Ismail Kartal Açiklamasi 'Daha Dirençli, Taraftarin Bekledigi Fenerbahçe'yi Olusturuyoruz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, Altay maçinin ardindan takim olarak daha dirençli ve taraftarin bekledigi Fenerbahçe’yi olusturduklarini ifade ederken galibiyeti taraftarlara armagan etti.

Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasinda Fenerbahçe evinde Altay’i 2-1 maglup etti. Müsabakanin ardindan basin toplantisinda konusan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, alinan galibiyet ile ilgili, ”Taraftarlarimiz bugün buraya gelerek bütün takimima, oyuncularima ve bana çok önemli bir destek verdiler. Onlara çok tesekkür ediyorum. Gerçekten bugün onlara ihtiyacimiz vardi, tek bir olumsuzluk yoktu. Bundan önceki maçlarda oldugu gibi negatiflik yoktu. Bunu ben hafta içi onlardan istemistim, onlar da karsilik verdiler. Bugün takim olarak belki çok iyi oynayamadik ama 1-0 geriye düsmesine ragmen geriden gelip kazanmasini bildik. Kazanmak için yaptigimiz hamle ve degisikliklerle hirs ve inançla çok daha farkli da kazanabilirdik ama sonuç olarak kazanmak önemliydi. Bu galibiyeti Fenerbahçe’nin muhtesem taraftarina armagan ediyoruz” dedi.



”Daha dirençli, taraftarin bekledigi Fenerbahçe’yi olusturuyoruz”

Devre arasinda soyunma odasi konusmasina da deginen Kartal, ”Soyunma odasinda yaptigim konusmalara alisigim. Bu statta çok maçlar yaptim ve rahattim orada. Kendimden emindim. Bu maçi kazanacagimizi da düsünüyordum. Oyuncularimiza sadece nasil oynamalari gerektigini, futbolu rahat, kendilerine güvenerek, bu isin keyfini alarak 5’e 2 oynariz ya onun gibi keyif alarak oynamalarini istedim. Kulaklarinizi her seye tikayin, kendiniz gibi futbol oynayin, göreceksiniz gollerde gelecek, buna emin olun dedim. Yaptigimiz degisikliklerle oyuncularimin daha basit hizli olmalarini istedim. Buna ragmen oyunumuzun temposu düsük. Pas hizini arttirmamiz gerekiyor. Kopuk kopuk oynadik ama ikinci yari daha net oynadik. Hastaliktan ve sakatliktan dönen arkadaslarimiz var. Bunlar daha tam degil. Geçen hafta takim savunmasini gayet iyi yaptik, hücum bölgesinde üretken degildik. Yavas yavas oralari gelistirecegiz. Biraz sabirli olmaliyiz. Daha düzenli daha dirençli taraftarlarin bekledigi Fenerbahçe’yi olusturmaya çalisiyorum” ifadelerini kullandi.

”Destegi bütün takima yayacagiz”

Taraftarin Irfan Can Kahveci’ye destegine deginen Ismail Kartal, ”Dün bu statta bir basin toplantisi düzenledim. Bana Irfan Can Kahveci’yi sormuslardi. Türkiye’de kaç tane Irfan Can Kahveci var demistim. Onun gibi oyuncular çok az yetisiyor. Ben onun kiymetini bilen bir teknik direktörüm. Kendisiyle Samandira’da çok konustum. Onun daha verimli olacagi yer için konustuk. Bugün de oynadigi futbolla bütün tribünler kendisine destek verdi. Bundan dolayi çok mutlu oldum. Insallah bunu bütün takima yayacagiz” diye konustu.



”Takimi sahiplenerek sahada savasacak oyuncular lazim”

Takimda dokuzuncu günü oldugunu belirten Kartal, "Samandira’da kaliyorum. Sürekli oyuncularimla birebir grup toplantilari yapiyorum, onlari ikna etmeye çalisiyorum. Onlarin Fenerbahçe’de futbol oynamanin ne demek oldugunu, ne kadar degerli olduklarini ve bu formayi giydiklerini anlatiyorum. Bir takimdaslik, birliktelik aidiyet duygusuyla burayi sahiplenerek, sahada savasacak oyuncular lazim. Oyuncularim gerçekten çok istekli. Bunun için çok mutlu oldular. Bugün taraftarin onlara bir el vermesiyle birlikte çok mutlu oldular. Ikinci yari daha net pozisyonlara girdik. Mesut’un agrilari yok, gayet saglikli ve iyi durumda. Mesut da bizim dünya çapinda çok önemli bir oyuncumuz. Oyuna sonradan girdi belki, baska maç 11 baslar, bizim kaptanimizdir. Bir takimi ve oyunculari tanimak lazim. Isimiz bu. Göreve gelmeden öncede bu oyuncularin özelliklerini bilen bir insanim. Antrenman ve maçlarda da analizlerde de kimin nerede ne verecegini bilmek bütün teknik direktörlerin görevidir. Bazen siz kafanizda oyunun gidisatina göre bir plan yapiyorsunuz bazen de tutmuyor. O zaman da diyorsunuz, yaptiginiz degisiklikler olmadi. Bugün tuttu çok sükür oyuncularimi tebrik ediyorum” dedi.



”Fenerbahçe olarak her maçi kazanmak için hazirlaniyoruz”

Takimin basina geldigindeki yasananlara deginen Ismail Kartal, sözlerini söyle tamamladi:

”Beni Fenerbahçe camiasindan, taraftarlarindan, birçok insan tarafindan telefonum kilitlendi. Mesajlar geldi. gelecegiz takima destek verecegiz diye. Ben bunun elektrigini almistim. Bu çok güzel oldu. Biz Fenerbahçe camiasi en zor günlerde birlik oldugumuzu gösterdik bütün dünyaya. Bugün de soguk havada hafta içi olmasina ragmen vefali Fenerbahçe taraftarlari gelip desteklediler, onlara minnettarim. Sivas maçi zor bir maç. Kar yagisi bekliyor bizi. Yüksek rakim, zor bir deplasman. Biz Fenerbahçe olarak her maça kazanmak için hazirlaniyoruz. Yarindan itibaren en saglikli, en iyi oyuncularla Sivas maçina çikip, oradan da 3 puan almak için mücadele edecegiz. Bence bu galibiyet mental olarak psikolojik olarak oyuncularima bir nebze öz güven katti. Soyunma odasinda herkes çok mutlu. Herkeste kazanmanin vermis oldugu mutluluk vardi. Bu birliktelik beni mutlu ediyor. Eksiklerimiz var, daha tam degiliz. Taraftarlari mutlu etmek için birkaç maç kazanmamiz gerekiyor.”

Kaynak: İHA