A Milli Erkek Hentbol Takimi, Güney Kibris Rum Kesimi'ni 35-28'Lik Skorla Yendi

A Milli Erkek Hentbol Takimi, 2024 Avrupa Hentbol Sampiyonasi birinci ön eleme turu ilk maçinda Güney Kibris Rum Kesimi’ni 35-28 yendi.

Haldun Alagas Spor Salonu’nda oynanan karsilasmanin ilk 20 dakikasina 13-10 skor üstünlügü ile giren A Milli Takim, ilk yariyi da 17-14 önde kapadi. Ikinci yarida da skor hakimiyetini koruyan ay-yildizli ekip sahadan 35-28 galip ayrildi.

Maçin rövansi ise 22 Ocak Cumartesi günü Güney Kibris Rum Kesimi’nde Eleftheria Spor Salonu’nda oynanacak. TSI 21.00’de baslayacak karsilasma TRT Spor Yildiz kanalindan canli olarak yayinlanacak. Tur atlayan takim ikinci ön eleme gruplarinda mücadele edecek.

Ugur Kiliç: "Umarim bu turu atlayacagiz, gruplara kalacagiz"

Maçin ardindan bir açiklama yapan Türkiye Hentbol Federasyonu Baskani Ugur Kiliç, “Her milli maç büyük önem tasiyor. Bu maçi da kazanmak için çiktik. Simdi ikinci maçimiz var. Sanki hiç bu maç oynanmamis gibi ikinci karsilasmaya çikacagiz. Rövansta da Kibris Rum Kesimi’nde galip gelip Avrupa Sampiyonasi eleme gruplarina katilmayi hedefliyoruz. 7 farkla kapiyi araladik diyebiliriz. Bugün çok genis bir rotasyonla oynadik. Sahada mücadele eden çocuklar sonuna kadar formanin hakkini verdi. Son topa kadar savastilar. Umarim bu turu atlayacagiz, gruplara kalacagiz” dedi.



Okan Halay: "Daha farkli kazanabilecegimiz bir maçti"

Basantrenör Okan Halay ise, "Daha da farkli kazanabilecegimiz bir maçti. Bugün çok da iyi performans ortaya koymadik. Çünkü uzun zamandir birlikte oynayan ekibin disinda bir ekiple oynamaya çalistik. 4 oyuncumuz bir antrenmanla maça çikti. Oyuncularin birbirleriyle uyumu iyi degildi ama önemli olan maçi kazanmakti. Ikinci maçta da kazanacagimiza inaniyorum. 7 sayi fark bizim için iyi bir skor degil. Daha iyisini yapabilirdik ama bugünkü maçta en azindan rakibimizi tanima firsati yakaladik. Ikinci maçta çok daha farkli olacagi inancini tasiyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA