Kirmizi Açiklamasi 'Galatasaray Haksizliga Ugrarsa Herkes Bunun Bedelini Öder'

Süper Lig’in 21. haftasinda Hatayspor’un Galatasaray’i 4-2 yendigi maçin ardindan açiklamalarda bulunan Galatasaray Sportif A.S Yöneticisi Nihat Kirmizi, "Galatasaray haksizliga ugrarsa herkes bunun bedelini öder” dedi.



Galatasaray’in herhangi bir kötü duruma düsmedigini belirten Kirmizi, “Galatasaray mutlaka ayaga kalkacaktir ve çok iyi yerlere gelecektir. Bu sezon da en iyi yerde bitirecektir. Bu maglubiyet her seyin sonu degil. Önümüzdeki maçlarda çok iyi sonuçlarla, hocamiza da güveniyoruz. Hocamizin iyi bir baslangiç yapmasini isterdik. Maalesef olmadi, fakat bundan sonraki maçlarda eminiz ki iyi yolda. Hakemlerle ilgili çok sey söylemek isterim ama spor kamuoyuna birakiyorum, futbol kamuoyuna birakiyorum, taraftarlarimiza birakiyorum. Çok üzgünüz, bu tarz bir hakem yönetiminden. Oldukça üzgünüm, bunun için herkesi göreve çagiriyorum” dedi.



Özellikle federasyonu, federasyon baskanini, federasyondaki tüm yetkilileri, tüm yöneticileri, tüm kurullari, Merkez Hakem Kurulu Baskanini göreve çagirdigini ifade eden Kirmizi, “Bizim istedigimiz sadece ve sadece adaletli bir yönetim. Baska hiçbir sey istemiyoruz. Onlardan penalti istemiyoruz. Bize taç verilsin, faul verilsin de istemiyoruz. Sadece adaletli yönetici istiyoruz. Ofsayt pozisyonlarini ve kirmizi kart pozisyonlarini gördünüz. Biz bunlari canli izledik, tabii ki tekrar tekrar izleyecegiz. Gördügümüz kadariyla hala Galatasaray’a karsi, Galatasaray Camiasina karsi, biz kendimiz birlik olabiliriz, olacagiz da. Camiamiz birlesecektir ve birlik içerisindedir. Camiamiz kendi içinde ufak tefek kendi içerisinde sorun yasayabilir. Fakat disaridaki tüm müdahalelere karsi biz tek yürek, tek vücut olacagiz. Herkesin ve hepsinin hakkindan gelecegiz. Galatasaray Türkiye’nin hatta Dünya’nin en büyük camialarindan biridir. Kimse Galatasaray ile bu sekilde oyun oynamaya kalkmasin. Bundan çok pisman olacaklardir. Bunu çok net bir sekilde ifade etmek istiyorum. Bu günden itibaren tüm Galatasaray camiasi, tüm yönetimimiz ile biz federasyona karsi da merkez hakem kuruluna karsi da çok pozitif adimlar atmak istedik. Sezon basindan beri elimizden geldigince dogru hareketler yapmaya çalistik. Ugradigimiz haksizliklara karsi kendilerine anlatmaya çalistik. Camiamizi da arkamiza alarak bunun düzelmesi için elimizden geleni yapacagiz. Türk futbolunun yüzde 70’i, Yüzde sekseni Galatasaray’dan ibarettir. Bunun herkes biliyor. Biz olmazsak Avrupa’ya takim bile gönderemeyiz. Galatasaray’in bu sene Avrupa’ya gidemeyecek olmasi Türk futbolu için büyük bir kayiptir. Bu sene Galatasaray Avrupa’da olmasaydi belki de takimimiz Sampiyonlar Ligi’ne gidemeyecekti. Bu Türk futbolu için utanç verici bir durumdur” diye konustu.



Kirmizi açiklamasinin devaminda, “Disaridan hiçbir kimse hiçbir camia veya hiçbir kurum Galatasaray’in içine müdahale edemez. Galatasaray büyük bir camiadir. Galatasaray kendi içinde ayaga kalkmasini bilir. Galatasaray kendi gücünü çok iyi bilir. Fatih Hocayi hepimiz seviyoruz. Fatih Hoca Galatasaray’a uzun yillar hizmet vermis, bir çok kupasinda beraber oldugumuz camianin en önemli isimlerinden bir tanesi. Bazen yol ayriliklari olabiliyor, bunu böyle degerlendirmek lazim. Belli kesimler twetler ile sosyal medyadan mesaj vermeye çalisiyor. Belki benim bu konusmamdan sonra bunlar devam edecek. Bu çok büyük bir ayrilik gibi görünmesin. Biz tercihlerimizin dogru oldugunu düsünüyoruz. Ama Fatih hocamiz Galatasaray’a büyük hizmetler verdi, bundan sonra da hizmetler vermeye devam edecektir. Bu maçi en çok Fatih hoca kazanmamizi isterdi. Bundan sonraki maçlarimizi da en çok Fatih hoca ister. Yeni hocamiza yine Fatih hoca destek olacaktir. Fatih hocaya kalsa bunlar yasanmaz. Fenerbahçeliler, Besiktaslilar da araya girerek bizim bazi taraftarlarimizi da gaza getirerek bazi seyler sosyal medya üzerinden dile getirerek adi operasyon deniliyor. Galatasaray camiasi böyle zamanlarda birlik beraberlik içerisinde olmasini bilir. Fatih hoca Galatasarayli, herkes kadar ve bizim kadar Galatasarayli. Hoca geleli 3-4 gün oldu. Il defa takimi sahada görüyor. Hocanin isteklerini degerlendirecegiz. Takimin her hangi bir maas sorunu yok” dedi.

Kaynak: İHA