Erdogan Açiklamasi 'Maçin Her Anina Kulübenin De Dahil Olmasi Bir Takim Oldugumuzun Göstergesi'

A. Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdogan, Galatasaray maçinin ardindan yaptigi açiklamada, son dönemde çok sikintilar yasadiklarini ama her seye ragmen biz kenetlendiklerini söyledi.

Süper Lig’in 21. hafta maçinda evinde karsilastigi Galatasaray’i 4-2 maglup eden A. Hatayspor’da Teknik Direktör Ömer Erdogan, mücadele sonrasi basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Erdogan, Galatasaray karsisinda çok fazla pozisyona girdiklerini belirterek “oyuncularim ilk dakikadan itibaren maçi ne kadar istedigini saha da yaptiklari ile gösterdiler. Çok pozisyona girdik, degerlendiremedik. Onun disinda saha da rakibi daha fazla önde karsilamaya çalistik. Ilk yari 4-4-2 seklinde karsilarken, ikinci yari 3-4-3 gibi karsilamayi denedik. Orada da oyuncularim çok gayretliydi. Güzel bir atmosfer vardi, seyircimize de tesekkür ediyorum” dedi.



Erdogan Galatasaray’da yasanan teknik direktör degisikligi ile ilgili olarak ise, “Biz zaten rakip takimi analiz ederken özellikle hocalarini analiz ettik. En son çalistirdigi takimlarda nasil bir oyun anlayisina sahip oldugunu analiz etmeye çalistik. Burada da Galatasaray’in topa sahipken özellikle geriden bir tane orta sahayi savunma oyuncularinin arasina alip pasla çikmaya çalistiklarini topa sahip olarak oyuna hükmetmeye çalistiklarini gördük. Ayni zamanda top rakipteyken daha çok merkezi kapatip kenarlari bos birakip kenar ortalarina müsaade ettiklerini gördük. Bütün hafta ona yönelik çalismalarimizi yaptik. Çünkü kalabaliga çok girmelerini istemedim, çikis anlarinda kaptirdigimiz toplarla Galatasaray’da özellikle Kerem, Halil gibi çok etkili oyuncular var. Hem onlara bu firsati vermemek için fazla merkeze girmedik, ayni zamanda kenardan daha fazla beklerimizi oradan bindirerek, kenar oyuncularimizin sahayi daha fazla kullanmalarini istedik. Girdigimiz pozisyonlar ve gollerde bu sekilde hedefe ulastik” dedi.



Erdogan, Hatayspor’da yedek kulübesin de bulunan herkesin maçin heyecanina dahil olmasi ile ilgili soruya ise, “Fatih Terim gelmis geçmis en önemli hocalardan bir tanesi. Tanidigim, deger verdigim bir hoca. Gönül isterdi bir daha karsi karsiya gelmek ama Galatasaray’in aldigi kararla ayrilis oldu, bundan sonra kariyerinde basarilar diliyorum. Son dönemde çok sikintilar yasadik, çok eksiklerimiz vardi. Zaman zaman 13 kisi ile antrenman yapiyorduk. Ama biz kenetlendik. Bazi maçlari alirsiniz ama hafta içinde antrenmanlarda oyuncularimin bu arzu ve istegi dolayisi ile zaten hissettim. Normalde saha da oynayan oyuncular hakemin kararlarina belki tepki gösterir ama buna kulübenin de dahil olmasi bir takim oldugumuzun göstergesi. On bir sahaya sürüyoruz ama 24-25 kisilik bir kadroyuz. Oynamayan arkadaslarimizin da ayni heyecani, tepkiyi vermesi bizim için önemli” dedi.



Ligde özellikle Fenerbahçe, Galatasaray ve Besiktas’in ligde siralamasi ile ilgili olarak, “Diger takimlarin degerlendirmesini yapmak istemiyorum ben kendi takimimla ilgileniyorum. Biz göreve basladigimizdan beri futbolun dogru taraflarini yapmaya çalisiyoruz, pozitif oynamaya çalisiyoruz. Oyuncularima da diyorum saha da oynarken keyif alin ama sadece keyif için yapmayin sonuçta mücadele oyunu. Belki yanilabiliyorum ama futbolseverlerin keyifli bir maç izledigini düsünüyorum. Çünkü maçin hiçbir dakikasinda maçi savunarak veya zaman kazanarak oynamadik. Daha fazla pozisyona nasil girebiliriz diye düsündük” dedi.

(Gökhan Aklan - Adem Karagöz - Ahmet Arslan/IHA)

Kaynak: İHA