Yolda Mahsur Kalan Engelli Sporcular KYK Yurduna Yerlestirildi

100 Karayolu Bolu Dagi mevkii trafige kapaninca Istanbul’da oynadiklari maçtan dönen bedensel engelli sporcular mahsur kaldi. Bedensel engelli sporcularin imdadina ise Düzce Gençlik ve Spor Il Müdürlügü kostu. Bedensel engelli sporcular yurda yerlestirildi.

Yogun kar yagisi sebebiyle Türkiye’nin en önemli karayolu geçisi olan Bolu Dagi trafige kapandi. Mahsur kalan yolcular arasinda Fenerbahçe Tekerlekli Basketbol takimiyla Istanbul’da maç yapan Ceylanpinar Belediye Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi oyuncu ve yöneticileri de yer aldi. Özellikle bedensel engellerinden dolayi ihtiyaçlarini görmekte sikinti yasayan sporcular, çaresizlik içinde yollarin açilmasini beklerken, devreye Düzce Gençlik ve Spor Il Müdürü Isa Yazici girdi. Isa Yazici Aliya Izzetbegoviç Yüksek ögretim yurdunu açarak mahsur kalan ögrencilerin yerlestirilmesini sagladi.

Mahsur durumda olduklarini belirten takimin antrenörü Metin Idog, “Otobüs Ceylanpinar Belediyesi engelli sporculari tasiyor. Bugün Fenerbahçe ile maçimiz vardi. Maç dönüsünde yaklasik 6 saattir mahsur durumdayiz. Zaten zor sartlar altindayiz. Araçlar gitmiyor. Arkadaslarimiz bedensel engelli oldugu için perisan durumdayiz. Sabaha kadarda yollarin açilamayacagini söylüyorlar. Bizde bekliyoruz" dedi.



Ardindan sporcu kafilesini tasiyan otobüs trafik ekiplerinin yardimiyla Düzce’ye geri gönderildi. Düzce’de bedensel engelli sporcular, Aliya Izzetbegoviç Yüksek Ögretim Yurduna geldiklerinde ise yurt görevlileri tarafindan karla kapli bahçesinden kucakta tasinarak yurda yerlestirildi.

Düzce Aliya Izzetbegoviç Yüksek Ögrenim yurduna yerlesen sporcular adina konusan Ceylanpinar Belediyesi Bedensel Engelli Spor Kulübü Baskani Mahmut Direk, “Öncellikle yurda yerlesmemizde bizlere yardimci olan basin mensuplarina ve Düzce Gençlik ve Spor Il Müdürümüze çok tesekkür ederim. Burada hiçbir sorunumuz yok. Müdürümüz evinden sicak yatagindan kalkti yanimiza kadar geldi. Engelli ve tekerlekli sandalyeye bagli durumda olan sporcularimiz var. Mahsur kaldiktan sonra sicak yurda yerlestik. Artik yollarin açilmasini bekleyecegiz” diye konustu.

Sporcu kafilesini kaldiklari yurtta ziyaret eden Düzce Gençlik ve Spor Il Müdürü Isa Yazici ise ziyaret sonrasi yaptigi açiklamada; “Bu bölgede ciddi bir kar yagisi var ve dünden buyana yagan kar yagisindan kaynakli olarak engelli sporcularimiz ve birçok vatandasimiz yollarin kapanmasindan dolayi Kaynasli bölgesinde yolda kalmislar. Duyarli basin mensuplarimizin bize ulastirdigi bilgilere istinaden AFAD ekipleriyle görüstük. Sonrasinda da kafilemizi yurdumuza yerlestirdik. Sporcularimizi burada agirlayacagiz. Yollar açilincaya kadar misafir edecegiz. Bu zor günlerde bizlerde devletimizin imkanlarini vatandaslarimiz için seferber etmekten dolayi mutluyuz. Insallah sag salim memleketlerine ulasirlar” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA