BURSIAD Açiklamasi 'Bursasporumuza Yapilacak En Büyük Ihanet Olacaktir'

Bursasporlu Sanayici ve Is Adamlari Dernegi (BURSIAD), yesil-beyazli kulüpte yasanan olaylarla ilgili flas bir bildiri yayimladi.

Bursasporlu Sanayici ve Is Adamlari Dernegi, dikkat çeken bir açiklama yayimladi.

BURSIAD’tan yapilan açiklama su sekilde: “Degerli Bursaspor Camiasi; Bursasporumuz bütün sezon üst üste yapilan yönetim hatalari sonucunda içinden çikilamaz bir sürece girmistir. Sabirla ve dikkatle takip ettigimiz bu süreçte kulübümüz tarafindan resmi olarak bir açiklama yapilmasi beklenmis ancak yasanan gelismeler neticesinde asagidaki açiklamayi camiamizin dikkatine sunmak zorunlu hale gelmistir. Bursasporumuz daha önce de belirttigimiz üzere bir kurtulus mücadelesi içindedir. Gelinen süreçte tüm sezon boyunca Bursasporumuz 4 adet hoca degistirmis, bir kismi yüksek maliyetli yabanci olmak üzere 17 adet futbolcu transferi gerçeklestirmis, verilen sözlere ragmen futbolcu maaslarinin büyük bir kismini ödeyememis, sezon basinda açilan tahta yeniden kapanmis, bütün umudumuz olarak gördügümüz gençlerimiz tüm camianin hemfikir oldugu üzere degerlerinden düsük bedellere satilmis veya elden kaçirilmis, ait olmadigi bu ligde küme düsme hattina demir atmis sekilde terk edilmeye yüz tutmustur. Futbolcularimizdan Taha Altikardes, Batuhan Kör ve Kerem Sen Trabzonspor Kulübü’ne toplam 29m-TL ve 3m-TL degerinde prim ödemesi karsiliginda satilmistir. Trabzonspor Kulübü söz konusu ödemenin 9m-TL’lik kisminin nakit geri kalan bedelin ise taksitler halinde ödenecegini belirtmistir.

“Futbolcular ve teknik heyet bedelsiz serbest kalabilir”

Söz konusu ödemelerin hiçbir sekilde futbolcu ödemelerine ve kulüp borçlarina sayilmayarak yönetici alacaklarina mahsup edildigi süphesi uyanmistir. Bahse konu transfer ücretlerinin ödemesinin yapilmasi ile evraklarinin tesliminin hemen akabinde istifa verilmis ve bu durum mevcut futbolcularimizin alacaklarina iliskin ilgili merciilere basvurularin yapilmasina sebebiyet vermistir. Bursasporumuzun degerlerinin göz göre göre bir bir kaybolmasina seyirci kalmayacagimiza mücadelenin takipçisi olacagimiza söz veriyoruz. Yapmis oldugumuz arastirmalar ve Divan Kurulu tarafindan elde edilen bilgiler dogrultusunda Bursasporumuzun kisa vadede ödemesi zorunlu borçlari tahmin edilen miktarin çok daha üzerinde ve çok büyük tehlike arz etmektedir. Bursasporumuz acil olarak belirli bir kaynagin yaratilamamasi ihtimalinde tüm futbolcularinin ve teknik heyetinin bedelsiz olarak serbest kalmasi tehlikesiyle karsi karsiyadir. Bu süreçte sorumluluktan kaçinilmasi Bursasporumuza yapilacak en büyük ihanet olacaktir. Ilk günden bugüne söyledigimiz üzere kisi, kurum ayirt edilmeksizin bir arada hareket edebilmesi adina sehrin ileri gelenlerinin sorumluluk almasi zorunlu bir hale gelmistir. Sehrimizin mülki idare amirleri, belediye baskanlari, sanayi ve ticaret odasi baskanlari, görüs ayirt etmeksizin her türlü siyasi partinin, sehrin ileri gelen insanlarinin bu sehrin en önemli degerini ayaga kaldirmak ve camiamizda yeniden birlik beraberligi saglamak adina ivedilikle harekete geçmesini diliyor ve adimlarimizi buna yönelik attigimizi kamuoyunun bilgisine saygilarimizla sunuyoruz.

Kaynak: İHA