Bursaspor Kulübü'nden Yeni Ismail Çokçalis Açiklamasi

Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu, resmi internet sitesinden Adana Demirspor’a transfer olan Ismail Çokçalis’la ilgili olarak yeni bir bildiri yayimladi. Açiklamada, “Bu süreçte kulübü ile sözlesmesini haksiz fesih eden Ismail Çokçalis’i kadrosuna kattigini duyuran ve hiçbir surette Bursaspor Kulübü ile temasa geçmeyen Adana Demirspor Kulübü, inaniyoruz ki, spor hukukuna ve ahlakina uygun olmayan bu davranisinin hukuki sonuçlarina da katlanmak durumunda kalacaktir” ifadelerine yer verildi.

Bursaspor’da Ismail Çokçalis’la ilgili yeni bir açiklama geldi. Yesil-beyazli kulübün yönetim kurulu üyelerinin imzasinin buldugu açiklamada, “Kulübümüzle sözlesmesini tek tarafli fesih eden Ismail Çokçalis’in Adana Demirspor ile sözlesme imzaladiginin duyurulmasi üzerine resmi hesabimizdan; Bursaspor’umuzun menfaatlerini korumak adina yasal yollara basvurulacagi ve konuyla ilgili ayrintili bir açiklama yapilacagina dair kisa bir bilgilendirme yapilmis ancak içinden geçtigimiz hassas süreç göz önünde bulundurularak, Erzurumspor karsilasmasindan sonra yasanan süreci tüm seffafligi ile anlatan kapsamli bir açiklama yapilmasi uygun görülmüstür” ifadeleri kullanildi.

“Haksiz bir sekilde feshedilmistir”

Açiklama su sekilde devam etti:

“Degerli futbol kamuoyu; Bursaspor Kulübü Dernegi ile futbolcu Ismail Çokçalis arasinda 13.08.2021 tarihinde Profesyonel Futbolcu Sözlesmesi imzalanmis olup, sözlesme Ismail Çokçalis tarafindan tek tarafli olarak haksiz bir sekilde feshedilmistir. Bu fesih haksiz fesih niteliginde olup, feshe neden olarak sunulan alacak talepleri ve diger fesih sebepleri Bursaspor Kulübü Dernegi tarafindan kabul edilemez durumdadir. Zira, Ismail Çokçalis tarafindan Bursaspor Kulübü Dernegi’ne çekilen 21.10.2021 teblig tarihli ilk ihtarnamenin akabinde, Ismail Çokçalis’in muaccel (dogmus) hale gelen tüm alacaklari banka yolu ile ödenmis olup, ödeme yapildigina iliskin 08.11.2021 ve 20.11.2021 tarihli ihtarnameler ve eklerindeki banka dekontlari Ismail Çokçalis’a noter kanaliyla gönderilmistir.”

“Ismail Çokçalis savunma vermemistir”Bursaspor Yönetim Kurulu, Ismail Çokçalis’in antrenmanlara katilmadigi belirtilerek, “Ismail Çokçalis’in, 20.11.2021 tarihinden itibaren mazeretsiz, izinsiz ve herhangi bir bilgi, beyan, belge sunmadan antrenmanlara katilmamis oldugu, bu süreçte tesislere giris dahi yapmadigi noter vasitasiyla tespit edilmistir. Bu nedenle taraflar arasinda bulunan sözlesmeye dayanilarak Ismail Çokçalis’in savunma vermesi noter kanaliyla talep edilmis, ancak Ismal Çokçalis savunma vermemistir. Kulübümüz, taraflar arasinda akdedilmis olan sözlesmeye uygun bir sekilde tüm sorumluluklarini yerine getirmistir. Buna ragmen Ismail Çokçalis, gelinen noktadan da anlasilacagi üzere malum menajerin de yönlendirmeleri ile kötü niyetli bir sekilde kulübümüzü zarara ugratmak amaci ile 26.11.2021 tarihinde aramizdaki sözlesmeyi tek tarafli olarak fesih etmistir. Ismail Çokçalis tarafindan çekilen haksiz fesih ihtarnamesine, ihtarname teblig edildigi gün kulübümüz tarafindan cevap verilmis olup, fesih sebeplerinin haksiz oldugu vekiline bildirilmistir. Sigorta girislerinde ve sigorta prim ödemelerinde mevzuat hükümleri çerçevesinde hareket eden ve kayit disi çalistirma yapmasi mümkün olmayan Bursaspor Kulübü Dernegi’ne yönelik olarak, Ismail Çokçalis tarafindan atfedilen suçlamalar da iftira niteliginde olup kulübümüzün tüm yasal zorunluluklarini harfiyen yerine getirdigi belgeleriyle kayit altindadir” denildi.

“Kötü niyetle planlanmis bir senaryonun ürünüdür”

Bursaspor yönetim kurulunun açiklamasinda su ifadelere de yer verildi: “Ayrica, 26.11.2021 tarihli ihtarnamede Ismail Çokçalis’in; 19.11.2021 tarihinde kulüp yetkilileri, Yönetim Kuruluüyeleri,kulüp çalisanlari, kulüp baskani ve kulübün tesise soktugu kisilerce alikonuldugu üstelik Ismail Çokçalis’a yönelik olarak tehdit, yagma ve hürriyetten yoksun kilma suçlarinin islendigi iddia edilmistir. Ancak bu iddialarin her biri ayri ayri iftira niteliginde olup, yine anlasildigi üzere malum menajerin de yönlendirmesi ile kötü niyetle planlanmis bir senaryonun ürünüdür. Kulübümüz bu mesnetsiz iddialarin her biri ile ilgili ayri ayri suç duyurusunda bulunacaktir. Nitekim Ismail Çokçalis’in tek tarafli fesih gerekçesi olarak ileri sürdügü bu husus, Cumhuriyet Savciligi’nin vermis oldugu iki ayri kovusturmaya yer olmadigi karari ile hukuken ortadan kalkmistir. Bu karar ile Ismail Çokçalis’in ithamlarinin iftira niteliginde oldugu da tescillenmistir.”

“Galatasaray ve Rizespor’a tesekkür ederiz”

Galatasaray ve Rizespor’a tesekkürlerin belirtildigi bildiri su sekilde devam etti: “Degerli futbol kamuoyu; TFF’ye bagli liglerde ve dünya futbolunda yasadigimiz örnege benzer birçok durumdaha önce de vuku bulmus, kulübü ile arasinda ihtilaf bulunan futbolcularin transfer edilmesi gerek futbolcu gerek ise transfer eden kulüp açisindan çesitli hukuki sonuçlar dogurmustur. Gelinen süreçte, Ismail Çokçalis ile ilgilenen aralarinda Galatasaray ve Çaykur Rizespor’un da oldugu bazi Süper Lig kulüplerinin kulübümüzle temasa geçtiginin de futbol kamuoyu tarafindan bilinmesi önem arz etmektedir. Bu hassas süreçte Büyük Bursaspor Camiasi’nin menfaatlerini gözeten ve bu konuda kulübümüz ile temasa geçen Galatasaray Baskani Burak Elmas ve Çaykur Rizespor Baskani Tahir Kiran’a tesekkür ettigimizin bilinmesini isteriz. Sözlesmesini haksiz bir biçimde tek tarafli fesih eden Ismail Çokçalis’in, çesitli vesilelerle konunun hiçbir yerinde bulunmadiklarini, söz konusu oyuncunun gündemlerinde olmadigini, olmasi durumunda da Bursaspor menfaatlerine zarar verecek bir adim atmayacaklarini beyan eden Murat Sancak’in baskanligini yaptigi Adana Demirspor ile sözlesme imzaladigini tüm futbol kamuoyu gibi sosyal medya ve haberlerden ögrenmis bulunmaktayiz.”

“Adana Demirspor hukuki sonuçlarina katlanmak durumunda kalacaktir”

Bursaspor Yönetim Kurulu’nun yayimladigi bildiririnin son bölümünde ise sunlar sözler ön plana çikartildi: “Yukarida madde madde anlattigimiz süreçten de anlasilacagi üzere Bursaspor Kulübü sonuna kadar hakli ve esasen magdur durumdadir. Kulübümüzün menfaatlerini korumak boynumuzun borcudur. Bu süreçte kulübü ile sözlesmesini haksiz fesih eden Ismail Çokçalis’i kadrosuna kattigini duyuran ve hiçbir surette Bursaspor Kulübü ile temasa geçmeyen Adana Demirspor Kulübü, inaniyoruz ki, spor hukukuna ve ahlakina uygun olmayan bu davranisinin hukuki sonuçlarina da katlanmak durumunda kalacaktir. Bursaspor Kulübü Dernegi olarak hakli davamizda tüm yasal yollara basvuracagimizin, konuyu 18 Ocak Sali günü itibari ile Uyusmazlik Çözüm Kurulu’na tasiyacagimizin ve Büyük Bursaspor Kulübü’nün menfaatlerinden geri adim atmayacagimizin bilinmesini isteriz."

Kaynak: İHA