Erdinç Sözer Açiklamasi 'Pozisyonlari Degerlendirmezseniz Böyle Maçlar Kaybedilir'

Medipol Basaksehir Teknik Sorumlusu Erdinç Sözer, üçüncü bölgede pozisyonlari degerlendiremezlerse böyle maçlari kaybedeceklerini söyledi. Sözeri ayrica Visca’nin eksikligini her takimin yasayacagini ifade etti.

Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasinda Basaksehir evinde Göztepe’ye 2-1 maglup oldu. Maçin ardindan basin toplantisinda konusan Basaksehir Teknik Sorumlusu Erdinç Sözeri, Göztepe’yi aldigi galibiyetten dolayi tebrik ederek, ”Istedigi oyunu baskili bir sekilde oynadilar. Biz bunu ilk yari çözdük. Oyun korumada 2. ve 3. bölgeye oyunu tasidik. Ilk devrede pozisyonlari degerlendiremedik. 1-0 maglup devreyi tamamladik. Ikinci devre daha baskili, daha öne dogru oynayip beraberligi getirmek istedik. 10 sut pozisyonu bulduk ama degerlendiremedik. Degerlendiremeyince kontra atak ve uzun toptan pozisyonlarla ikinci golü gördük. Takimimiz son saniyeye kadar istek gösterdi. 1 gol attik belki son saniyede pozisyon gelse beraberlik olabilirdi. 6 dakika uzatmak nedir?, 2, 3 sakat oyuncu vardi. Çok kisa uzatildi. Nasil dakikalari hesapliyorlar bilmiyorum ama bence çok kisaydi. Yine de sorumluluk bizde. Biz maçi elden verdik. 90 dakikada topa sahibiz, pozisyonlar çikartiyoruz ama ceza sahasi etrafinda 3. bölgede pozisyonlari degerlendirmemiz gerekiyor yoksa böyle maçlar kaybedilir. Bugünde böyle oldu” dedi.



”Visca’nin eksikligini her takim yasar”

Visca’nin takimdan ayrilmasindan beri 3 maçi kazanamamalari hakkinda sorulan soruya cevap veren Sözer, ”Visca çok degerli, kaliteli bir oyuncu. Bu eksikligi her takim yasar. Bitirici bir oyuncu. Ama çok çok pozisyonlar ürettik. Tek ceza sahasi içerisinde 10 sut geldi, onlari degerlendirmemiz gerekiyor. Bunlari degerlendirmezseniz maçi kaybedersiniz” seklinde konustu.

Basaksehir Teknik Sorumlusu Erdinç Sözer, sakatligi bulunan yeni transfer Serdar Gürler’in ise kampta takimla birlikte çalismalara baslayacagini belirtti.

Kaynak: İHA