Osman Demir Açiklamasi 'Galibiyeti Ahmet'e Ve Degerli Ailesine Armagan Ediyoruz'

Konyaspor Teknik Sorumlusu Osman Demir, Adana Demirspor karsisinda aldiklari galibiyeti Ahmet Çalik ve ailesine armagan ettiklerini belirterek, çok zor bir hafta geçirdiklerini söyledi.

Konyaspor Teknik Sorumlusu Osman Demir, Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasinda iç sahada Adana Demirspor’u 1-0 maglup ettikleri maçin ardindan açiklamalarda bulundu. Kendileri açisindan duygusal olarak çok zor bir maç oldugunu kaydeden Osman Demir, “Ahmetsiz çiktigimiz ilk maçimizdi. Hakikaten alinan 39 puanin her zerresinde Ahmet’in emekleri var. Biz bu galibiyeti Ahmet’e ve degerli ailesine armagan ediyoruz. Bu soguk havada Ahmet için tribünlere gelen taraftarlarimiza sahada mücadele eden bütün futbolcularimiza, yönetim kurulumuza, baskanimiza emekleri olan herkese çok tesekkür ediyoruz. Futbola gelirsek, gerçekten dedigim gibi duygusal yönü agir basan bir maçti. Belki sahada motivasyon olarak arti görülse de duygular öne geçtiginde sahada belki futbol unutabilirdi. Bunu da biz hiç yadirgamazdik. Ama oyuncularimiz gerçekten çok büyük karakter gösterdiler. Bu zor günlerde, bu zor zamanlarda çok güzel bir galibiyetle, hem camiamizi hem. Ahmetimiz’in, hem Ahmet’in ailesini hem taraftarlari hem de bizi çok mutlu ettiler. Hepsine çok tesekkür ediyoruz” dedi.



“Zor bir hafta geçirdik”

Oyunculari bu süreçte motive etmenin çok zor oldugunu belirten Osman Demir, “Siz de gördünüz çok sevilen bir insani kaybettik. Hem takim arkadaslari hem biz etkilenmedik desek yalan olur. Çünkü bu fitratimiza aykiri. Bu konuda Ilhan Hoca, baskan, yönetim inanilmaz büyük çaba harcadilar. Ilhan Hoca bilimsel destek aldi, psikiyatrdan görüsler aldi. Onun görüslerini kullanarak bazi uygulamalarda bulunduk mental açidan. Su ortamda antrenmana çikmak, oyuncuya ‘hadi kos’ demek, ‘suraya gel’ demek, ‘buraya git’ demek gerçekten çok zor. Çünkü oyuncu her an ‘hocam bu ortamda maçi mi düsünüyorsun?’ diyebilir sana. Gerçekten zor bir hafta geçirdik. Ama dediginiz gibi dünya, bir sekilde normale dönmen lazim. Hayat devam ediyor. Yapmak zorunda oldugumuz bir isimiz var. Bir an önce isimize dönüp unutmak zorundayiz. Unutmak derken, tabii ki de acimiz içimizde kalacak. Ama isimizi yapmaya devam edecegiz. Ahmet aklimiza geldiginde içimiz yanacak. Onun için dua edecegiz. Onun disinda zaten hiç kimsenin yapabilecek bir seyi yok” seklinde konustu.



“Buruk bir sevinç vardi içimizde”

Soyunma odasinda da ayni atmosferin oldugunu aktaran Demir, “Hiç kimsede ses yoktu. Normalde galibiyetlerden sonra çok sevinilir. Belki sarkilar söylenir, belki tezahüratlar yapilir ama soyunma odasinda oyuncularimiz ve biz hep beraber geldik. Sadece Ahmet’e karsi görevimizi yerine getirmenin mutlulugunu yasadik. Buruk bir sevinç vardi içimizde. Tabii ki de sevindik. Tabii ki de mutlu olduk ama bunu yasadigimiz kayba saygi duyarak yaptik” diye konustu.

Kaynak: İHA