Mete Gazoz Açiklamasi 'Hedefim 4-5 Altin Madalya'

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari’nda altin madalya kazanan milli okçu Mete Gazoz, hedefinin olimpiyatlarda 4-5 altin madalya almak oldugunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanligi, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari ve 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari’nda mücadele eden sporcular ve antrenörler için "Yildizlarin Gecesi-Team Türkiye Tebrik Resepsiyonu" düzenledi.

Organizasyonda 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari’nda altin madalya kazanan milli okçu Mete Gazoz, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Altin madalya kazandigindan dolayi Tokyo Olimpiyatlari’ni çok iyi hatirladigini ifade eden Gazoz, “Birinci oldugum için Tokyo bana çok iyi seyler hatirlatiyor. Benim disimda herkes için tüm Türk halki için çok güzel seyler hatirlatiyor. Çok güzel bir ani oldu. Hem bu spor kültürünü çok daha küçük yastaki çocuklara aktarabilmek için çok güzel bir turnuva oldu. Bütün herkesin bir buçuk hafta boyunca takip ettigi güzel bir andi. Benim için de çok güzeldi. Diger herkes için de çok güzel geçmistir” seklinde konustu.



“Güzel bir gece olacagini düsünüyorum”

Düzenlenen gece ile ilgili de konusan Mete Gazoz, “Bu gece çok güzel oldu. Çünkü normalde biz sporcu olarak Türk kafilesindeki sporcular olarak çok sik bir arada olma sansimiz olmuyor. Her sporun kendi takvimi ve programi birbirinden çok farkli. Sadece böyle turnuvalardan turnuvalara birlikte olabiliyorduk. Simdi tarihi bir basaridan sonra tekrar hep birlikte burada toplanmak, o zamanlari konusmak tekrara birbirimize söylemek daha sonrasi için de konusmak çok güzel. Güzel bir gece olacagini düsünüyorum” degerlendirmesini yapti.

“Hedefim 4-5 altin madalya”

“Hedeflerinin sorulmasi üzerine Gazoz, açiklamasini su ifadelerle tamamladi:

“Bir altin daha. Biraz daha böyle aç gözlü olmak lazim. Aslinda aç gözlü güzel bir sey degil ama madalya konusunda güzel bir sey. Simdi bir tane altin aldik evet ama bir sonraki olimpiyatlara çok daha kisa zaman kaldi. Hazirlanmak için çok daha kisa vaktimiz var. Simdiden 2024’e hazirlanmaya basladik. Bu bir tane olan altin madalyanin sayisini arttiracagiz. Benim hedefim de 4 altin madalya, 5 altin madalya.”

Kaynak: İHA