A. Denizlispor Açiklamasi 'Hakem Hatalarinin Bedelini Ödemek Zorunda Degiliz Ve Ödemeyecegiz'

DENIZLI – A. Denizlispor Yönetim Kurulu, son 2 haftada oynadiklarini Manisa ve Ankaragücü maçlarinda verilen hakem kararlarini, “Hakem hatalarinin bedelini ödemek zorunda degiliz ve ödemeyecegiz” ifadelerini elestirdi.

Spor Toto 1. Lig’de geçtigimiz hafta oynanan Manisa FK maçinda verilen penalti kararinin ardindan bu akam oynanan MKE Ankaragücü karsilasmasindaki hakem kararlarini da elestiren A. Denizlispor Yönetim Kurulu, resmi sosyal medya hesaplarindan bir açiklama yapti.

“A. Denizlispor Kulübü olarak sezon basindan beri hakem hatalari sebebiyle magdur oldugumuzu, hiçbir art niyet aramadigimizi ancak hakemlerin daha dikkatli olmasi gerektigini TFF ve yetkili kurullarina yazili bir sekilde iletmistik” ifadeleriyle baslayan açiklamada; “Türkiye’nin en köklü kulüplerinden biri olan ve Türk futboluna büyük katkilar saglayan A. Denizlispor Kulübü’nün hakem hatalari sebebiyle emeklerinin heba olmaya devam ettigini büyük bir üzüntü ve kaygi ile görmekteyiz. Ligin ilk yarisinda dile getirdigimiz endiselerimizin ne denli hakli oldugunu son haftalarda tekrar görmekteyiz. Spor Toto 1. Lig’de geçen hafta evimizde oynadigimiz Manisa FK maçinda aleyhimize verilen penaltiyla puanlarimiz yine çalinirken, MKE Ankaragücü deplasmaninda ayni hatalara maruz kalmamiz bardagi tasiran son damla olmustur. Daha 5 ay önce kayyuma kalma tehlikesiyle karsi karsiya kalan bu kulübün hangi badirelerle savastigini tüm kamuoyu bilmektedir. Göreve geldigimiz günden beri ayakta tutmak için gecemizi gündüzümüze kattigimiz bu kulübü kimseye yem etmeyecegimizi herkese bir kez daha hatirlatiyoruz. Sahadaki mücadelemizi saha disi etkenlere kurban vermeyecegiz. A. Denizlispor Yönetim Kurulu olarak kulübümüzün kapisina kilit vurdurmayacagiz. Biz bu yola inanarak çiktik ve inancimizdan taviz vermeden yürüyoruz. Altas Denizlispor Kulübünü sahipsiz sananlar, sandiklarinin dogru olmadigini bundan sonra daha sert bir sekilde görecekler. Ne yönetimimizin, ne futbolcularimizin ne de vefakar taraftarlarimizin emeklerini yedirmeyecek, haklarimizi sonuna kadar almak için çalismaya devam edecegiz” denildi.

"Bundan sonra sessiz kalmayacagiz"

A. Denizlispor’un adil yönetim disinda hiçbir istek ve beklentisi olmadigi kaydedilen açiklamada, su ifadelere yer verildi:

“Fair play ödülü almis bir kulüp olarak açiklamalarimiza, söylemlerimize dikkat ettik, TFF ve MHK kurullarina saygimizdan ödün vermedik. Ancak gelinen noktada artik tahammülümüzün kalmadigini hem kamuoyunun hem de Türk futbolunu yönetenlere tekrar hatirlatmak isteriz. Sahada verdigimiz emeklerin hakemlerin yanlis kararlariyla heba olmasina göz yummayacagiz. Denizlispor camiasi olarak alin terimize yapilan bu haksizliklara karsi çikmaya, haklarimizi savunmaya devam edecegiz. Hakem hatalarinin bedelini ödemek zorunda degiliz ve ödemeyecegiz. TFF ve MHK kurullari maçlarda ugradigimiz ve büyük bedeller ödedigimiz bu hatalarin son bulmasi için üzerlerine düseni yapmakla yükümlüdürler. Bundan sonra sessiz kalmayacagiz. Çünkü iyi niyet ve hosgörümüzün sonuna geldik.

Altas Denizlispor Kulübü olarak hem sahada hem de haksizliklara karsi mücadelemizi sonuna kadar sürdürecegiz”

Kaynak: İHA