'Yildizlarin Gecesi - Team Türkiye Tebrik Resepsiyonu' Yapildi

Gençlik ve Spor Bakanligi, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari ve 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari’nda mücadele eden sporcular ve antrenörler için "Yildizlarin Gecesi-Team Türkiye Tebrik Resepsiyonu" düzenledi.

Gençlik ve Spor Bakanligi, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari ve 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari’nda mücadele eden sporcular ve antrenörler için, "Yildizlarin Gecesi-Team Türkiye Tebrik Resepsiyonu" düzenledi.

Bir otelde gerçeklestirilen organizasyona, Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu, Japonya’nin Ankara Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro, 2020 Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlari’na katilmis olan sporcular ile antrenörleri ve spor ile sanat camiasindan birçok isim katilim gösterdi. Tebrik resepsiyonunda açiklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu, gurur duyduklari bir aksamda olduklarini belirterek, "Tüm dünyayi etkisi altina alan ve iyi haberlere çok ihtiyacimizin oldugu bir dönemde bizleri Tokyo 2020’de basarili bir sekilde temsil eden sporcularimizi onurlandiralim istedik. Güçlü bir tarihi yazdilar. Çok degerli antrenörlerimiz, sporcu arkadaslarim, kiymetli ailelerimiz bu gece vesilesiyle sizleri bir kez daha gönülden alkislamak istiyorum” seklinde konustu.



"Sizler sahaya çiktiginizda hepimizin yüregi sizlerle çarpti”

Olimpiyatlar öncesinde sporcularla bir araya gelerek onlarin hayallerini dinledigini ve simdi o hayallerin gerçege dönüstügünü gördügünü söyleyen Bakan Kasapoglu, "O günlerdeki hayallerinizi birer birer gerçeklestirdiginiz için sizlerle gurur duydugumuzu ifade etmek istiyorum. Inanciniza, özverinize, azminize ve basariniza yakinen sahit olmaktan büyük mutluluk duydugumu ifade etmek istiyorum. Sizler sahaya çiktiginizda hepimizin yüregi sizlerle çarpti. Milyonlarca insanimiz sizlerle nefesini tuttu ve 10 binlerce kilometre öteden enerji ve dualariyla gücünüze güç kattilar. Olimpiyat oyunlarinda 13 madalyayla en çok madalya aldigimiz olimpiyatlari yasadik. Paralimpik oyunlarda 15 madalya toplayarak önceki rekorumuzu kirarak yine bir ilki yaptik. Tüm mücadelelerde sonuna kadar güçlü bir fair play ruhunu da gördük. Toplamda 195 yürek, 195 basari hikayesi ay-yildizi kalplerinin üzerinde tasiyan 195 piril piril genç vardi. Elde edilen bu basarilar hiçbiri kolay, bir anda olmadi. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Umudumuzu güçlü tuttuk hedeflerimizi büyüttük ve hamdolsun emeklerimiz bosa gitmedi” ifadelerini kullandi.

"Ülkemizin sporda temsil edilme alani çok genisledi"

Türkiye’nin sporda temsil edilme alaninin olimpiyatlardan sonra çok genislediginin altini çizerek, "Yasitlariniz bos zamanlarini farkli aktivitelerle geçirirken sizler hayallerinizin pesinde ter döktünüz. Sizler aldiginiz madalyalarinizla sadece ülkenizi gururlandirmadiniz çok ama çok daha büyük idealler için milyonlarca gencimiz için bu ülkenin en büyük gücü gençler için büyük bir ilham kaynagi oldunuz. Her birinizi birer rol modelsiniz. Arkanizdan gelen degerli sporcular için yolu ardina kadar açtiniz. Ülkemizin sporda temsil edilme alani çok genisledi. Tokyo 2020’nin en büyük kazananinin bu oldugunu düsünüyorum. Tüm branslara ilgi muazzam boyutlara ulasti. Farkli branslara ilgi fazlasiyla artti. Genç arkadaslarla bir araya geldigimizde konusuyoruz. Bundan bir süre önce özellikle erkek sporcular futbolcu olmak isterdi ama bugün bu tablo farkli durumlara geldi. Farkli branslar söylüyorlar. Ülkemizin özellikle son 19 yilda sayin Cumhurbaskanimizin sporcuya deger veren vizyonuyla tesislesmeden insan kaynagina ve gençlere yatirimin geldigi asama bizler için büyük memnuniyet” degerlendirmesini yapti.

Bakan Kasapoglu, basarida çitayi daha da yukarilara tasiyacaklarina inandigini vurgulayarak, su ifadelere yer verdi:

"Bu basari çitasini insallah bu salonda gönlü Türk sporu için atan tüm katilimcilarla daha farkli daha yukari noktalara tasiyacagiz, buna inaniyoruz. Her biriniz yakindan tüm gençler tarafindan ilgiyle takip edilen arkadaslarimizsiniz. Her birinizle iftihar ediyoruz arkadaslar. Olimpiyatlara gittigimizde o atmosferi soludugumuzda sporun birlestirici yönünü derinden hissederiz. Olimpiyat ruhunu sporun birlestiriciliginde ayri bir yeri vardir."

“Sporu birlestiren rehabilite eden etkisini toplumun tamamina yasamak için gece gündüz çalisiyoruz”

Kasapoglu, tüm sporculari bir spor elçisi olarak gördügünü belirterek, "Her bir sporcumuz sportif alanda oldugu kadar hayatin diger alanlarinda da centilmenlikleriyle, karakterleriyle ve duruslariyla milletimizi en güzel sekilde temsil ediyor. Daha büyük gurur ve basarilari bizlere yasatacaginizdan süphemiz yok. Bu kadar farkli alanda, farkli bransla elde edilen branslar asla tesadüf degil. Sporda bugünden yarina netice almak mümkün degil. Dogru, gerçekçi ve etkili bir stratejiyle bilimin isiginda sporu 20 yilda hamdolsun bu noktalara hep birlikte getirdik. 20 yildir bir kilim gibi ilmek ilmek islenen çalismalarin meyvelerini bugün topluyoruz. Sporu birlestiren rehabilite eden etkisini toplumun tamamina yasamak için gece gündüz çalisiyoruz. Tüm amacimiz sporu halkimizin günlük yasaminin bir parçasi haline getirmek. Ülkemizin her noktasini birbirinden modern tesislerimizle donatiyoruz. 7’den 70’e toplumumuzun tamami spor yapmayi önemsiyor. Erisilebilirligi kolaylastirmak için büyük gayret sarf ediyoruz. Bizler, spora erisimi güçlendirdikçe dogudan batiya, kuzeyden güneye 81 ildeki tesisleri çogalttikça ülkemizin gençleri güçlü bir sekilde bu süreçleri gerçeklestirecek ve yol sonunda daha büyük basarilari yakalayacaklar. Ülkemizin lisansli sporcu sayisi bugün 10 bin. Ülkemiz artik spor dünyasinin en büyük organizasyonlarina ev sahipligi yapiyor. Ülkemizin her bir kösesinde gençlerimiz sporcu ablalarini abilerini izlesin ilham alsinlar biz de onlar için tüm özverimizle çalisalim istiyoruz” diye konustu.



“Hiçbir sekilde özveriden ve fedakarliktan geri durmayacagiz”

Türkiye’nin tesislerinin inci tanesi gibi parladigini ifade eden Bakan Kasapoglu, sözlerini söyle tamamladi:

"Spordaki gelisim ve dönüsüm sürecine sahitlik etmekten heyecan duyuyoruz. Bizler tüm ihtiyaçlarinda ne gerekiyorsa o görevi ifa etmek için destek olmak için gerek sporcularimizin gerek tüm gençlerimizin bugüne kadar oldugu gibi bundan sonrada yani baslarinda olacagiz. Hiçbir sekilde özveriden ve fedakarliktan geri durmayacagiz. Yeni müsabakalar bizleri bekliyor. Sizler bu gençlerin sahip oldugu potansiyeli en iyi sekilde ortaya koyacaksiniz. Dünyanin gözünü Türkiye’ye çevireceksiniz. Biz yildiz çocuklarimizla asirlar boyu gurur duymaya devam edecegiz, biz buna inaniyoruz. Gerek 2024 gerek sonrasinda sizlerin pesinizden bu yola reva olacak gençler dünya sporunun örnek çocuklari oldugunu dünyaya ispat edecekler. Dünyanin birliktelige, merhamete ve vicdana en çok ihtiyaç oldugu dönemde bizim çocuklarimizin pirildayan gözleri her zamanki gibi insanlik için umut, aydinlik ve ümit olacak. Biz de devlet olarak tüm imkanlarimizla elimizden geleni bu yolculukta her alanda yanlarinda olarak ortaya koyacagiz. Geçtigimiz hafta bir sporcumuzu trafik kazasinda kaybettik. Bu vesileyle Ahmet Çalik’i rahmetle yad ediyorum. Tüm milletimize sabir ve bassagligi diliyorum."

Japonya’nin Ankara Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro ise Türkçe bir konusma yaparak, "Beni resepsiyona davet ettiginiz için çok tesekkür ederim. Türkiye takimi Tokyo’da rekor sayida madalya kazandi. Bu basariyi içtenlikle kutlarim. Sayin Bakan Kasapoglu, olimpik ve paralimpik oyunlari boyunca Tokyo’da Türkiye takimina destek verdi. Bu basari benim için de degerliydi. Paris’te basarilar" dedi.

Resepsiyonda Bakan Kasapoglu, olimpik sporcularin imzaladigi milli formayi Mustafa Dagistanli adina TMOK Genel Sekreteri Nese Gündogan’a takdim etti.

Düzenlenen resepsiyon Manga müzik grubunun verdigi konserle noktalandi.

Kaynak: İHA