Abdullah Avci Açiklamasi 'Bugün Deplasmanda Harika Bir Galibiyet Aldik'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, Galatasaray maçindan sonra yaptigi açiklamada, "Bugün deplasmanda harika bir galibiyet aldik" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasinda Trabzonspor deplasmanda karsilastigi Galatasaray’i 2-1 maglup etti. Müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, "Bugün Galatasaray ile alakali söyle bir durum. Genç ve dinamik bir takim. Oyunun baslarinda siddetli baski yapacaklarini biliyorduk. Bu baskiyi nasil kirarizi çalistik. Zaman zaman kirdik. Zaman zaman çabuk kaybettik. Pozisyon vermedik gibi, rakip bizden daha üstün gibiydi. 8+3 teknik adamlar için yorucu bir süreç. O konuda çok konusmak istemiyorum. Ikinci yarida oyuncu degisiklikleri yaptik. Oyunun domine eden bir duruma döndük. Adim adim oyun, golün gelecegini hissettirdi. Bakasetas geçen hafta son dakikada 2 penalti kaçirdi. Ona hafta içi bütün kulüp, sehir ona destek oldu. Nasil aile oldugumuzu aslinda daha iyi hissettik. Bu baskiya nasil yapabiliriz dedik. Bu baskidan golü bulduk. Bu maçi kazandik. 15 aydir Trabzonspor teknik direktörlügü yapiyorum. Istanbul’da bir tek beraberligimiz var. Bütün maçlari kazandik. Iyi bir aileyiz. Bu hedefi geçen sene koyduk. Bu sene de önümüzdeki senenin transferler çalismalarini yapip, genç oyunculara yatirim yapmayi planliyoruz. Zafere giden yol hiçbir zaman gül bahçesi olmuyor, dikenler vardir. Bugün deplasmanda harika bir galibiyet aldik. Mutlu sona çok büyük bir adim daha. Hiçbir sey kazanmadik. Oyuncumuzu gelistirmeye devam edecegiz. Ligin bitmesine 15 hafta daha var. Puan farkli ne olursa olun daha iyisi yapmak için saha içinde olacagiz. Oyuncularimi tebrik ediyorum. Galatasaray Avrupa Ligi’ni lider bitirdi. Büyük camialarda dalgalanmalar oluyor. Büyük camia. Onlar da önemli isler yapacaktir. Yeni hocaya basarilar diliyorum. Trabzonspor’da 61. maçim. Plakayi bulduk" diye konustu.



"40 kisiyi statta bekliyorum"

Marek Hamsik ile ilgili ise Avci, "Hamsik her zaman aranacak bir oyuncu. Ne zaman olsa içeride kullanmak istersin. Son ana kadar bekledik. Iyi ki kullanmamisiz. Ara da geliyor. Içeride 2 maç üst üste maçimiz var. Kasimpasa ve Konyaspor. Taraftarimizdan rica ediyorum, sene basindan beri bütün halde geliyoruz. Duygulari yogun yasiyoruz. Bu sehir ve ülkenin de buna ihtiyaci var. 40 kisiyi statta bekliyorum. Oyuncusuna son ana kadar destek taraftar istiyorum. Bunun keyfini çikarsinlar sadece destek olsunlar" dedi.



"Buradaki herkes Trabzonspor’un sampiyonluguna kitlenmis durumda"

Ugurcan Çakir’in performansinin sorulmasi üzerine ise basarili teknik adam, "Bizim Trabzon’un verimli topraklarindan çikmis çok degerli ve milli takimimiz kalecisi. 2-1 öne geçtikten sonra 2 iyi kurtaris yapti. Buranin degerli oyuncusu. Trabzonspor’un ulasilabilir hedefimize ulasalim, genel durum degerlendirmesi yapalim. Buradaki herkes Trabzonspor’un sampiyonluguna kitlenmis durumda” açiklamasinda bulundu.

Maçin kirilma ani için ise Abdullah Avci, "Maçlarda bir süre kirilma ani vardir. Bence 1-1’den sonra yaptigimiz baskidan sonra gelen goldür" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA