Pamukkale Belediye Spor Kulübü'nün Engelli Badminton Takimi Faaliyete Geçti

Pamukkale Belediye Spor Kulübü, aktif branslara bir yenisini daha ekledi. Mavi-beyazli kulüp bedensel ve isitme engelliler badminton bransini aktif hale getirdi. Sporun her dalinda yer almak istediklerini söyleyen Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, “Sporda 12. bransimizi aktif hale getirdik, sporun her dalinda aktif olmak istiyoruz” dedi.



Pamukkale Belediyespor’un tekerlekli sandalye basketbol, kadin voleybol, basketbol, halter, karate, kick boks, dart, masa tenisi, güres, taekwondo ve okçuluk branslarindan sonra faaliyete geçen 12. bransi bedensel ve isitme engelliler badminton takimi oldu. Denizli’deki ilk isitme ve bedensel engelliler badminton takiminin olusturuldugunu belirten antrenör Ipek Köse “Denizli’de badmintonda bedensel ve isitme engelliler adina yeni bir sayfa açtik. Bu açtigimiz sayfa çocuklarimizin yürekleri gibi çok saf ve temiz. Onlarla bu yolda hem kaderlerine hem hayatlarina güzel yarinlar sunmak için çabaliyoruz. Bu yolda ilk basta ailelerimizin ve çocuklarimizin ön yargilari vardi. Çocuklarimizin ailelerinde basarabilir mi, anlayabilir mi, uygulayabilir mi korkusu oluyor. Ancak badmintona basladiktan sonra tüm çocuklarimizin hayatlarinda olumlu yönde birçok degisim oldu. Çocuklarimiz spora baslamadan önce okullarinda çekingen davraniyorlardi, spora basladiklarindan sonra velilerden özgüven kazandiklarini, daha aktif bir hale dönüstüklerini duyuyorum ve bu beni çok mutlu ediyor. Badminton ailesi olarak bizim buradaki ilk amacimiz çocuklarimiza hayatlarini olduklari gibi sevdirmek, onlari hayata kazandirmak. Ikinci hedefimiz ise bu çocuklarimizin her birini milli sporcu yaparak Avrupa’ya, Olimpiyatlara yollamak. Çok siki antrenmanlar yaptigimiz için bu hedeflerimize kisa sürede ulasacagimiza inaniyorum. Bu hedeflere yürümemizde bize destek olan Pamukkale Belediyemize, Avni Baskanimiza çok tesekkür ediyoruz. Tüm engelli çocuklarimizi bize katilmaya davet ediyoruz” dedi.



“Kendime güvenim artti”

Takimin oyuncularindan Asli Gögmen “Bu spora basladiktan sonra kendime güvenim artti. Daha önceden herhangi bir sporla ugrasmiyordum, badminton sayesinde spor yapmaya basladim. Badmintona baslayinca hedeflerim degisti, daha yükseklere ulasabilecegime inancim artti. Bize bu firsatlari sunan, destek olan Pamukkale Belediyesine tesekkür ediyorum” seklinde konusurken takimin 15 yasindaki sporcusu Ahmet Eren Öztürk ise “Badminton sporuyla birlikte hayatin sadece okuldan ibaret olmadigini, okul disi aktivitelerin de hayatimda önemli bir yeri oldugunu anladim. Bu spor daha fazla sosyallesmemi, yeni arkadaslar edinmemi sagladi. Bizden desteklerini esirgemeyen Pamukkale Belediye Baskanimiz Avni Örki’ye tesekkür ediyorum” dedi.



Ilk turnuva Kütahya’da

Türkiye Isitme Engelliler Spor Federasyonunun 2022 faaliyet programinda yer alan Türkiye Isitme Engelliler Badminton Sampiyonasi 24 ile 26 Ocak 2022 tarihleri arasinda Kütahya’da gerçeklesecek. Pamukkale Belediyespor bedensel ve isitme engelliler badminton takimi burada ilk turnuvasina 7 sporcu ile katilacak. Minikler kategorisinde Burak Kurt, Ömer Aydogdu ve Muhammed Alsan mücadele ederken, Yildizlar kategorisinde Hasan Ali Babaak ile Tunahan Tanriöver, Bütünler kategorisinde ise Buse Önce ile Asli Gögmen Pamukkale Belediyespor adina madalya için mücadele edecekler.

“Spor gençler için çok önemli”

Pamukkale Belediyespor Onursal Baskani ve Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, mavi-beyazli kulübün her geçen gün büyümeye devam ettigini ifade ederek, “Sporun her dalinda yer almayi istiyoruz. Bizim hedefimiz sporu bu sehrin bu ilçenin en ücra yerlerine kadar ulastirabilmek. Böylelikle sehrimizdeki yetenekli olup firsat bulamamis çocuklarimiza, gençlerimize olanak saglamak, onlari profesyonel spor imkanlariyla tanistirmak. Pamukkale Belediyespor bedensel ve isitme engelliler badminton takimimiz 12. bransimiz olarak faaliyete geçti. Pamukkale’de Denizli’de isitme engelliler için bir badminton takimini ilk defa biz olusturmus durumdayiz. Sporcularimizin bizleri gururlandiracagindan süphemiz yok. 24-26 Ocakta Pamukkale’miz, Denizli’miz için ilk turnuvalarina çikacaklar. Ben takimimizin hem kulübümüz hem belediyemiz hem de Denizli’mizin adini basariyla duyuracagina inaniyor, basarilar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA