Trabzonspor Ve Giresunspor 45 Yil Sonra Trabzon'da Karsilasacak

Spor Toto Süper Lig’de 22. hafta Karadeniz derbisine sahne olacak. Lider Trabzonspor, 45 yil sonra komsusu Giresunspor’u Trabzon’da agirlayacak.

Süper Lig’in 22. haftasinda 19 Ocak Çarsamba günü saat 20:00’de Trabzonspor evinde Giresunspor ile karsilasacak. Iki takim arasinda ligde oynanan 7 maçta bordo-mavililerin 3, GZT Giresunspor’un ise 1 galibiyeti bulunuyor. 3 maçta ise taraflar bir birlerine üstünlük kuramadi. Söz konusu maçlarda Trabzonspor 8, Giresunspor ise 5 gol atti.

Trabzonspor evinde rakibine yenilmedi

Iki takim arasinda Trabzon’da oynanan 3 maçta bordo-mavililer rakibine yenilmedi. Söz konusu maçlarda Trabzonspor 2 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti. Iki takim arasinda sezon basinda oynanan maçi ise Trabzonspor, deplasmanda 1-0 kazanmisti.

Giresunspor 45 yil sonra Trabzon’a geliyor

Iki takim arasinda ligin ikinci devresinde 22 Mayis 1977’de Trabzon’da oynanan son karsilasmadan Trabzon ekibi, Hüseyin Tok ve Ahmet Ceyhan’in golleriyle 2-0 galip ayrilmisti. 1976-1977 sezonu sonunda Trabzonspor sampiyon olmus, Giresunspor ise küme düsmüstü. Bu sezonun ardindan Giresunspor tam 45 sene sonra Trabzon deplasmaninda boy gösterecek.

Kaynak: İHA