Domenec Torrent Açiklamasi '3-1 Kaybetmeyi Hakkettigimizi Düsünmüyorum'

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, Kasimpasa maçindan sonra yaptigi açiklamada, "3-1 kaybetmeyi hakkettigimizi düsünmüyorum" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasinda Galatasaray evinde karsilastigi Kasimpasa’ya 3-1 maglup oldu. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, "Ekstra dakikalarda yedigimiz golle kaybettigimiz maç oldu. 7 tane oyuncu eksikligimiz var. Bu bir bahane degil aslinda gerçek. Ilk yarida iyi oynadigimizi düsünüyorum. Ön gördügümüz plan degildi. Sadece kisa paslar yapiyorduk. Bizim istedigimiz sey hizli oynamak ve kanatlardan oynamak. Içeride çok top kaybettik. Disaridan Kerem ve Morutan ile oynamayi düsündük. Ikinci yari çok daha iyi basladik. Baskiyi düsündügünüz zaman, Galatasaray’in gibi bir kulübün içinde bulundugu. Oyuncular da çok genç. Bu durum onlari etkileyebiliyor. Geçen maçta da oldugu gibi son 15 dakikada ciddi problemleri var. 2 tane golü son dakikalarda yememeliydik. Biraz kopma noktasi oldu maçin. Onlar 5-6 oyuncu ile hücum ediyordu. Son 4 maçlari da kazanmislardi. Çok hizli oyunculari oldugunu da biliyorduk. Futbol kim çok gol atar meselesi. 3-1 kaybetmeyi hakkettigimizi düsünmüyorum. Oyunun kontrolünü elimizde tutabilirdik. Bu durum gol odakli oldu. Ama orada kazanamadik. Taraftarlarimizdan dolayi özür diliyoruz. Ben burada yeni gelmis, farkli bir hocayim. Bu çok bir sey ifade etmiyor. Hepimiz tutku ile olmaliyiz" diye konustu.



"7 günde 3 maç oynuyoruz"

Kaliteli ve iyi oyunculara sahip oldugunu belirten Torrent, "Fakat bu tarz durumlarda deneyimli olmayan oyuncular. Orada baskiya dayanabilmek çok önemli. Italya’nin, Ispanya’nin bütün büyük takimlarda olmus seyler bunlar. Takim için en iyi durum degil tabii ki. Söyle bir durum var; ben Galatasaray antrenörüysem, Galatasaray’in durumu kötüye gitmekteydi. O yüzden buradayim. Yani bir problem vardi. Bizim de sansimiz 7 günde 3 maç oynuyoruz. Özellikle en önemli bazi oyuncularimiz da olmamasi. Bazilarinin sakatliklari, bazilarinin Afrika Kupasi’nda, digerleri de kart cezali. Ben net sekilde hangi pozisyonlari güçlendirecegimi biliyorum. Antrenör kulübün çalisanidir. Kulüptekilerle her zaman bir görüsme yapmalidir bu konularla ilgili. Bu konularda onlar bu durumu degistirmek istiyor" ifadelerini kullandi.

"Gerçekten kalecinin hatasindan dolayi golleri yedigimizi düsünmüyorum"

Kaleci Ismail Çipe’nin performansinin sorulmasi üzerine Ispanyol çalistirici, "Galatasaray isek bütün sahaya çikan oyuncularimizin arkasinda durmaliyiz. Teknolojinin verdigi kolayliklar sayesinde bir günde 3-5 maçi izleyebiliyorsunuz. Muslera’nin sakatligindan sonraki maçlara odaklandim. Kaleci antrenörlerimizin söyledikleri üzerine kararlar aliyorum. Gerçekten kalecinin hatasindan dolayi golleri yedigimizi düsünmüyorum. Bir önceki maçta kaleci kurtarislari iyiydi. Bu kadar baski altindayken de onun oynayabilmesi çok zor" diye cevap verdi.

"Gelisecegiz, gelismek zorundayiz"

Önlerinde milli takim arasi oldugunu hatirlatan Domenec Torrent, "Birinci maçin ilk 20-25 dakikasini sadece begendim. Fakat belli bir zaman geçtikten sonra konsantrasyonumuzu kaybediyoruz. Daha içeride oynamaya basliyoruz. Bugün ilk yari çok kötüydü. Iki defansif orta sahamizda geri vermek zorunda kaliyordu. Ikinci yarida daha iyiydik ama yeterli degildi. Gelistirmemiz lazim. Gelisecegiz, gelismek zorundayiz. Bahane olsun diye söylemiyorum. Hakikaten az zamanimiz vardi. Ilk antrenman çarsamba günüydü. Bugün persembe. Iki maç yaptik. Ikin gün sonra daha büyük maçimiz olacak. Önemli forvetlerimiz yok. Su anda takimin durumu bu. Genç oyuncular isler iyi gittiginde daha iyi gözüküyor. Galatasaray’in kaliteli oldugunu düsünüyorum. Iyi bir gelecegi olacagini düsünüyorum. Öncellikle arka taraftaki iddialardan bir kaçmamiz lazim. Bir sonraki maçtan baska hiçbir seye odaklanmamaliyiz" açiklamasinda bulundu.

"Durumu degistirmek için elimizden gelen her seyi vermeliyiz"

Su an ilk yapmalari seyin alt siralardan çikmak oldugunu vurgulayan Torrent, "Ilk 3 puanimizi kazanmak. 3 puan alir almaz bir sonraki maçi düsünecegiz. Bugün kazanmak çok önemliydi, basaramadik. Bir sonraki maçi ne olursa olsun kazanmaya çalismaliyiz. Onlari ikna etmek zorundayim. Olduklarindan daha iyiler. Yapabilirler ve Galatasaraylar. Bu sehirle, taraftarlarla gerçekten çok büyük sorumluluklari var. Durumu degistirmek için elimizden gelen her seyi vermeliyiz. Hiç kimse çalismiyorsunuz diyemez. Gol kaçirilabilir, pas isabetli olmayabilir ama asla affedilmez olan sey kendi eforlari sarf etmiyor olmalari. Önemli olan seyin Galatasaray oldugunu bilsinler. Su an hepimiz karmasik durumdayiz. Herkesten çok büyük efor bekliyorum. Kimse unutmasin, taraftarlarimiz yanimizda oldugu zaman daha güçlüyüz. Taraftarlarimiz olmadigi zaman daha güçsüzüz" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA