Abdullah Avci Iletisimin Gücünü Kullaniyor

Taktiksel yetenegi ve öngörüsünün yanindan fiziksel ve taktik yüklemeleri planli bir sekilde takima adapte eden Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, kurdugu saglikli iletisim yöntemleriyle de sampiyonluk yarisi veren takimina en büyük güç oldu.

Sikintili bir süreçte 10 Kasim 2020’de Trabzonspor’un basina geçen 22 Kasim Pazar günü de bordo-mavili takimin basinda ilk resmi maçina çikan Teknik Direktör Abdullah Avci, 444 günlük maç trafiginde Karadeniz ekibini dipten zirveye tasidi. Avci, Trabzonspor’un basinda tarihi çikisa imza atarak bir seneyi asan görevinde takimi zirvede tuttu, Süper Kupa’yi müzesine getirdi.

TAKTIKSEL BILGININ YANINDA ILETISIMIN GÜCÜNÜ KULLANDI

Taktiksel yetenegi ve öngörüsüyle modern futbolun Türkiye’deki en önemli isimlerinden biri olarak gösterilen Abdullah Avci, yogun tempo arasinda iletisimin çok önemli oldugunu vurgulayarak, yardimci kadrosuyla birlikte olusturdugu iletisim ekibiyle futbolcularla bire bir temas kuruyor. Kadroda bulunan oyunculariyla her hafta toplanti yapan deneyimli teknik adam, bazen antrenman sahasinda bazen de ofisinde bire bir görüsmelere yapiyor. Hem saha içinde hem de saha disindaki çikan sorunlara temas ederek, saglikli bir çalisma ortami olusturuyor.

ILETISIM OYUNCULAR TAKIMA GELMEDEN BASLIYOR

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, kadrosunda bulundurmak istedigi oyuncularla iletisime transfer sürecinin resmiyet kazanacagi dönemden itibaren geçiyor. Oyuncuyu neden istedigini, saha içerisinde neler bekledigini samimi bir sekilde anlatan deneyimli çalistirici, hedefleri ve beklentileri anlatmasinin ardindan aldigi cevaplar dogrultusunda yol haritasini belirliyor. Iletisim sürecini oyuncularla çok iyi kuran Avci, takima katilacak oyuncunun kafasindaki soru isaretlerini de gideriyor.

GELECEK PLANLAMASI

Trabzonspor ara transfer döneminde ise sampiyonluk yarisina katki verecek isimlerin yani sira gelecek vaat eden oyunculari da kadrosuna katiyor. Önümüzdeki sezondan itibaren yabanci kuralinin yani sira kadro maliyetlerinin asagiya çekilmesi yönünde de adimlar atan Karadeniz ekibi; Edin Visca, Puchacz, Kouassi ve Yusuf Erdogan’in yani sira Enis Destan, Batuhan Kör, Taha Altikardes ve Kerem Sen gibi isimleri de transfer ederek gelecegin planlamasi yönünde ciddi adimlar atiyor.

ANTRENMANLAR BASLIYOR

Süper Lig’in lideri Trabzonspor’da Galatasaray maçi sonrasi verilen izin sona eriyor. Bordo-mavililer, Mehmet Ali Yilmaz Tesisleri’nde aksam saatlerinde yapacagi antrenmanla Kasimpasa maçi hazirliklarina baslayacak. Antrenman öncesinde ise oyuncular testte girecek.

(Gökmen Sahin /IHA)

Kaynak: İHA