Kartal Açiklamasi '3 Puanla Evimize Gitmek Istiyorduk'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, "3 puanla evimize gitmeyi çok istiyorduk ama olmadi" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasinda, Fenerbahçe deplasmanda karsilastigi FT Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldi. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Kartal, maçin ilk yarisina iyi basladiklarini ve 25, 30 dakika çok disiplinli oynadiklarini kaydetti.

30. dakikadan sonra Antalyaspor’un maça ortak oldugunu dile getiren Kartal, “Iyi mücadele ortaminda ilk yariyi tamamladik. Her iki takimda iyi mücadele etti. Ikinci yariya iyi baslayamadik. Antalyaspor üzerimize gelmeye basladi o ara. Yaptigimizi degisikliklerden sonra oyuna ortak olduk. Bazi bölümlerde oyunun kontrolünü elimize geçirdik, daha sonra gol geldi. Golden sonra da kalecimizin sakatligindan dolayi da mecburi degisiklikler yaptik” diye konustu.



"3 puanla eve gitmek istiyorduk ama olmadi"

Antalya’ya kazanmak için geldiklerini ifade eden Ismail Kartal, “Her ne kadar eksik oyuncumuz olsa da biz Fenerbahçe futbol takimi olarak her zaman, her yerde kazanmak için sahaya çikariz ama olmadi. Topla oynama yüzdelerinde rakipten üstünüz, pas yüzdemiz üstün, hücum anlaminda üretken degildik. Iyi olan tarafimiz disiplinli oynadik. Savunma anlaminda disiplinli oynadik. Bazi oyuncularimiz büyük mücadeleler verdiler. Ferdi dörtlünün solunda ilk defa oynadi. Muhammed’i oyuna aldik elimizdeki oyunculari en iyi sekilde degerlendirmeye çalisiyoruz. 3 puanla evimize gitmeyi çok istiyorduk ama olmadi. Rakip takimi da tebrik ediyorum iyi mücadele ettiler. Biz oyuncularimizla beraber elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalistik” dedi.



"Daha iyi olacagiz"

Kartal, Fenerbahçe’nin iyi yolda olacaginin altini çizerek, ”Aramiza katilacak oyuncularla Fenerbahçe daha iyi olacaktir. Daha güçlü bir Fenerbahçe olarak sahada daha iyi sonuçlar alacagiz” dedi.



"Berke’nin durumu"

Sakatlanarak oyundan çikan Berke’nin durumunun soruldugu Kartal, “Berke’nin durumu belli degil. Ciddi olup olmadigin yarin MR sonuçlarina göre belli olacak. Insallah bir sey yoktur” açiklamasini yapti.

"3 kulvarda mücadele ediyoruz"

Oyuncularinin sakatlik ve hastaliktan dolayi yüzde yüz hazir olmadigini belirten Kartal, “Bazi oyunculari mecburi degisiklik yaptik, ellerinden geleni yapmaya çalistilar. Topla oynuyoruz ama hücum bölgesinde üretken degiliz, kaleye daha fazla sut atmamiz daha fazla orta yapmamiz lazim. Ortayi da bosa degil arkadasinla bulusturacak zamana ihtiyacimiz var ama benim de öyle zamanim yok. 3 günde bir maç yapiyoruz. Zamani da kendimiz olusturacagiz. Ufak ufak hücum organizasyonlari olarak Fenerbahçe’yi istedigimiz yere getirmeye çalisacagiz. Fenerbahçe suan 3 kulvarda mücadele ediyor. Suan Türkiye’de 3 kulvarda mücadele eden tek takim o da Fenerbahçe. O takimin o kadar da içi bos degil. Güçlü ve kaliteli oyuncular var. Ben bu takima ve oyuncularima güveniyorum. Suan belki ufak tefek aksakliklar var ben kendim de dile getiriyorum. Açik açik söylüyorum her sey ortada görünüyor bunlari düzeltmek bizim isimiz. Zamana ihtiyaç var ama zamanimiz da yok” degerlendirmesini yapti.

"Bos kagida imza attim"

Bir gazetecinin "6 ayligina mi görevi kabul ettiniz, Löw ile devam edeceginiz konusuluyor, nedir durum?" sorusuna Kartal, “Fenerbahçe’ye hayatim boyunca bos kagida imza attim. Sezon sonuna kadar kaç yil bizim aramizda öyle bir sorun olamaz. Fenerbahçe ihtiyaci olunca her dönem her zaman ben göreve davet edilirsem elimden gelenin en iyisin yaparim. Löw konusu bugün konusulacak mevzu degil. Takimimizla ilgili en çabuk hizli sekilde takimi toparlamak daha fazla basarili olmak için çalismaya devam edecegiz” cevabini verdi.

"3 sey üzerinde çalisiyorum"

Genel anlamda oyuncularin performansindan memnun musunuz? sorusuna Kartal su cevabi verdi:

"5-6 oyuncumuz gayet güzel müthis performans ortaya koyuyor bazi oyuncularimizin performanslari düsük olabilir. Son zamanlarda iyi sonuçlar gelmedigi için bazi maçlarda da bu oyuncular demoralize oldular. 3 seyle ilgileniyorum, oyuncularimizin psikolojik olarak motivasyonunun yukari çekmeye çalisiyorum, özgüvenlerini kazanmalarini saglamaya çalisiyorum. Iki fizik olarak onlari gelistirmeye çalisiyorum. 3 oyuncu sistemi olarak taktik olarak bir sekilde dizayn etmeye çalisiyorum. Bu arada da ben oyuncularimin 3 sey üzerinde yogunlasirken bunlari basarabilirsem insallah basaririm. Hedefim 3 puanin hangisini aliriz kaç tanesini aliriz bilemiyorum ama 3 kupada da mücadele ediyoruz.”

Kaynak: İHA