Önder Karaveli Açiklamasi 'Iyi Oynamasak Da Bekledigimizin Üzerinde Bir Takim Oyunu Vardi'

Besiktas Teknik Direktörü Önder Karaveli, 1-0 kazanilan Gaziantep FK maçinin ardindan konustu. Gaziantep FK karsisinda çok iyi bir oyun oynamadiklarini ancak beklediklerinin üzerinde bir takim oyunu ortaya koyduklarini söyleyen Karaveli, “Maç boyunca takim birlikteligi son derece iyiydi” diye konustu.

Süper Lig’in 21. haftasinda Gaziantep FK’yi konuk eden ve Batshuayi’nin golüyle 1-0 kazanan Besiktas’ta Teknik Direktör Önder Karaveli, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konustu.

Karsilasmayi degerlendirerek sözlerine baslayan Karaveli, “Galip bitirmek güzel. Kazanmaya yetecek kadar oynadik ama harika bir oyun olmadi. Özellikle ilk yarida daha üstündük. Ikinci yarida rakip biraz yerinden ayrilinca daha çok pozisyon bulduk. Gaziantep 5-3-2’yi iyi oynayan bir ekip. Bunu biliyorduk. Savunma hattini yerinden oynatmazsak pozisyon bulamayacagimizi düsündük, Bekleri kullandik oyunun basinda. Beklerden sonra merkez orta sahanin yön degistirmesiyle pozisyon bulacagimizi düsündük. Kenarlara kadar iyi gittik ama Gaziantep’in isini kolaylastiracak yüksek ortalar yaptik Bütün toplari uzaklastirdilar ama bütün toplari alarak atak tazeledik. Batshuayi’yi de çok yalniz biraktik. Güven ve Ghezzal’la yeteri kadar destek veremedik ve ilk yarida savunma arasinda kayboldu. Ilk yari biterken çaprazdan etkili bir sutlari vardi. Bunun disinda ilk yarida pozisyon vermedik. Ikinci yarida oyuncularin merkeze biraz daha destek vermelerini istedik. Istedigimiz gibi olmayinca oyuncu degisikligine gittik. Larin ve Oguzhan girince rakip bizi karsilamakta zorlandi. Zaten bu oyuncular girdikten sonra güzel bir gol oldu. Ghezzal’in sutundan sonra Batshuayi’nin tamamlamasi tam bir santrfor golü. Ben dahil bütün oyuncular, Batshuayi’nin gol attigi bir maçtan galip ayrildigimiz için mutluyuz. Sayisiz gol pozisyonuna girip atamamak onu da asagiya çekiyor, duygusal bir yapida. Çok bekledigimiz düzeyde bir oyun olmasa da bekledigimizin üzerinde bir takim oyunu vardi sahada. Kazanmak için, oyunu tutabilmek için, son anlarda gol yememek için takim birlikteligi son derece yüksekti” açiklamasini yapti.

“Özkaynaktan gelecek isimlerden birisi Demir Ege Tiknaz”

Lig konusunda herhangi bir hedef belirlemediklerini ve hedeflerinin her zaman bir sonraki maç oldugunu söyleyen Karaveli, “Oyuncularimizi en sondaki hedefe göre degil de bir sonraki hedeflerle oyun içinde tutmak istiyoruz. Besiktas için her sezon sampiyonluk dogal hedeftir. Ama bu puan farkindan dolayi, oynanacak olan maçlara konsantre etmek istiyoruz. Kazandikça hedef de kendiliginden önümüze çikacaktir. Kupa hedefimiz de var. Orada da kazandikça, tur atladikça hedef ortaya çikacaktir” dedi.

Özkaynaktan gelen isimler hakkinda da konusan Karaveli, “Emirhan Ilkhan ile ilgili ‘Hem kupada hem de Rize’de iyi bir oyun oynadi. Biz de onun iyi oynamadigi günlerde ona sahip çikmaya talibiz’ demistim. Bugün iyi bir oyun oynamadi. Kendisiyle henüz konusmadim ama bütün genç oyunculara nasil oynadiklarini sorarim. Bugünkü oyundan sonra da kendisine inancim artarak devam edecek. Serdar Saatçi da kadromuzdaki önemli stoperlerden birisi. Bu konularda kendisiyle konusuyoruz. Oynamayacak diye bir sey yok. 3’lü savunma oynadigimizda Welinton-Necip-Serdar olarak üçleyecektik. Ersin ve Ridvan fazlasiyla sans buluyor. Ersin kalemizde güven veriyor. Beklenti daha fazla, birçok oyuncunun sahaya girmesi yönünde. Ama hiçbir oyuncuyu genç oldugu için oynatmiyorum. Bu seviyede olduklari için oynatiyorum. Emirhan genç oldugu için sahaya girmedi. Yaptiklariyla bunu hak ettigi için sahada. Demir Ege Tiknaz da sahada olmayi hak ettigi zaman, bu sahada olmasini çok istiyorum. En net gördügüm oyuncu su anda bu. Baska oyuncular da var arkada. Bu isimler 2004 dogumlu. 2005 ve 2006 dogumlu arkadan gelen birçok yetenekli isim de var. Gençlere güvenimiz sürecek” açiklamasini yapti.

“Oyuncularin istahindan memnunum ve oyunu gelistirecegiz”

Transfer yapilip yapilmayacagiyla ilgili soruya “Transferle ilgili durum benim cevap verebilecegim bir durum degil. Yönetimimiz ve sportif direktörümüz bu konuda daha net konusur” diyen Karaveli, takimda özkaynaktan gelen isimlerin disinda baska genç oyuncularin oldugunu da belirterek, “Can Bozdogan, Güven ve Hasic de genç oyuncu. Can ile beraber çalismaya basladigimizda çok dogru isler yapti. Yüksek potansiyelli bir oyuncu. Birkaç maç düsüs oldu ve yerine sahaya sürdügümüz isimler iyi isler yapti. Ama asla vazgeçtigimiz bir isim degil. En son bir hastalik geçirdi ve kendisinde biraz semptom da oldu. Birçok oyuncuda semptom olmadi. Bu durum da dönüsünü biraz zorladi. Ilerleyen zamanlarda mutlaka sahanin içinde olacaktir. Güven bugün sahadaydi. Rize’de yaptiklariyla bugün sahada olmayi hak etmisti. Ama sol kenardaki pozisyon biraz zorlandigi bir pozisyon. Yapabilecegine inandiriyoruz kendisini. Hasic’in tam anlamiyla sahaya dönüsü için biraz zamana ihtiyaci var” dedi.

Türkiye Kupasi’ndaki Göztepe eslesmesi hakkinda da konusan Karaveli, “Göztepe’yle iç sahada oynadigimiz maçin ardindan oyunu kazanamadik demistim. Çok iyi bir oyun oynuyorlar. Antrenörün oynattigi oyun, kafamda canlandirdigim oyunlardan birisidir. Oyuncularin istahindan memnunum ama fiziksel parametreler degisince buna yakin Besiktas oyunlari göreceksiniz. Göztepe oyuncu takviyeleri de yapiyor. Bugünden farkli bir Besiktas olarak sahada olacagiz. Eleyen taraf da Besiktas olsun” diyerek devam etti.

“Oguzhan ilk 11’de oynayacak durumdaydi ancak hastalik kendisini geriye itti”

Oguzhan Özyakup’un çok önemli bir isim oldugunu söyleyen Besiktas Teknik Direktörü Önder Karaveli, “Oguzhan, Besiktas’in sampiyonluklarinda katkisi olan çok özel bir oyuncu. Bunu sürekli kendisine anlatip sahada da ona özgürlük vererek ne hissettigimi gösteriyorum. Kademe kademe süresini uzatarak ilk 11 oyuncusu olacak kivama gelmisti. Ancak hastalik durumu nedeniyle biraz gecikti. Oguzhan sahada olacaktir ve olmalidir. Oguzhan bizim oyun organizasyonumuzda bize çok faydali olacak bir isim. Oguzhan gibi Gökhan Töre’ye de süre veriyoruz. Hem Rize’de hem de bugün Gökhan Töre hücum gücümüzü artirdi” dedi.

Son olarak Usakspor’dan geri çagirilan Kerem Kalafat hakkinda konusan Karaveli “Genç oyunculari kiralik olarak göndermenin birinci amaci hazirlanmalaridir. Kerem Kalafat’in Usakspor’da geçirdigi süreci arkadaslarimiza izlettirdik ve baska olumlu bilgiler de aldik. Sag bek konusunda Rosier olmadiginda Umut’u kullandik bu bölgede. Ama ters ayakli oldugu için zorluklar da yasadi. Necip ve Atiba da burada kullanilabilir ama bütün bunlari yapmak yerine özkaynagimizdan, sag bek pozisyonunda olan bir oyuncumuz oldugunu görerek geri çagirdik. Kerem aramiza döneli çok fazla gün olmadi. Ama çok net söylüyorum, bugün Rosier’de herhangi bir problem olsaydi, Kerem sahaya girecekti. Çünkü orada bizim için alternatif oyuncu Kerem’dir. Gelisecektir ve sahaya girmek için firsat bulacaktir. Artik rekabetin içine girer diye düsünüyorum. Umarim her sey gönlünce olur. Besiktas’tan gittikten sonra neleri kaybedebilecegini görebiliyor oyuncular ve dönünce siki siki sariliyorlar. Ersin ve Ridvan’li kadronun sag bekiydi kendisi. Milli takimda da 3’ü beraber oynuyordu. Ben de kendisine inaniyorum” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA