Kardes Ülkeler Futbol Turnuvasi Basladi

Usak Belediyesi Spor Isleri Müdürlügü ile Usak’ta yasayan yabanci uyruklu sporcularin ülkelerini temsil ettikleri Kardes Ülkeler Futbol Turnuvasi; oynanan ilk karsilasmayla basladi.

Turnuvanin Türkiye kadrosunda, Belediye Baskan Yardimcisi Hikmet Kahraman, Usak Il Emniyet Müdürü Mesut Gezer ve Usak Belediyesi Spor Isleri Müdürlügü ekibi yer aldi. Huzurpark spor tesislerinde oynanan Türkiye-Senegal maçina taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

“Kardeslik ve dostlugun kazandigi bir turnuva olacak”

Usak Belediye Baskan Yardimcisi Hikmet Kahraman devre arasinda yaptigi açiklamada; turnuvada 8 kardes ülke takiminin mücadele ettigini belirterek, “Usak tarihinde ilk defa böyle bir turnuva düzenleniyor. Taraftarlarimizin ilgisi de bizi çok memnun etti. Önümüzdeki haftalarda da devam edecek olan turnuvamiz kardesligin, dostlugun kazandigi bir turnuva olacak. Bu turnuvaya katilan ve emek veren sporculara ve ögrenci arkadaslara çok tesekkür ediyorum” diye konustu.



“Çok Iyi Hissediyorum”

Turnuvanin Yemen Futbol Takiminda mücadele eden 23 yasindaki Usame Ali, üç yildir Usak’ta yasadigini söyleyerek, “Böyle bir lig düzenlendigi için çok sevindim. Bizim için kendimizi gösterme ve ülkemizi temsil etme firsati dogmus oldu. Ben bu yüzden kendimi çok iyi hissediyorum ve turnuvada favori olarak takimimizi görüyorum” dedi.



Taraftarlarin Destegi Büyük

Turnuvada takimina tribünden destek veren Senegalli Muhammed ise bir yildir Usak’ta yasadigini aktararak, “Bu turnuva birbirimizle paylasimda bulunmak ve tanismak için çok güzel bir etkinlik oldu. Takimimin kazanacagina inaniyorum ve takimimi çok seviyorum” ifadelerini kullandi. Öte yandan turnuvanin ilk maçinda Türkiye, Senega’i 11-6’lik skorla maglup etti.

Kaynak: İHA