Torrent Açiklamasi 'Kendimizi Gelistirmemiz Gerekiyor'

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, A. Hatayspor maçinin ardindan yaptigi açiklamada, kadroda ciddi eksiklerin oldugunu ama bahane bulmadan çalisacaklarini söyledi.

Süper Lig’in 21. hafta maçinda deplasmanda karsilastigi A. Hatayspor’a 4-2 maglup olan Galatasaray’da Teknik Direktör Domenec Torrent, mücadele sonrasi basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Ahmet Çalik’in ailesine bassagligi dileyen Torrent, Galatasaray’da neler yapabileceginin önemli oldugunu belirterek, “Ahmet Çalik gibi önemli bir kaybimizin üzüntüsünü paylasmak istiyorum. Hem ailesine hem de sevdiklerine buradan mesaj vermek istiyorum kalbimiz onlarla. Su andaki teknolojisi düsündügümüz zaman benim için tarihler o kadar önemli degil benim için Galatasaray’da neler yapabilecegim önemli. Ama bugünün teknolojisiyle bir gün içerisinde 4 maç izleyebiliyordum çalisanlarimda tabii. Diger günlerde de bu sekilde yogun bir çalisma içerisindeydik rakibi net bir sekilde biliyorduk oyuncular nasil oynuyor bundan haberdardik. Kadroda eksikliklerimiz var Afrika kupasinda oyuncularimiz var, sakatlanan oyuncularimiz var fakat biz bahane bulmayacagiz daha fazla çalisacagiz” dedi.



Sadece Guardiola’nin yardimciligini degil geçmis dönemlerde de teknik direktörlük yaptigini belirten, “Öncelikle sunu söylem lazim ki Guardiola’nin yardimci antrenörüydüm. Ondan öncesinde de ben teknik direktör olarak çalisiyordum ondan sonrasinda da ayni sekilde. 3 yildir New York olsun Flamingo olsun buralarda da teknik direktör olarak görevlerde bulundum. Sadece bir buçuk sene yaklasik asistan Antrenörlük görevi yapmistim. Ben güney Amerika’dan da teklifler almistim yalniz Galatasaray’dan teklif aldiktan sonra Galatasaray’in ne kadar büyük bir kulüp oldugunu sadece Türkiye için degil Avrupa içinde ne kadar büyük oldugunu herkes biliyor. Dolasiyla benim hiç aklimda soru isareti kalmadi yani Galatasaray’da çalismak istedigimi biliyordum” dedi.



Maç içerisinde sayisal üstünlügü kaybettikleri için Hatayspor’un hizli sekilde geldigini belirten Torrent, “Bir seyin hata olup olmadigini maç bitince ögrenebiliyorsun tabi bu bir gerçek. Onlar bütün ilk yari boyunca 4 oyuncuya karsi 5 kisiyle mücadele yapiyorlardi. Biz antrenmanlarda bu sabahta konusmustuk bunu. Bizim orada amacimiz, onlar 5 kisiyle hücum yapiliyorlar, Biz 4 kisi ile savunuyoruz bunu degistirelim 5 kisi ile savunalimdi. Ama aslinda 5 kisilik savunma kisminda 3 savunma kaldi böyle bir seyi deneyince ikiye iki kalma durumu oldu. Bu sayisal üstünlügü kaybettigimiz için bu seferde rakip hizli bir sekilde geldi. Ama Galatasaray oyunculari kaliteli biz amaçladigimiz formasyonun disina çikmis olduk bu durumda 3-4-3 hatta 3-2-5 gibi formasyonlarla kaldik onlar içinde kolaylastirmis oldu bu isleri” dedi.



4 gol yemenin can sikici oldugunu belirten Torrent, “Ama 3-2 kaybediyorken bile bir oyuncu eksikken bile 88-90 dakikalarda ama net hatirlamiyorum kornerden gelen bir gol yedik. Bizim aslinda fikrimiz oradan kontra atakti. Tabii ki oyuncularimizla daha iyi çalismamiz gerekiyor oyuncularimiz aslinda iyi oyuncular kendi düsündüklerinden daha iyi. olan oyuncular. Bazi önemli sakatliklarimiz var takimda bunlar bahane degiller ne varsa elimizde onunla oynamamiz gerekiyor kendimizi gelistirmemis gerekiyor yazin transfer periyodu olacak ben kendi basima karar veren bir teknik direktör degilim. Ben kulübün bir çalisaniyim burada ve kulüp ile birlikte karar alacagim transferle ilgili” dedi.



Torrent, Fatih Terim’in sadece Türkiye’de degil Avrupa’da da saygi hak ettigini belirterek “Fatih Terim, Türkiye’de bir efsane. Sadece burada degil, Avrupa’da da çok saygi hak eden bir insan. Futbol dünyasindaki en önemli seyler kulüplerdir. Oyuncularin oynama süreçleri vardir, antrenörlerin kulüplerde geçirdigi süreler vardir fakat kulüpler kalicidirlar. Burada, kendimi Fatih Terim’le karsilastirma gibi bir durumda bulmuyorum. Bu bir hata olur. Burada çok çalismak, Galatasaray’la basarili bir süreç elde etmek istiyorum. Antrenörler olarak kendi kendimize baski yapiyoruz çünkü kazanma istegimiz var. Bizim önümüzde çalismamiz gereken çok sey var. Belli yillarda istedigimiz sonuçlari elde edemeyebiliriz.

Kaynak: İHA