler ve büyükler kategorilerinde gerçeklestirilen, 76 ilden 6 bine yakin sporcu, antrenör ve hakemin katildigi, Recep Kara Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvada Ordu Valisi Tuncay Sonel, dereceye giren sporculara madalyalarini takdim etti.

Programda konusan Ordu Valisi Tuncay Sonel, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in destekleriyle, Gençlik ve Spor Bakanligi’nin katkilariyla Ordu’nun bir spor sehri haline geldigini ifade etti.

Vali Sonel, “Son bir haftadir Ordu ailesi olarak ülkemizin 81 ilinden gelen 6 bin sporcu, antrenör ve hakemlerimizi agirladik. Sampiyona sorunsuz bir sekilde devam etti. Ordu ailesi olarak misafirperverligimizi göstermeye çalistik. Buradan beklenilen; turnuvaya katilan sporcularin güzel anilarla ayrilmalari ve gittikleri illerde Ordu’muzu anlatmalaridir” dedi.

Vali Tuncay Sonel, benzer müsabakalarin Ordu’da yapilmaya devam edecegini belirterek, “Birkaç hafta sonra insallah Görme Engelliler Federasyonumuzla görüstük, yine bir Türkiye Sampiyonasi alacagiz. Çünkü hakikaten Ordu’ya gelsinler, Ordu’muzun denizini, yaylalarini, selalelerini, güzelliklerini görsünler, misafirperver insanlarini görsünler, yöresel lezzetlerini tatsinlar. Ayni zamanda bu tür müsabakalarla da birlik, beraberlik pekissin ve nice sampiyonlar çiksin insallah. Türkiye Kick Boks Sampiyonasi’nda, sehit ve gazi aileleri adina Özel Harekat Teskilatimiz bünyesinde kurulan Gaziler Spor Kulübü de yerini aldi. Sehit ailelerimiz ve gazilerimiz basimizin taci. Hakikaten burada her yastan çocugumuzdan, gencimizden büyüklerine kadar, gazilerimize kadar Türkiye’nin her kösesinden misafirlerimiz geldi. Önemli olan bu sampiyonanin kazasiz, belasiz devam etmesiydi. Simdi temennimiz iste burada yetisen çocuklarimiz, gençlerimiz insallah onlari gelecekte sampiyonlar olarak görürüz ve Istiklal Marsimizi, rengini sehitlerimizin kanindan alan kirmizi beyaz ay yildizli al bayragimizi insallah uluslararasi müsabakalarda göndere çekerler” ifadelerine yer verdi.

Minikler, yildizlar, gençler ve büyükler olmak üzere 4 ayri kategoride, 9 gün boyunca devam eden Kick Boks Türkiye Sampiyonasi, düzenlenen madalya töreni ile sona erdi.

Kaynak: İHA