Burak Elmas Açiklamasi 'Karari Aldigim Anki Verilere Bakarsaniz Bu Karari Almak Için Yeterli Sebebim Vardi'

Galatasaray Baskani Burak Elmas, Teknik Direktör Fatih Terim ile ilgili olarak, "Galatasarayli olarak bildiklerim ve gördüklerim dahilde en uygun karari vermeye çalistim. Bunun dogru olup, olmadigini zaman gösterecek. Bu karari aldigim anki verilere de bakarsaniz bu karari almak için yeterli sebebim vardi" dedi.

Galatasaray Baskani Burak Elmas, Habertürk’te yayinlanan Fatih Altayli’nin programinda, yollarini ayirdiklari Teknik Direktör Fatih Terim ile yasanilanlar, seçim ve futbol takimina yapilacak transferlerle ilgili açiklamalarda bulundu.

Teknik Direktör Fatih Terim ile yasanilan ayriligi anlatan Elmas, "Galatasaray Spor Kulübü Baskani istedigi teknik direktörle, istedigi kulüp baskani ile istedigi zaman alternatifleri görüsmek için görüsebilir. Yazdan beri böyle bir sey asla olmadi. Ben görüsmeleri yaptim Torrent ile. Çok kisa bir zamanda görüsme oldu. Hocamiza böyle bir görüsme yapildigini söylemedik. Sadece hocamizla bir maç sonrasi yaptigim görüsmede Guardiola’nin eski yardimcilariyla ilgili bana bilgi geldigini, bu bilgiyi iletecegimi söyledim. O görüsmenin detaylarini anlatmadim. Detay ile ilgili haberi yok. Kimden geldigi sordu ben de anlattim. Görüsme detayini anlatmadim. Yapmak istedigimiz sistem ile ilgili Avrupa kulüplerden birçok kisi ile görüsüyorum. Türkiye’de maalesef iyi bir uygulamasi yok. Baska sebepten dolayi bir görüsme yaptik. O görüsmede yollari ayirinca da ben daha önce yaptigim görüsme sonucunda en uygun opsiyonun bu olacagina inandigim için bu karari aldim. Domenec ile görüsmeyi ben yaptim. Özellikle bu konuda çok hassas davranmaya çalistik. Camiamiz için degerli bir üyesi. Kendisini çok sevdigim bir Galatasarayli. Galatasaray Baskani olarak Galatasaray için dogru oldugunu düsündügüm karari almak zorundaydim. En dogru oldugunu düsündügüm karari aldim. Bunun da arkasindayim. Bu kadar zor bir durumda Galatasaray’i buradan çikarmaya çalisiyorsaniz, sizin kimsenin korumasini bekleyemezsiniz. Galatasarayli olarak bildiklerim ve gördüklerim dahilde ne uygun karari vermeye çalistim. Bunun dogru olup, olmadigini zaman gösterecek. Bu karari aldigim anki verileri de bakarsaniz bu karari almak için yeterli sebebim vardi. Ayriligi yaparken en sik sekilde yapmaya çalistim. Sonrasinda bambaska bir ortam oldu. Takima karsi bile ciddi protestolar oldu. Bu kavgalari birakmamiz lazim. Ben hala Fatih Terim’in çok önemli futbol akli oldugunu düsünüyorum. Galatasaray’da çok fazla futbol akli yok. Sportif A.S’de baskan yardimcisi olmasini söyledim. Hocamiz bunu arzu etmedigini söyledi.

Bunu artik kavgaya dönüstürmemek için en sik sekilde yapmak gerektigine inandim" diye konustum.

"Su anda ne ibrayi ne seçimi düsünmüyorum"

Elestirilerin dogal oldugunu ifade eden Baskan Elmas, "Galatasaray’in gelecegini kurtaracak projelerle ilgili çalisiyoruz. Su anda ne ibrayi ne seçimi düsünmüyorum. Camiamizin dinamikleri bellidir. Mart ayinda olagan genel kurul var. Tüzügümüz geregi ne ise onu yapariz. Galatasaray’in çok ciddi sorunlari var" dedi.

Florya projesi ile ilgili bilgi veren Baskan Elmas, "Bankalar Birligi ile yapilan anlasmayi çok büyük tehlike olarak görüyorum. Galatasaray’in gelecegi açisindan. Buradan Galatasaray’i çikarabilecek daha en öneli proje daha önce iptal olan Florya projesidir. Imari da iptal oldu. Bunun ciddi çalisma yapiyoruz. Eski baskanlarimizdan Dursun Özbek ile beraber Emlak Konut’a gittik. Bu Galatasaray’in gelecegini kurtaracak bir proje. Galatasaray’in borçlarini tamamen ödeyebilecegimiz bir proje" seklinde konustu.



"Gomis görüstügümüz oyunculardan biri"

Futbol takiminda talihsiz bir dönemden geçtiklerini belirten Burak Elmas, "Sari kart cezalari, kalemizin sakat olmasi, Afrika Kupasi gibi. Kisa bir dönemimiz var. Arastirma yapiyoruz. Önümüzdeki günlerde 1 veya 2 ismi kadromuza katmak için çalismalar yapiyoruz. Gomis görüstügümüz oyunculardan biri. UEFA listesini 29’una kadar bildirmemiz lazim. UEFA’da 3 degisiklik hakkimiz var. Yedlin takimimizdan ayrilacak. Onun yerine Omar’i koyacagiz. Omar’in gözü iyilesti. Hocamiz antrenman performansindan memnun. Bir takim oyuncularimizin gidisine göre, yabanci kontenjanina göre bunun disinda da gelecek oyuncularin büyük maliyeti olmayacak ama katkisi da bir o kadar yüksek olan oyuncular olmasi lazim" açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA