Bursaspor'dan Ismail Çokçalis Açiklamasi

Bursaspor Kulübü, Ismail Çokçalis’in Adana Demirspor’a transferi sonrasi açiklama yayimladi. Yesil-beyazlilar, yazlili bildiride, “Su anda sözlesme imzalamis oldugu kulüple kulübümüzün herhangi bir görüsmesi anlasmasi olmamistir. Yine oyuncumuzun kulübümüzle mevcut sözlesmesindeki fesihi de yasal mevzuata uygun sekilde gerçeklestirilmemistir. Bu asamada gerek oyuncunun gerekse Adana Demirspor Kulübü’nün hiçbir harici görüsme ve anlasma talebini kabul etmeyecegiz” ifadelerine yer verdi.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Bursaspor’la olan sözlesmesini tek tarafli olarak fesheden Ismail Çokçalis, Adana Demirspor’a transfer oldu. Bu durumla ilgili açiklama yayimlayan yesil-beyazli kulüp, tüm yasal yollara basvurular yapilacagini bildirdi. Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu’ndan yapilan açiklama su sekilde:

“12 yasinda girdigi altyapimizda yetiserek A takimimiza yükselmis, Ümit Milli Takimimizda yer almis profesyonel futbolcu Ismail Çokçalis’in Adana Demirspor Kulübü ile sözlesme imzalamis oldugunu internet siteleri ve sosyal medya haberlerinden ögrenmis bulunuyoruz.Profesyonel futbolcu ‘Beni bugünlere getirmis camiamdan borcumu ödemeden asla ayrilmayacagim. Kulüp menfaatlerine olan tüm görüsmeleri, transferimi istekli kulüplerle yürütebilirsiniz’ içerikli düsüncesini defalarca yönetimimize deklare etmistir. Kulübümüz de birçok Süper Lig kulübüyle transfer görüsmesi yürütmüs, son olarak bir Süper Lig kulübüyle anlasmistir. Ancak bu asamadan sonra oyuncu kulübümüzle irtibatini kesmistir.”

“Tüm yasal yollara basvurulacaktir”

Açiklama su sekilde devam etti:

“Su anda sözlesme imzalamis oldugu kulüple kulübümüzün herhangi bir görüsmesi dolayisiyla anlasmasi olmamistir. Yine oyuncumuzun kulübümüzle mevcut sözlesmesindeki fesihi de yasal mevzuata uygun sekilde gerçeklestirilmemistir. Bu asamada gerek oyuncunun gerekse Adana Demirspor Kulübü’nün hiçbir harici görüsme ve anlasma talebini kabul etmeyecegiz. Söz konusu olay yönetim kurulumuzca çok detayli olarak degerlendirilecektir. Yapilacak degerlendirme sonucunda da öncelikle kulüp manevi sahsiyetinin korunmasi amaçli tüm yasal yollara basvurulacaktir. Kamuoyuna saygiyla duyurulur.”

Kaynak: İHA