Buse Naz Çakiroglu Açiklamasi 'Hedefimiz Olimpiyata Tekrar Bir Numara Olarak Gitmek'

Tokyo Olimpiyat Oyunlari’nda gümüs madalya kazanan milli boksör Buse Naz Çakiroglu, “Öncelikli hedefimiz dünya sampiyonu olmak ve daha sonrasinda da Avrupa sampiyonu olup tekrar olimpiyata kilomuzda bir numara olarak gitmek" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanligi, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari ve 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari’nda mücadele eden sporcular ve antrenörler için "Yildizlarin Gecesi-Team Türkiye Tebrik Resepsiyonu" düzenledi.

Organizasyonda Tokyo Olimpiyat Oyunlari’nda gümüs madalya kazanan milli boksör Buse Naz Çakiroglu basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Milli boksör, emeklerinin karsiligini bu gece hep beraber kutladiklarini vurgulayarak, "Çok mutlu ve huzurluyum. Çok uzun süredir verdigimiz emeklerin karsiligini çok güzel bir sekilde aldik. Tipki Tokyo’da oldugumuz gibi hep bir aradayiz. Bakan Bey, genel müdürlerimiz, antrenörlerimiz hep birlikte. Tokyo’da aldigimiz basarilar bizi en çok Paris için umutlandirdi. Paris için umutlu olduk çünkü orada kaçirdigimiz madalyalar hep dördüncülük ve besincilikti. Bu Paris için bir umut isigi oldu. Orada da çok büyük basarilar elde edecegimize bir isaret” seklinde konustu.



“Hedefim Dünya ve Avrupa sampiyonu olup olimpiyata bir numara olarak gitmek”

Buse Naz Çakiroglu, kafilenin bir parçasi olmaktan duydugu memnuniyeti dile getirerek su ifadelere yer verdi:

"En fazla olimpiyat madalyasi alinan olimpiyatta yer aldigim için çok mutluyum. Bu yil boks bransinda da çok büyük ilkler basardik. Bunu da temsil ettigim için çok mutluyum. Daha büyük basarilarda insallah hep birlikte karsinizda olacagiz. Mayis ayinda Dünya Sampiyonasi var ve Istanbul’da ev sahipligi yapiyoruz. Ben ilk Dünya Sampiyonasi’nin buraya alinacagi kesinlestikten sonra ailemin ve bütün bizi destekleyen herkesin önünde dünya sampiyonu olmayi çok istedigimi söylemistim. Su an öncelikli hedefimiz dünya sampiyonu olmak ve daha sonrasinda da Avrupa sampiyonu olup tekrar olimpiyata kilomuzda bir numara olarak gitmek."

“Arkadan gelen sporcu arkadaslarimizin önünü açtigimizi düsünüyorum”

Genç sporculara örnek olduklarini ifade eden Buse Naz, "Çok fazla arkadan gelen sporcu arkadaslarimizin önünü açtigimizi düsünüyorum. Bizim daha sonrasinda atacagimiz bütün adimlar onlar için olacak. Burada bakanligin da çok önemli bir payi var. Bizim isimize ve istedigimiz hayallerimize bizden daha çok saygi gösterip daha çok özen gösteriyorlar. Bu da basariyi getiriyor. Çok daha güzel, çok daha büyük isler olacagina inaniyorum. Kendi sporumda ilk olmaktan ziyade kadin sporcu olarak ilk olmak beni çok gururlandiriyor. Benden güç, ilham alan birçok sporcuya örnek oldugumu düsünüyorum. Bu da bizim isimize daha çok dört elle sarilmamiza yardimci oluyor. Önümüzdeki yillarda bunun katlanarak artacagini düsünüyorum. Özellikle kadin sporcular olarak, biz elimizi attigimiz her seyi güzellestirdigimiz için yaptigimiz sporu da güzellestiriyoruz” degerlendirmesini yapti.

Kaynak: İHA