Trabzonspor'un Efsane Isimleri Sampiyonluk Bekliyor

Spor Toto Süper Lig’de lider durumda bulunan Trabzonspor’un efsane oyunculari, bordo-mavili takimin sampiyon olacagina inandiklarini söylediler.

Trabzonspor formasi altinda sampiyonluk yasayan oyuncular, Türkiye Spor Yazarlar Dernegi (TSYD) Trabzon Subesi Dergisi’ne röportaj vererek, takimin sampiyonluk mücadelesini degerlendirdi.

Dergide görüslerine yer verilen Ali Kemal Denizci, yeni neslin Trabzonspor’un sampiyonlugunu göremedigini belirterek, "Onlarin sampiyonluk sevincini yasamasini, yüzlerinin gülmesini görmek istiyorum. Su anki yogun duygulari, sevinçleri, bizi müthis mutlu ediyor. Bizim sampiyonlugumuzun önemi çok farkliydi, biz bir hegemonyayi yiktik. Zaman geçti, su an insanlarin bu sampiyonluga ihtiyaci var. Bu gerçeklestiginde Trabzonspor, camia, taraftar, herkes çok sey kazanacak. Su an herkes gülüyor ya bu ne güzel bir duygu" dedi.

Trabzonspor’un ilk gol krali Necmi Perekli ise, "Lige iddiali baslayan takimlarin halini gördükten sonra Trabzonspor’un sampiyonluga ne kadar daha yaklastigini daha iyi kestirebiliyoruz. Trabzonspor kazandikça onlar psikolojik olarak geriliyor, artik herkes bordo-mavili takimi sampiyon olarak kabul etti sanki. Sampiyonluga oynayan takimlari iyice ürküten bir baska nokta da Trabzonspor’un sampiyonlugundan öte, bu sampiyonlugu önümüzdeki yillarda da kolay kolay birakmayacagidir. Bu, rakipleri uzun vadeli olarak sarsiyor bence. Sahada birligin, tribünde bütünlügün, icraatta saglam hamlelerin ve dogru transferlerin neticesidir mevcut grafik" ifadelerini kullandi.

Turgay Semercioglu: "Basari gelecek yillara da tasinacaktir"

Sadece Trabzonspor’da futbol oynayan Turgay Semercioglu da, "15 yil Trabzonspor’da futbol oynadim, 2. lig dahil toplam 7 sampiyonluk yasadim. Benim için ilk sampiyonluk çok ayriydi çünkü kimsenin aklinin ucundan bile geçmeyen bir basariyi elde etmistik. Anadolu’dan küçük bir sehrin takimi çikip Istanbul’un elinden sampiyonlugu almisti. Hayal bile edilemezdi ama biz yönetimi ile teknik heyeti ile futbolcusu ile çok iyi bir ekip olmustuk. Taraftar da bize inaninca basari gelmisti" diye konustu.

Semercioglu, basarida birlikteligin önemli oldugunu vurgulayarak, "Biz ekip ruhuyla kapiyi açmistik, simdi her anlamda birliktelik yakalandigi için yeniden basari geldi. Önceki yil da sampiyon olabilirdi ama sonuna kadar gitme noktasinda sorunlar yasandi demek. Anlasildi ki o sene bu sene. Çok iyi bir ekip oldu Trabzonspor, en küçük bir sorun, büyük bir planlama ile kapatildi hemen. Bu basarinin gelecek yillara da tasinacagina inaniyorum" cümlelerine yer verdi.

Necati Özçaglayan da uzun süredir sehrin üzerinde baski oldugunu kaydederek, sunlari söyledi:

"Yillarca olmayacak seyler oldu, sampiyonluklar gitti. Ama su an her sey güzel gidiyor, büyük ihtimal kucaklanacak o sampiyonluk ve zaten o kupa bu sehre çok yakisiyor. Futbolun bütün paydaslari bütünlesmis. Futbolcular, teknik heyet, yönetim uyumlu, iyi çalisiyorlar. Taraftar istiyor, destek çikiyor. Trabzon, her yönüyle bu sampiyonlugu hak ediyor. Bundan sonraki süreç önemli, tedbiri elden birakmadan yol alacaktir. Sampiyonluk havasina girildi artik, kolay kolay kaybedilmez. Insallah çok hak edilmis ipi hep beraber gögüsleyecegiz."

Hüseyin Tok: "Rekorlarin kirilmasi gereken bir sezon"

1995-1996 sezonunda kaçan sampiyonlukta takimda yardimci antrenör oldugunu aktaran Hüseyin Tok, "O dönem rakiplerimiz de kuvvetliydi ve ama bazi seyler maalesef yolunda gitmedi. 2010-11 sezonu zaten malum. Artik bu sezon için yüzde 100 motivasyonla devam etmemiz gerekiyor. Açik ara rekorlar kirilmasi gereken bir sezon olarak görüyorum. Futbol spor tarihine geçecek, birçok ilkin basarili olacagi bir sezon olacak. Bu takimin potansiyeli bunu gösteriyor. Sabirli ve saglam adimlarla ilerlemek gerekiyor" dedi.



Güngör Sahinkaya: "Bu camia sampiyonlugu çoktan hak etti"

Güngör Sahinkaya ise sampiyon olduklari dönemdeki havanin su anda da bulunduguna dikkati çekerek, "Bu camia sampiyonlugu çok hak etti. Futbolla özdeslesen Trabzon sehrine bu sampiyonluk çok yakisacak. Yillardir bu ani yasamak için çok acilar çekti, büyük üzüntüler yasadi. Simdi sampiyonlukla birlikte sehrin, taraftarin üzerindeki psikolojik yük de kalkacak, Trabzon rahatlayacak. Ayni zamanda maddi açidan da kulübe büyük katki saglayacak bu sampiyonluk, bu gelecek yillarin basarisi için çok faydali olacak" degerlendirmesinde bulundu.

Serdar Bali: "Artik yeni efsaneler geliyor"

Serdar Bali, Trabzonspor’un sampiyonluga inandigini ve bunu rakiplerine hissettirdigini dile getirerek, "Camiada olusan mükemmel birliktelik de basariyi getirdi. Artik resmi olarak sampiyonlugu bekliyoruz. Öncelikle 38 yildir sampiyonluk görmemis nesil adina çok mutluyum. O günü görmek için çok beklediler, çok çile çektiler, çok üzüldüler. Mutluluk onlarin hakki. Ayrica yillarca bizi ’efsane’ diye neredeyse suçladilar. Artik yeni efsaneler geliyor. Onlara her türlü destegi vermemiz gerekiyor. Ben, bu kadronun korunup ayni sekilde dogru planlamalar yapilmasi halinde 3-4 yil zirvenin en büyük adayi olacagina inaniyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA