Dikili Cumhuriyet Ortaokulu Küçük Kizlar Voleybol Liginde Izmir Sampiyonu

Dikili Cumhuriyet Ortaokulu, 36 okulun katildigi Küçük Kizlar Okullar Arasi Voleybol Ligi’nde oynanan tüm maçlarini kazanarak Izmir sampiyonu oldu.

Izmir Gençlik ve Spor Müdürlügü tarafindan organize edilen ve kentte bulunan 11 devlet, 25’i özel okul olmak üzere toplam 36 okul ögrencilerinin katilimiyla Küçük Kizlar Okullar Arasi Voleybol Ligi müsabakalari kiran kirana geçti. Klasman grubu maçlari sonucunda bir üst tura yükselen okullar çeyrek final ve yari final müsabakalarinda karsilastilar. Izmir Atatürk Spor Salonu’nda oynanan maçlarin ardindan son dört takim final grubunu olusturdu. Karsiyaka Bahçesehir Koleji, Rota Koleji, Torbali Kazimpasa Ortaokulu ve Dikili Cumhuriyet Ortaokulu 19-20 Ocak tarihlerinde oynanan müsabakalarda karsi karsiya geldi. Bu maçlarin 3’ünü de kazanan Dikili Cumhuriyet Ortaokulu, Izmir Il Birinciligini elde etti. Turnuvada Karsiyaka Bahçesehir Koleji ikinci, Kazimpasa Ortaokulu üçüncü ve Rota Koleji ise dördüncü oldu.

Sampiyon kizlar Yalova yolcusu

Dikili Cumhuriyet Ortaokulu ögrencileri bu basari ile 5 Nisan tarihinde Yalova’da düzenlenecek Küçük Kizlar Türkiye Yari Final müsabakalarinda Izmir’i temsil edecek. 2. 3. ve 4. olan okullar ise 2-5 Mart tarihlerinde grup maçlarina katilma hakkini kazandi.

“Inancimiz hiç bitmedi”

Sampiyonluk kupasini kazanan ögrenciler Izmir’den Dikili’ye döndügünde Atatürk Meydani’nda sürpriz bir kutlama ile karsilandi. Ilçe Milli Egitim Müdürü Ekrem Ulus, ögretmenler ve veliler tarafindan karsilanan kizlar alkis yagmuruna tutuldu. Rakip okullarinin birçogunun imkanlarinin kendilerine oranla çok daha iyi olmasina ragmen ögrencilerinin basarili bir performans sergiledigini ifade eden Dikili Cumhuriyet Ortaokulu beden egitimi ögretmeni Hande Ediz Sekerkaya, “Ögrencilerimiz rakiplerinin çogu kolej olmasina ragmen çok güzel mücadele verdi. Birçok rakibimizin imkanlari bizden çok daha iyiydi. Inancimiz basladigimiz ilk günden itibaren hiç bitmedi. Burada Murat Solmaz hocamizin yillardir Dikili Lodos Spor Kulübü olarak verdigi bir emek var. Solmaz hocamiza da emeklerinden dolayi minnettariz. Inaniyoruz ki Türkiye yari final müsabakalarinda da basarili olup 26 Nisan’da Çankiri’da Türkiye finallerinde ilimizi temsil edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA