Kocaelispor - MKE Ankaragücü Maçinin Ardindan

Spor Toto 1. Lig’de 1-2 biten Kocaelispor-MKE Ankaragücü maçinin ardindan teknik direktörler degerlendirmede bulundu. Mustafa Resit Akçay, “Kocaelispor isterse uzaydan hoca getirir” dedi, Mustafa Dalci ise “Türk futbolunda hoca kiyimi var. Hoca göndermek çözüm degil” sözlerini kaydetti.



Spor Toto 1. Lig 21. hafta karsilasmasinda sahasinda MKE Ankaragücü’nü agirlayan Kocaelispor 2-1 maglup oldu. Maçin ardindan teknik adamlar basin toplantisinda karsilasmayi degerlendirdi. Kocaelispor Teknik Direktörü Mustafa Resit Akçay, “Zor müsabaka oynadik. Hafta içinde yaptigimiz rakibimizle ilgili degerlendirmelerin rakip adina daha avantajli olmasi bizim isimizi biraz daha zorlastirdi. Ama sporcularimi tebrik ediyorum, onurlu mücadele verdiler. Skorlar ruhsal ve psikolojik olarak hepimizi ve taraftarimizi olumsuz etkiliyor. Bunlarin geçici oldugunu düsünüyoruz. Maglubiyetlerimize baktigimizda kritik anlarda, kritik hatalardan olusuyor. Daha iyi olacak miyiz? Evet. Klasik sözdür ama transferlerimiz geldikten sonra daha basarili takim olacagiz. Ümraniye maçi ve bu maçta sahadaki oyuncularin tavirlari bunu gösteriyor. Üzgünüz. Kendi evimizde, taraftarimizin önünde yenilmek hos bir durum degil” dedi.



“Sampiyonluk baskisi bizi çok üzüyor”

Basin mensuplarinin sorularini yanitlayan deneyimli teknik adam Akçay su sözleri kaydetti:

“Bu takimin sampiyonlukla ilgili hikayeyi yazmasini bana göre çok fazla istiyoruz. Ne kadar dogru? Bunu bir daha gözden geçirmek lazim. Süper Lig’e çikmayi kim istemez! Psikolojik olarak baski altindayiz. Taraftarimiz çok büyük baski altinda. Bu baski da yönetimi, bizi, herkesi oldukça üzüyor. Ama biz strateji de gelistiriyoruz. 5-6 hafta zor rakiplerle oynuyoruz. Kocaeli biz olsak da olmasak da bunun üstesinden gelir.”

“Giderken kimseye zorluk çikarmayiz”

Amaçlarinin para olmadigini vurgulayan Akçay, “Bizim sözlesmelerimiz ve karakterimiz hiçbir camiaya zorluklar çikarmaz. Amacimiz para degil. Antrenörlüge basladigimizdan beri basariya odaklanmisiz. Buradaki stratejilerdeki bazi eksiklikler, gecikmeler veya yaklasik 2 aydan beri kirmizi kartlar, sakatliklar, cezalar, hakem hatalari gibi talihsizlikler yasiyoruz. Bunlari konusmayi çok uygun bulmuyorum. Mazeret buluyormusum gibi oluyor” diye konustu.



“Fatih Terim de gidiyor, ne var yani!”

Kendisini istifaya çagiran kisilerin seviyeyi kaçirdiklarini dile getiren Akçay, “Bana ‘istifa’ derken adam ‘s’ ile baslayan ‘defol git’ diyor. Bunun bir nezaketi vardir. ‘Basarisizsin. Hadi git buradan’ diyebilirsin ama o kelime ne? Nezaket ve diplomasi var. Gazeteci de olabilirsin. Beni sen mi büyüttün? Seviyeyi kaçirmayalim. Biz gideriz, ne var yani. Fatih Terim, Arsene Wenger de gidiyor. Biz de gideriz. Her seyi çözecekse gideriz tabi. Seviyeyi kaçirmayalim. Yönetimimiz çok kaliteli. Biz yönetimin önünü açariz. Ama ben saygi dilenmem. Is yaparim. Ben emekçiyim, isçiyim. Askerim. Ben çalisirim. Begenen begenir. Saygiyi kimseden dilenmem. Allah’tan beklerim” seklinde konustu.



“Sapkadan tavsan mi çikacak?”

Teknik olarak oyuncularinin iyi mücadele ettiklerini düsündügünü belirten Akçay, “Talihsizliklerle, onlarin arkasina siginip gitmek dogru degil ama takim olusturmak kolay degil. Hata vardir. Bizler de yapmis olabiliriz. Çözüm nedir? Biz gidecegiz. Bir baska teknik ekip gelecek. Sartlari degistirmediginiz sürece ne fark edecek? Sapkadan tavsan mi çikacak? Daha iyisini yapan gelebilir mi? Tabii ki gelebilir. Bizler de birilerinin yerine geldik. Bunlar olabilir. Yönetim bugün ‘Git’ desin, giderim. Ama beni atlayin, baska bir seyler var. Benim tazminatim yok, param maram yok. Ben zor degilim. ‘Bavulunu topla’ derler toplarim. Çalisirken de en mükemmelini çalisirim. Adam bana ‘S.. ol git’ diyor. Bana bunu diyorsun da niye yani, ne isin var benimle. Gazeteciler ve taraftar üzerime oynuyor” ifadelerini kullandi.

“Transferde sezon basi hatalarini yapmamak lazim”

Transferle ilgili açiklamayi kulüp yönetiminin yapacagini aktaran Akçay, “Sezon basinda transferde yaptigimiz hatalari bu dönemde yapmamak lazim. Istediginiz oyunculari bu dönemde alma sansiniz yok. Ekonomik olarak güçlü kasaniz yoksa hiçbir oyuncuyu buraya tasiyamazsiniz. Camia yönetim ve belediye isbirligi ile iyi gidiyor. Biz gideriz ne var yani. Kocaelispor uzaydan bile antrenör getirebilir. O gücü var. Niye olmasin? Önümüzdeki hafta transferlerin büyük bölümünün gerçeklesme ihtimali var” ifadelerine yer verdi.

Mustafa Dalci: “Büyük camialar bu maçlari avantaja çevirmek ister”

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalci ise “Rakibimiz inanilmaz bir mücadele verdi. Zor maç olacagini biliyorduk. Oyuncularimiz söylediklerimizi harfiyen yerine getirdi. Golü yedikten sonra biraz moral bozuklugu oldu. Soyunma odasina önde girmek iyi olurdu. Ikinci yari rakip tamamen ikinci bölge savunmasi yapip hizli hücum yapmak istedi. Bu tarz büyük camialar bu tarz maçlari avantaj olarak kullanmak ister. Sampiyonluga oynayan takimi yenmek moral verir. Maçin zorlugu buradaydi” dedi.



Dalci, Mustafa Resit Akçay’a sahip çikti

Teknik direktör göndermenin çözüm olmadigini söyleyen Dalci, “Büyük camialar birliktelik sagladiginda ciddi güce sahip olur. Resit Akçay hocamiz degerli bir hocamiz. Kocaeli camiasina sunu demek isterim; birlik olunursa Kocaelispor bu zorluktan çikacaktir. Hocamiz da gerekeni yapiyordur. Oyunculara destek vermek ve maçin 90 dakikasini sabirla beklemek bana göre en güzelidir. Basari kisa vadede gelmez. Sabirli ve istikrarli gitmeyi gerektirir. Hocasina inanan bir yönetim var. Bu zorluklar ancak destek olunursa atlatilabilir. Birlik olunursa güçlü olunur. Türk futbolunda böyle bir hoca kiyimi var. Birlik olmak ve sabirli olmak en dogrusu. Uzun vadede mutlaka basari gelecektir” diye konustu.

Kaynak: İHA