Domenec Torrent Açiklamasi 'Negatif Seylere Odaklanmak Yerine Pozitif Seylere Bakmaliyiz'

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, Trabzonspor maçindan sonra yaptigi açiklamada, "Çok kez gol sansi yakaladik. Gayet güzel savunma yaptik. Sonuç istedigimiz gibi bitmedi. Maçi kazanmak için oynadigimizi net bir sekilde gösterdik" dedi. Torrent ayrica negatif seylere odaklanmak yerine pozitif seylere bakmalari gerektigini söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 23. Haftasinda Galatasaray sahasinda karsilastigi Trabzonspor’a 2-1 maglup oldu. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konulan Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, "Öncelikle kaybimiz var. Kulübümüz eski baskalarindan Selahattin Beyazit hayatini kaybetti. Bu durumdan dolayi üzüntümü belirtmek istiyorum. Kalbimiz ailesi ve sevdikleri ile birlikte. Herkesin maçi net bir sekilde anlayarak izledigini düsünüyorum. Futbolun bizimle adil olmadigini söyleyebiliriz. Bu birçok kez takimlarin basina gelebiliyor. Bence oyuncular inanilmaz bir efor sarf etti. Maçin birçok aninda oyun bizdeydi. Ceza sahasinda 36 kez topla bulusmustuk. Karsi takim ise 16 kez. Ikili mücadelede Babel’i öne çikarma ihtimali oldu. Birkaç firsat yakaladi. Çogu zaman futbol hatalar oyunudur diyoruz. Bizim sanssizligimiza, bizi cezalandirdi. Oyunculara söyleyecegim kötü hiçbir sey yok. Özellikle Taylan’in oynamasindan çok memnunum. 89. dakikada boyunca mükemmeldi. Hem savunmada hem hücumda ondan ne istediysek yapti. Her zaman hata yapan oynayan kisidir. Oynamadan hata yapamazsiniz. Genel olarak bu sekildeydi maç. Çok kez gol sansi yakaladik. Gayet güzel savunma yaptik. Sonuç istedigimiz gibi bitmedi. Maçi kazanmak için oynadigimizi net bir sekilde gösterdik" diye konustu.



"Negatif seylere odaklanmak yerine pozitif seylere bakmaliyiz"

Su anda 10 gündür takimin basinda oldugunu ifade eden Torrent, "10 içinde 3 maç yaptik. Takim ne kadar gelistirebilecekse o kadar gelisme sagliyor. 6-7 tane çok önemli oyuncumuz bazi maçlarda oynayamadi. 7-8 tane yabanci ile oynamis takimlar biz de 7-8 tane Türk oyuncu ile oynamaya alisigiz. Bu farkli sebeplerden dolayi eksikligimiz oldu. 2 hafta var. Oyuncularimizin geri gelmesi için. Bugün Babel ve Feghouli geldi. Muhammed gelmek üzere. Takimi begendim. Sonuç istedigimiz gibi degil. Gelismeler olacaktir. Önümüzdeki 15 günü düzgün antrenman yaparak geçirecegiz. Normal sartlarda maçtan sonra biliyorsunuz antrenman yapmazsiniz. Kendine gelme çalismasi olur. Futbol isigi açtim hadi çalissin hadi kapadim çalismasin gibi bir durum degil. Zamana ihtiyacimiz var. Bundan haberdardir. 7 günde 3 maç olacagindan. Bunu bilerek geldik. Ben de Galatasaray gibi büyük bir kulübün böyle bir seyi kabul etmemesini anliyorum. Kesinlikle kabul etmemeli. Biz küme düsecek diye negatif seylere odaklanmak yerine pozitif seylere bakmaliyiz. Hemen puan kazanmaya baslayalim, puan kazandiktan sonra bunu devam ettirelim. Bugün çok iyi hislerim oldu. Dogru yolda oldugumuza inaniyorum. Su anki duruma baktigimizda bulundugumuz pozisyondan çikmamiz önemli. Ayni zaman da gelecek için saglam temel olusturmaliyiz. Buraya geldigimden beri en iyi mücadeleydi. 70-75. dakikadan sona problem yasiyoruz ve bu gerçek" seklinde konustu.



"Son 3 maçtaki olan seylerle ilgili kendimi sorumlu hissediyorum"

Sonuçlarla ilgili baski hissetmedigini ifade eden Ispanyol teknik adam, "Gerçekligi görüyorum. Belli bir yasta ve deneyimdeydim. Çok sorumlu hissediyorum kendimi. Öncelikle baski hiç kimse için iyi degil. Ben taraftarlarimizdan elimizdeki oyuncularimiza destek olmalari diliyorum. Hep birlikte çok daha güçlüyüz çünkü. Neredeyse bütün maç boyunca bizim yanimizdalardi. Oyuncular uçuyordu. Bu son 3 maçtaki olan seylerle ilgili kendimi sorumlu hissediyorum. Damarlarimizdaki son damlaya kadar çalismaya devam edecegiz. Bizden daha fazla çalismak imkansiz gibi bir sey. Biz 12 saat falan çalisiyoruz tesiste. Yeterince çalismiyorsunuz diye kimse söyleyemez. Bazi detaylar vardir kontrol edilemez son gol gibi. Bizim yapacagimiz sey oyunculara destek olmak. Hep birlikte oldugumuzu zaman çok iyi sekilde sonuçlanir" diye konustu.



"Bu meydan okumayi kabul ederek geldim"

Futbolun karisik bir sey oldugunu aktaran Domenec Torrent, "Bugün maçi kazanabilirdik. Daha iyi oynayabilirdik. Bunu ilerletecegiz. 20 gün sonra olacak diyemem. Ben bahane bulmak istemiyorum. Ben gerçekleri söylüyorum. Maç yapildigi zaman maçta oynayan oyuncularla ertesi gün antrenman yapamiyoruz. Ne yaptik, çift antrenman yaptik. Bütün takimla yaptigimiz antrenman sayisi 5’tir. Bu meydan okumayi kabul ederek geldim. Bu karari aldigim için çok mutluyum. Sadece Türkiye’nin degil, Avrupa’nin en iyi takimlarindan biri. Baski beni etkilemiyor ama çok inanilmaz bir sorumluk" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA