Önder Karaveli Açiklamasi 'Gol Yemeden Kazanmak Önemliydi'

Karagümrük deplasmaninda 1-0 kazanan Besiktas’ta Teknik Direktör Önder Karaveli maçin ardindan konustu. Karsilasmayi gol yemeden kazanmanin çok önemli oldugunu söyleyen Karaveli, lig arasinin da kendileri için çok iyi bir firsat oldugunu vurguladi.

Süper Lig’in 22. haftasinda Karagümrük’ü deplasmanda 1-0 maglup eden Besiktas’ta Teknik Direktör Önder Karaveli, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Karsilasmayi degerlendirerek sözlerine baslayan Karaveli, “Maçi kazanmak güzel. Gol yemeden bitirmek güzel. Istanbul’da da olsak bir deplasman galibiyeti almak güzel. Uzun bir ara olmustu. Rakibimizin antrenör degisikliginden sonra genellikle 4-2-3-1 tercih ettigini biliyorduk. Kenar oyunculari genis oynuyordu. Buradaki Çaykur Rizespor maçini canli izledik. Kendi oyunumuzda 3-4-1-2 düsünüyorduk ama kenar oyuncularinin genisliginden dolayi, 1 kisi fazla olalim diye 4-3-3’ü tercih ettik. Topa sahip olmamizi saglayacak Pjanic, Oguzhan ve Josef vardi. Ilk yarida planladigimiz birçok sey gerçeklesti. Topa sahip olduk, hizli geçisleri yaptik. Ama sonuçlandirma kisminda bazen tercih hatalar, bazen teknik hatalarla, çok daha fazla gol pozisyonu bulacagimiz ilk yaridan penalti golüyle ayrildik. Rakibin de pozisyonu yoktu. Devre arasinda oyunculara pasin hizini artirmalarini istedik. 45-60 arasi da planladigimiz sekilde geçti. 3-4 net pozisyon yakaladik ama dogru vuruslar olmadi. 60’tan sonra baska bir senaryoyla karsilastik. Rakibin üstümüze gelmesine sebebiyet verdik. Savunma oyuncularinin yani sira Pjanic ve Josef çok yoruldu. Kalemizde fazla pozisyon bulamayan rakibimiz üstümüze gelmeye basladi.

Sevindirici olan sey bütün bunlara ragmen savunma oyuncularimizin dikkati ve takim birlikteligiyle gol yemeden bitirdik” ifadelerini kullandi.

“Batshuayi sadece gol atmak için sahada degil”

Rizespor karsisinda oynanan iyi oyunun sadece Besiktas’tan kaynakli olmadigini söyleyen Karaveli, “Rize’deki oyunda sadece sayisal üstünlük bize bagli bir durum degildi. Rizespor’un da ne kadar karsi koyabilmesiyle de ilgiliydi. Daha defansif oyuncularla sahada olmamiza karsin daha çok pozisyon bulduk. Bugün iyi oynamadik diyemem ama ilk 60 dakikayla sonrasinin farkli oldugunu söyleyebilirim. Tabii ki fiziksel yipranma, yorgunluk sahadaki kararlari da etkiler. Biz fiziksel olarak takimimizi yukariya çekebilmek için arayi bekliyoruz. O çalismalari su anda yapamiyoruz, oyunculari korumak için yapmamamiz da gerekiyor. Saglikli sekilde oyunculari bu araya sokmamiz gerekiyor. Sadece Atiba ve Larin milli takima gidecek. Hazirlanma adina o dönem kiymetli olacaktir” diye konustu.

Michy Batshuayi’nin yalnizca gol atmak için sahada olmadigini söyleyen Karaveli, “Gol atamadiginda dünyadaki bütün oyuncular üzülür. Batshuayi de bizlerin beklentisini biliyor. Ama sadece gol atmak için sahada degil. Penalti golüyle bitirdi maçi ama penaltinin atilamadigi durumlar da oluyor. Geçen maçi da onun golüyle kazandik. Penalti golünü de çok iyi atti. Üzülüyorduk, bu durum onu asagiya çekebilir. Ama atmak için çabasini görüyoruz. Santrforlar sadece siddetli vurus yapmaz. Onun vurus siddetinde sorun yok ama dogru yere vurma konusunda biraz sikinti oldugu asikar. Ama bunu da düzeltecektir. Bugün Larin’in de Ghezzal’in da vuruslarinda isabetsizlik oldu. Tekrarlarimizi yaparak bunlari da asacagiz. Batshuayi’yi sadece gol atsin diye sahaya çikarmiyoruz. Santrfor pozisyonunda oynuyor. Hem rakip ataginda savunma görevleri var hem de hücuma yardimci olma görevi var. Sadece gol atip diger görevlerini yerine getirmezse biz memnun olmayiz. Bugün de diger yapmasi gerekenleri çok iyi yapti. Savunma yaparken çok istahli. Daha da fazla baski kurmak istiyor ama biz müsaade etmiyoruz, takim bütünlügü bozulmamasi için buna müsaade etmiyoruz. Milli arayi da kendi tesislerimizde degerlendirmeyi planliyoruz. Uzun kamplar oyuncular tarafindan çok tercih edilen durumlar degil. Aileleriyle olan baglari da önemli. Biz bu arayi çok dogru sekilde kullanip, takimin fiziksel seviyesini daha iyi noktaya tasiyacagiz” açiklamasini yapti.

“2 maçtir gol yemeden tamamlamak önemli”

Karagümrük karsisinda yakalanan gol pozisyonu sayisinin bir maçta yakalanan ortalama bir pozisyon sayisinda oldugunu söyleyen Önder Karaveli, “Gol pozisyonu sayisi, bir maçta yakalanmasi gereken ortalamayi karsilayacak sekildeydi bugün. Mukayeseyi ortalama üzerinden yaparsak az pozisyonumuz yoktu bugün. Gaziantep maçindan daha net pozisyonlarimiz vardi. Bu maçta gol öncesi pozisyon sayimiz fazlaydi. Rizespor maçinda sayi belki biraz fazlaca yukariya çikti. Ama beklentiyi ortalamadan belirlersek bugün de az degildi pozisyon sayisi. 2 maçtir gol yemeden bitiriyoruz maçlari. Bu durum da çok kiymetliydi” dedi.

Son olarak takimda sakatligi bulunan isimler hakkinda konusan Karaveli, “Her oyuncuya ihtiyaç duyuyoruz. Üst üste maçlar oynadigimiz dönemde bu durum önemli. Umut cuma günü olmayacak. Bize söylenen süreden daha önce dönecek gibi duruyor. Antalyaspor maçina dogru ancak dönecektir bana göre. Welinton maçta bir problem yasadi. Çok ihtiyaç duysaydik belki bugün oynayabilirdi ama oynasaydi yirtik derecesi yükselebilirdi. Stoper sayimizda sikintimiz olmadigi için kendisini dinlendirme lüksüne sahiptik. Emirhan’i dinlendirdik ve tamamen iyilesmesini istedik. Cuma günü oynayacak duruma gelecektir. Kerem, Atiba ve Hasic de bugün özel idman yapti. Atiba da Cuma günü forma giyebilecektir” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA